Derbyul Craiovei, al treilea meci al sezonului ca audiență!

Mihai Andries 25 Nov. 2013, 08:00 Special
Derbyul Craiovei,** al treilea meci al sezonului ca audiență!

Prezența unor echipe de tradiție în eșalonul secund, precum Rapid, Iași, dar și apariția celor două Craiove, a crescut interesul spectatorilor pentru meciurile din Liga a II-a. Așa s-a ajuns ca unele partide din actuala ediție de campionat să aibă o audiență mai mare decât meciurile de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Derbyul Craiovei, cât o etapă de Liga I

Întâlnirea de pe „Ion Oblemenco” dintre CS Universitatea – FC Universitatea (0-0) a fost la un pas de a egala de una singură cea mai slabă rundă din Liga I, adică etapa a zecea*, care a adunat 22.200 de spectatori! Interesant de remarcat este faptul că în primul eșalon doar două meciuri au adus mai mulți spectatori decât derby-ul celor două Universități: Dinamo – Steaua (1-2, 29.000) și Dinamo – Petrolul (1-1, 24.708).

Etapă record în Liga a II-a

Etapa din acest weekend a fost cea mai prolifică a actualei ediții a Ligii secunde, cu un total de 33.700 spectatori. Pe lângă meciul de la Craiova, un aport însemnat l-a avut și meciul de la Buzău, dintre Gloria și Rapid, scor 0-2, cu un total de 7.000 de spectatori, recordul absolut al seriei I. Audiența a fost atât de mare, încât echipele din fosta divizie B au adunat mai mulți spectatori decât în șapte din rundele disputate până acum în primul eșalon.

Statistici inedite ale sezonului:

– 10 echipe din Liga I nu au reușit să adune pe teren propriu până acum mai mulți spectatori decât au fost la meciul de pe „Ion Oblemenco”: FC Vaslui, Astra, Corona, Gaz Metan, Ceahlăul, Viitorul, FC Brașov, Chiajna, Săgeata

– recordul de spectatori de la duelul Universităților a urcat echipa Primăriei pe locul 1 din punct de vedere al mediei de spectatori pe teren propriu în Liga a II-a. CS U Craiova, care a ajuns la aproape 5.200, față de cei 4160 ai Rapidului bucureștean.

– cea mai slabă audiență a avut-o în Liga a II-a meciul Dunărea Galați – Farul (etapa a 12-a), cu 50 de spectatori. În Liga I, recordul sezonului e deținut de meciul Corona – FC Vaslui, cu 250 de spectatori.

– opt echipe de Liga a II-a nu au reușit să aducă la un meci pe teren propriu cel puțin 1.000 de spectatori, printre ele aflându-se și liderul seriei I, FC Clinceni.

– patru echipe de Liga a II-a au o medie de cel puțin 2.000 de spectatori pe meci disputat acasă. Pe lângă Rapid și cele două Craiove, mai apare pe această listă doar Olimpia Satu Mare.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

*Etapa a XIV-a a avut doar 22.000 de spectatori, dar s-au jucat doar opt meciuri, deci nu a fost o rundă completă.

Mihai Andries 25 Nov. 2013, 08:00 Special
Pe aceeași temă