Doar trei echipe încă nu s-au înscris în Liga 2. Termenul limită e până luni. Noul format al ligii secunde o să fie mai mult ca sigur cu două serii

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 15:03 Special

UPDATE 17 iulie: Trei zile au mai rămas până la încheierea înscrierilor în noul sezon competițional al Ligii 2, ediția 2015-2016, și doar trei echipe din totalul de 28 care ar trebui să ia startul în noul campionat încă nu au depus dosarele la FRF. Față de ieri, alte opt cluburi s-au înscris (Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, Metalul Reșița, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor Oradea și Chindia Târgoviște), ultimele care nu au făcut-o deja fiind Rapid CFR Suceava, CF Brăila și FCM Dorohoi.

Dacă în cazul sucevenilor situația este clară, aceștia urmând a se înscrie și ei mai mult ca sigur, având în vedere că au dat start pregătirii încă de luni și poartă negocieri cu jucători pentru a-i transfera, în privința echipelor din Brăila și Dorohoi situația este complicată. La cele două cluburi nu există niciun fel de activitate și sunt șanse mari ca ele să nu mai participe în noul sezon al Ligii 2.

Echipele înscrise până pe 15 iulie au fost FC Oțelul, Universitatea Cluj, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Dunărea Călărași, CS Mioveni, FC Caransebeș și FCM Baia Mare, pe 16 iulie același lucru făcând și Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț, Bucovina Pojorâta, Șoimii Pâncota și UTA Bătrâna Doamnă.

Cu siguranță va fi un noul sezon cu două serii

Așa stând lucrurile, noul sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016, va fi format cu siguranță din două serii, având în vedere că din cele 28 de echipe s-au înscris mai mult de 22, limita care ar fi putut duce la crearea unui campionatu cu o singură serie.

Conform ultimei Adunări Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2, care a avut loc pe 18 iunie la Sărata Monteoru, în cazul în care se înscriau toate echipele sau mai mult de 22 se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. În cazul în care se înscriau 22 de echipe sau mai puțin de atât, se va merge pe un sistem cu o singură serie.

Cu siguranță, totul urmează a se stabilit exact abia după 20 iulie, data limită de înscriere a cluburilor în Liga 2. Pe 22 iulie, de la ora 14:00, reprezentanții tuturor echipelor din eșalonul secund care s-au înscris în noul campionat sunt așteptați să participe la masă de lucru comună la Casa Fotbalului pentru a stabilit, împreună cu șefii Federației Române de Fotbal, desfășurarea și sistemul competițional al Ligii 2.

Sezonul 2015-2016 a Ligii a 2-a și a 3-a va începe la 29 august, respectiv 28 – 29 august.


 

UPDATE 16 iulie: Termenul limită al înscrierilor în noul sezon al Ligii 2 se apropie cu pași repezi. 20 iulie e ultima zi în care cluburile pot depune dosarele pentru a fi luate în calcul în noile sau noua serie a viitorului campionat, ediția 2015/2016. Dacă până pe 15 iulie se înscriseseră doar 12 echipe, astăzi, 16 iunie, la Departamentul de Competiții al Federației Române de Fotbal, acestea s-au înmulțit cu cinci. Astfel, din totalul celor 28 care ar trebui să ia startul, 17 sunt înscrise deja, restul de 11 mai având la dispoziție încă patru zile pentru a o face.

Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț, Bucovina Pojorâta, Șoimii Pâncota și UTA Bătrâna Doamnă s-au înscris în noul sezon al Ligii 2 și s-au alăturat celor care făcuse acest lucru până pe 15 iulie: FC Oțelul, Universitatea Cluj, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Dunărea Călărași, CS Mioveni, FC Caransebeș și FCM Baia Mare.


 

15 iulie: 20 iulie e termenul limită al înscrierilor cluburilor în noul sezon competițional al Ligii a 2-a și a 3-a, ediția 2015-2016. Două zile mai târziu, pe 22 iulie, de la ora 14:00, reprezentanții tuturor echipelor din eșalonul secund care s-au înscris în noul campionat sunt așteptați să participe la masă de lucru comună la Casa Fotbalului pentru a stabilit, împreună cu șefii Federației Române de Fotbal, desfășurarea și sistemul competițional al Ligii 2.

