„Ei schimbă regulamentul când vor și cum vor, în fiecare săptămână îl schimbă”

08 Jan. 2012, 11:46 Special

Noul regulament de licențiere a pus pe foc mai multe cluburi din Liga 1 și din Liga 2. Sportul, deși o echipă mică, nu-și face probleme. Cu toate acestea patronul clubului găsește revoltător noul sistem de promovare care ar putea modifica substanțial configurația campionatelor interne.

Echipele care nu vor obține licența în vara aceasta nu vor promova sub nicio formă și, conform noilor regulamente, locul lor în eșalonul superior nu va putea fi ocupat de echipele imediat clasate. Vasile Șiman ia atitudine și spune că astfel de „manevre” sunt aberante pentru că nicăieri în Europa nu se mai procedează așa.

„Nu e o soluție corectă, în sensul că trebuie îndeplinite criterii sportive plus cele financiare, peste tot în lume e la fel. Ei schimbă regulamentul când vor și cum vor, în fiecare săptămână îl schimbă. Și echipele din Diviza B care vin de pe locul 5 sunt mai bine clasate decât Târgu-Mureșul care s-a salvat miraculos. Chiajna a promovat regulamentar, dar e pe un loc retrogradabil. Noi trebuie să păstrăm competiția nealterată din punct de vedere valoric, dar și numeric. Ori punem obligatoriu licența, ori nu, rămanem pe criteriul sportiv, dar nu putem să spunem că acesta nu contează.

Dacă în Cupele Europene s-ar califica Timișoara și nu mai participă pentru că nu-i mai dă licență UEFA, atunci UEFA nu permite altei echipe românești să participe? Să vină următoarea care s-a clasat. Ă‚ia care își iau licența și nu au reușit să facă rezultatul sportiv nu-i recompensezi cu nimic? Sistemul ăsta de licențiere l-ai făcut pentru ce, pentru că este condiție de rămânere în Liga 1 sau 2. Păi dacă termin pe locul 18, e de ajuns să iei licența ca să nu mai retrogradezi. Dacă 12 echipe îndeplinesc condițiile de licențiere, atunci ar trebui să promoveze 6″, a declarat Vasile Siman

„Exista o singura echipa mare in Romania: Steaua”

Noul sistem de promovare ar putea fi dictat de echipele mari care își doresc un campionat mai scurt, mai strâns, pentru a încasa mai mulți bani. Vasile Șiman bate cu pumnul în masă și nu recunoaște autoritatea niciuneia dintre echipe, cu atât mai mult că în România, în opina sa, există decât un singur club de anvergură.

„Să poată ei să îi bată pe aia mici și apoi să joace play-off. Cine sunt granzii? Nu exista CFR echipă mare, la nivel național nu au mai mult de 1% din suporteri. CFR este o echipă bună, dar nu este o echipa mare, dacă vine să joace cu Sportul și vin 800 de suporteri cum să fie echipă mare. La ora actuală echipă mare este doar Steaua, la nivel de Romania atât”, a mai spus Vasile Șiman, pentru care obținerea licenței este imperativul absolut al perioadei imediat următoare: „Sportul va primi licența, asta e prioritatea numarul unu: să corespundem condițiilor minime care sunt cerute, iar jucătorii și staff-ul tehnic să-și facă treaba. Noi din 2006 nu am avut niciodată problema de a primi licența. Ne-a fost retrasă neregulamentar, dar s-o primim nu am avut probleme niciodată”.

sursa: Sport Total FM

08 Jan. 2012, 11:46 Special
Pe aceeași temă