„Cobra” cu explozie întârziată

Marius ANGHEL 08 Apr. 2013, 12:15 Special

Liga2.ro vă prezintă povestea lui Adrian Ilie, un fotbalist din generația lui Torje, considerat în trecut ca fiind mai talentat decât fotbalistul Granadei

La 24 de ani, Adrian Ilie vrea să-și relanseze cariera la ASU Poli Timișoara, echipa înființată de fani în liga a V-a

În vremurile în care Adrian Ilie marca la Campionatul Mondial sau juca în Liga Campionilor pentru Valencia, un puști cu același nume făcea senzație la turneele de copii din țară. Născut în 1989, juniorul era cea mai mare speranță de la Srbianka Giuchici, chiar dacă la aceeași echipă evolua și Gabriel Torje. Au jucat împreună de la nouă până la 16 ani, iar apoi drumurile lor s-au despărțit. Torje a ajuns om de bază în naționala României, însă perechea sa a rămas doar cu porecla „Cobra” și nu a jucat niciodată mai sus de liga a treia.

„Torje a fost mai serios”

Ilie împlinește duminică 24 de ani și nu e tocmai fericit când e comparat cu Torje. Totuși, e sincer în legătură cu motivele pentru care el nu joacă la același nivel cu fotbalistul de la Granada. „Eram doi copii talentați, ni se prevedea un viitor frumos, dar el a fost mai serios și eu… Au fost și alte probleme, am avut și un proces cu domnul Giuchici, care m-a ținut o perioadă pe loc”, a spus Ilie.

Mijlocașul stânga al lui ASU Poli a rămas prieten cu Torje și nu a renunțat încă la visul de a juca din nou în aceeași echipă cu el. „Am participat cu Srbianka la foarte multe turnee, și pe teren mare și la sală. Se acorda premiul pentru golgheter și premiul pentru cel mai bun jucător, iar eu cu Torje mereu împărțeam cele două trofee. Am rămas prieteni, ne întâlnim, vorbim și mă bucur că Gabi a ajuns un fotbalist mare. Încă nu am renunțat definitiv la visul de a juca din nou împreună cu el. Dar, asta nu se va întâmpla în viitorul apropiat. El e un băiat serios, muncitor și cred că va progresa, va ajunge și mai sus decât este acum. Mai are multe de spus în fotbal”, își termină povestea băiatul care la de 24 de ani aluat-o de la capăt, de jos, așa cum a făcut-o și echipa la care joacă, ASU Poli Timișoara.

„Dacă ar fi fost un pic mai înalt, juca acum mult mai sus. E foarte talentat și e și serios, însă în fotbalul de azi e mai greu să ajungi sus dacă nu te ajută și fizicul”
Antonio Foale, director tehnic ASU Politehnica Timișoara

„Cred în echipa asta, cred în renașterea lui Poli cu ajutorul suporterilor și le mulțumesc că sunt alături de noi și ne susțin la fiecare meci”
Adrian Ilie, mijlocaș ASU Politehnica Timișoara

Codrea ar putea debuta săptămnâna viitoare

ASU Poli joacă duminică, pe teren propriu, cu Ictar Budinț, iar la sfârșitul săptămânii viitoare alb-violeții vor juca un meci de totul sau nimic, în deplasare, cu Progresul Racovița. Timișorenii sunt obligați să câștige acest meci, pentru a rămâne în cursa pentru promovare în liga a patra. În acest joc, e posibil să debuteze pe teren și Paul Codrea, antrenorul-jucător al lui ASU Poli. Echipa din Racovița are doar victorii pe linie și cinci puncte în fața alb-violeților. Din seria a III-a a campionatului județean promovează în liga a patra doar ocupanta primului loc.

Articol scris de Radu FAUR

Marius ANGHEL 08 Apr. 2013, 12:15 Special
Pe aceeași temă