Reprezentanții echipelor, așteptați la FRF pe 22 iulie, ora 14:00

Conform comunicatului emis site-ului nostru la finalul săptămânii trecute de Auraș Brașoveanu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal pentru Liga 2 (LPF 2) și reprezentantul cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv al FRF, se specifica: „Pentru a stabili sistemul competițional aferent anului 2015-2016 rezultat în urma înscrierii unui număr mai mic de 28 de echipe, dl. Auraș Brașoveanu, în urma discuției cu dl. președinte Răzvan Burleanu, invită în data de 22.07.2015 toate cluburile de Liga a 2-a la sediul F.R.F. pentru a participa la o masă de lucru comună astfel încât desfășurarea și sistemul competițional pentru sezonul 2015-2016 să se facă în consens”. La acel moment nu se știa ora exactă a ședinței, însă între timp aceasta a fost stabilită să aibă loc la 14:00.

Doar 12 cluburi s-au înscris până pe 15 iulie

În privința depunerilor dosarelor de înscriere în noul sezon al Ligii 2, până astăzi, 15 iulie, doar 12 cluburi o făcuseră. Restul de 16 din totalul de 28 de cluburi care ar trebui să participe în noul sezon competițional mai au un termen de cinci zile până la expirarea termenului limită.

Echipele care s-au înscris în noul sezon al Ligii 2 până pe 15 iulie sunt: FC Oțelul, Universitatea Cluj, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Dunărea Călărași, CS Mioveni, FC Caransebeș și FCM Baia Mare.

CITEȘTE și: Înscrierea și neparticiparea sau abandonul în Liga 2 vor fi penalizate cu retrogradarea în Liga 5. Ce spun Brașoveanu și Burleanu despre drepturile TV și noul sezon


 

O seriei sau două?

Conform ultimei Adunări Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2, care a avut loc pe 18 iunie la Sărata Monteoru, în cazul în care se vor înscrie toate echipele sau mai mult de 22 se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. Vor promova primele două clasate, iar o a treia promovată se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Liga 2, câștigătoare urmând ulterior să joace încă un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1. În privința reprogradării, vor retrograda direct locurile 13 și 14 din ambele serii, iar între locurile 12 va avea loc un baraj care va desemna a cincea retrogradată. Cinci retrogradate în situația în care campionatul Ligii 3 va fi format tot din cinci serii.

În cazul în care se vor înscrie 22 de echipe sau mai puțin de atât, se va merge pe un sistem cu o singură serie din care vor promova locurile 1 și 2, iar a treia clasată va susține un baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1. În privința reprogradării în această situație se va merge pe căderea în Liga 3 a ultimele cinci echipe din clasament.

Totul urmează a se stabilit exact abia după 20 iulie, data limită de înscriere a cluburilor în Liga 2.

Sezonul 2015-2016 a Ligii a 2-a și a 3-a va începe la 29 august, respectiv 28 – 29 august.

Echipele care ar trebui să se înscrie în noul sezon al Ligii 2, 2015-2016:

– cele retrogradate din Liga 1:

Gaz Metan Mediaș REUNIT
FC Brașov – REUNIT
Universitatea Cluj – incert
Rapid București – nereunit
Oțelul Galați – REUNIT
Ceahlăul Piatra Neamțincert

– cele rămase în Liga 2:

FC Clinceni (ex Academica Argeș Pitești) REUNIT
Gloria BuzăuREUNIT
SC Bacău – nereunit
Rapid CFR Suceava – REUNIT
CF Brăilaincert
FCM Dorohoiincert
CS Balotești – nereunit
ACS BerceniREUNIT
Farul Constanța REUNIT

CS Mioveni REUNIT
Metalul Reșița – REUNIT
Unirea Tărlungeni REUNIT
Olimpia Satu Mare – REUNIT
CSM Râmnicu Vâlcea – REUNIT
FC Caransebeș REUNIT
Șoimii Pâncota – REUNIT
FC Bihor OradeaREUNIT

– cele promovate din Liga 3:

Bucovina Pojorâta REUNIT
Dunărea 2005 Călărași REUNIT
Chindia Târgoviște REUNIT
UTA Bătrâna Doamnă – REUNIT
FCM Baia MareREUNIT

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 15:03 Special
Pe aceeași temă