Dorin Goga, cel mai bun fotbalist din Liga 2, vrea să joace la Vaslui

Publicat: 10 Jan. 2012, 14:27 Actualizat: 10 Jan. 2012, 14:28 Special
Dorin Goga, cel mai bun fotbalist din Liga 2,  vrea să joace la Vaslui

Atacantul Dorin Goga (27 de ani), care a fost votat de cititorii ProSport drept cel mai bun fotbalist din Liga a II-a în 2011, visează la un prim titlu în carieră și să joace pentru naționala României. Dorit de mai multe cluburi din primul eșalon din România și Ucraina, fotbalistul e aproape să ajungă sub comanda lui Viorel Hizo la Vaslui. Pe finalul carierei spune că ar dori să plece în străinătate pentru un contract avantajos și să-și pună ghetele în cui de la „U”.

Dorin, ești cel mai bun jucător din Liga a II-a, iar granzii Ligii I se bat pentru semnătura ta…
Mă onorează acest premiu și le mulțumesc fanilor care m-au votat. Despre oferte ce să spun? Eu vreau să merg la Vaslui. M-am înțeles financiar cu cei de acolo, mai trebuie să se înțeleagă domnul Porumboiu cu domnul Iancu. Nu e adevărat că nu sunt mulțumit de salariul oferit de Vaslui. Singura mea cerință e să fie un transfer definitiv, fiindcă nu vreau să merg împrumut. Au mai fost tatonări cu formații din Liga I și cu două echipe din Ucraina, dar nimic concret. De Dinamo nu am auzit nimic până acum. Timp mai am să mă transfer, nu mă grăbesc.

În 2008 ai fost, de asemenea, curtat de Steaua, Rapid, Dinamo, Vaslui, Craiova și Poli. Cum de ai ales Timișoara?
Poli avusese un sezon foarte bun în Liga I, iar oferta de la Timișoara mi s-a părut cea mai serioasă pentru mine. Din păcate, transferul e umbrit de felul în care m-au tratat cei de la „U”. Deși au luat mulți bani pe mine, nu au fost corecți, motiv pentru care ne și judecăm la tribunal. M-am înțeles atunci cu ei să plec, deși puteam să mai stau șase luni la Cluj și să semnez cu oricine un precontract, dar nu s-au ținut de cuvânt.

Apropo, Porumboiu te gratula încă din 2008, când spunea că ești cel mai bun jucător din Liga I…
Îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Eu nu am discutat față în față cu dânsul în aceste zile, dar știu că mă dorește acolo insistent. E un om care a băgat mulți bani în fotbal și sunt sigur că va avea și rezultate pe măsură.

„U” – CFR, mai încins decât Poli – UTA

La Poli ai ocupat locul 2 anul trecut, dar ai jucat în toamnă în Liga a II-a. A fost frustrant?
A fost, într-adevăr, frustrant să fim retrogradați după ce am luptat pentru titlu până pe final și am terminat pe locul secund. Echipa a arătat valoare și în acest sezon, s-a văzut acest lucru în Cupa României, unde am eliminat Ceahlăul și Steaua. Dacă aveam puțină șansă, am fi putut să trecem și de Mediaș, iar acum am fi fost în semifinale.

Fostul tău coleg din atacul de la Poli, Zicu, a plecat în Coreea de Sud. Nu te tentează pe viitor și pe tine o aventură acolo?
Sincer, da. Viața de fotbalist e scurtă și trebuie să mă gândesc și la aspectul financiar. Totuși, e devreme să îmi fac asemenea planuri. Cred că mai am multe de arătat în Liga I și vreau să câștig trofee. Poate voi pleca și în Europa la un moment dat.

„Oricine visează la echipa națională”

Ai jucat în două derbyuri intense în Liga I din România, „U” Cluj – CFR și Poli Timișoara – UTA. Care crezi tu că este mai încins?
Ambele sunt foarte tensionate, dar cred că derbyul clujean e mai încins. Poate am impresia asta și pentru că am fost crescut la „U” în spiritul rivalității cu CFR. În plus, meciurile „U” – CFR le-am disputat și în Liga I, nu doar în eșalonul secund, cum a fost derbyul dintre Poli și UTA.

Foștii tăi antrenori de la „U” te vedeau în 2008 ca urmașul lui Mutu la națională, iar Iancu se certa cu Lucescu junior pentru tine. Totuși, nu ai bifat încă nicio prezență până acum sub „tricolor” …
Am telefonul deschis pentru echipa națională, e visul oricărui fotbalist să joace pentru prima reprezentativă. Nu știu de ce nu a venit nicio convocare până acum, nu am nicio explicație.

În mai 2011 se vorbea că ai fost convocat de Lucescu, dar l-ai refuzat deoarece aveai programată nunta…

Nu e adevărat, nu am primit nicio convocare, nu am fost sunat de nimeni de la echipa națională. Sper ca domnul Pițurcă să mă convoace pentru turneul care va avea loc în Antalya.

Se judecă pentru 100.000 de euro cu „U”

În 2008, când a plecat la Timișoara, Goga a semnat un act prin care șefii lui „U” se obligau să îi achite 100.000 de euro din cei 1,5 milioane de euro pe care i-au încasat pentru el de la Poli, dar jucătorul nu a văzut niciun ban. Atacantul se judecă acum cu fosta sa echipă la Tribunalul Timișoara. „Nu contează pentru câți bani mă judec cu ei. Aștept să se dea un verdict. Ce pot să spun e că eu sunt dator Universității Cluj, pentru că m-a lansat în fotbal. Sper să joc pe finalul carierei aici”, spune Goga.

Dorit de Steaua Roșie Belgrad în 2008

În vara anului 2008, numele lui Goga a fost și pe agenda unor cluburi din străinătate. Steaua Roșie Belgrad a oferit pentru el un milion de euro, dar clujenii au refuzat oferta. Anul trecut, după ce Poli a fost retrogradată, Benfica și-a manifestat intenția de a-l transfera. În această iarnă, Kuban Krasnodar și Metalist Harkov s-au arătat interesate de serviciile atacantului.

De la an la an, Poli a crescut ca valoare. Să nu uităm și ce performanțe am făcut în Europa!
Dorin Goga, atacant Poli Timișoara

1,35 milioane de euro e cota lui Goga, potrivit www.transfermarkt.de

800
de mii de euro cere Poli pentru cedarea lui Goga, care mai are un an și jumătate de contract cu trupa bănățeană

articol scris de Daniel Lup

Publicat: 10 Jan. 2012, 14:27 Actualizat: 10 Jan. 2012, 14:28 Special
Pe aceeași temă