Discuții aprinse între reprezentanții cluburilor și șeful CCA în Comitetul Executiv al FRF: „Au fost nemulțumiri de la toate eșaloanele”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 19:19 Special
Discuții aprinse între reprezentanții cluburilor și șeful CCA în Comitetul Executiv al FRF:**

Reprezentanții cluburilor în C.Ex. al FRF i-au reproșat pe un ton ridicat președintelui CCA, Kyros Vassaras, greșelile din arbitrajul românesc de la toate nivelurile, conducătorii solicitând ca răspunsurile oficialului grec să fie formulate în scris, au declarat pentru Mediafax surse federale.

„S-au certat cu Vassaras, i-au pus tot felul de întrebări. Au fost nemulțumiri de la toate eșaloanele. Toți reprezentanții cluburilor, și de la Liga I, și de la a doua, și de la treia, și de la fotbal feminin, toți au fost nemulțumiți de arbitraj. Și de delegări și de numirea arbitrilor pe lista FIFA. Au cerut criteriile după care se face departajarea pentru a fi trecuți pe această listă cu nominalizări. În cele din urmă s-a convenit ca Vassaras să răspundă în scris întrebărilor care i s-au pus, pentru a rămâne pe hârtie. Propunerea a venit din partea reprezentanților cluburilor, ca să nu mai fie luați la mișto”, a explicat sursa menționată cum a decurs ședința Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

De cealaltă parte, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor s-a apărat spunând că o îmbunătățire a calității arbitrajelor se va vedea abia după un an, având în plan promovarea altor arbitri: „Vassaras a promis că va schimba fața arbitrajului, că deocamdată ăsta este nivelul al care se ridică arbitrii. Că va încerca să promoveze alți arbitri, dar asta se va vedea abia într-un an de zile”.

În ceea ce privește o posibilă decizie în urma greșelilor de arbitraj din ultima perioadă, sursa menționată a declarat că nu s-a pus în discuție: „Ce decizie? Nicio decizie nu s-a luat, nu sunt oamenii dispuși să ia decizii”.

Site-ul oficial al Federației Române de Fotbal a prezentat într-un mod general discuțiile din cadrul Comitetului Executiv la care a fost chemat să participe și președintele CCA, Kyros Vassaras. „Ia act de informarea făcută de membrii CCA cu privire la chestiunile învederate de către membrii Comitetului Executiv. Stabilește ca până la următoarea ședință a Comitetului Executiv să fie prezentate criteriile de promovare a arbitrilor pe lista FIFA și criteriile de sancționare a arbitrilor în funcție de nota obținută de la observator”, se arată în comunicatul FRF.

Articol scris de Adrian Țone (Mediafax)

Marius ANGHEL 10 Nov. 2014, 19:19 Special
Pe aceeași temă