Clubul Universitatea i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta!

Mihai Andries 28 Feb. 2014, 02:58 Special
Clubul Universitatea i-a adresat** o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta!

Joi seara pe siteul oficial al clubului patronat de Adrian Mititelu a fost publicată o scrisoare descrisă adresată premierului României, Victor Ponta! În ea, i se cere acestuia să intervină în mod direct în rezolvarea problemei echipei oltene, care este „de circa opt luni de zile, este supus unei prigoane ce i-ar face invidioși până și pe staliniștii din anii ”50.

Scrisoarea conține și o serie de insinuări cum că lipsa de reacție de până acum a șefului Guvernului ar fi strâns legată de „influența pe care ar avea-o Sandu Mircea asupra acestuia.

Iată conținutul integral al scrisorii în forma originală:

 

Scrisoare deschisă

Către:     Dl Victor-Viorel Ponta,
                Președinte al Partidului Social Democrat
                Prim-ministru al Guvernului României

Stimate domn,

Clubul de fotbal Universitatea Craiova traversează momente extrem de grele care au început în vara lui 2011, atunci când FRF, prin Mircea Sandu și Compania, au hotărât în mod abuziv excluderea din competiția sportivă a uneia dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România.
Acestă decizie este o premieră mondială, iar în România are un precedent în anul 1947, atunci când liderul comunist Ana Pauker a dispus desființarea celebrei echipe FC Carmen București, patronată de cunoscutul industriaș român Ionel Mociorniță.

În urma acestor abuzuri începând cu august 2011 clubul a deschis mai multe acțiuni civile și penale cu scopul de a-și apăra drepturile. Deși am obținut nenumeroase victorii în instanță, iar în paralel Direcția Națională Anticorupție i-a trimis în judecată pe Sandu Mircea și ceilalți inculpați, clubul a reintrat în competiția fotbalistică abia în anul 2013 în condiții materiale extrem de deficitare, deoarece nici până în prezent efectele catastrofale ale deciziei de excludere nu au fost reparate nici măcar în parte.

În perioada de referință 2011-2013, reprezentanți de frunte ai PSD Dolj au militat în mod frecvent în favoarea cauzei clubului. Majoritatea luării lor de poziții și în declarațiile ale acestora au condamnat, extrem de dur, acțiunile nesăbuite ale lui Sandu Mircea și compania.

În anul 2012, în programul electoral al partidului dvs. din Dolj, în perioada alegerilor locale, candidatul PSD la fotoliul de primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a promis sprijin nemijlocit clubului de fotbal Universitatea Craiova și a susținut vehement cauza echipei de fotbal Universitatea Craiova, reușind astfel să-și atragă votul a numeroși simpatizanți ai clubului de fotbal.
La scurt timp după câștigarea mandatului de primar, Lia Olguța Vasilescu, și-a încălcat cuvântul și promisiunile din campania electorală și a declanșat o sarabandă de abuzuri la adresa clubului de fotbal Universitatea Craiova, cu scopul clar de a-l distruge.

Mai mult, împreună cu Sandu Mircea, în mod ilegal și abuziv, au înființat un club paralel, cu un nume asemănător care, în mod odios, își asumă istoria și continuitatea clubului Universitatea Craiova, călcând în picioare legea, dar și cele mai elementare norme de conduită și fair-play.

Pentru a-și duce la îndeplinire planul ilegal Lia Olguța Vasilescu a izgonit clubul de fotbal Universitatea Craiova de pe stadionul pe care îl ocupă din anul 1967, acolo unde în anii 2007-2009 clubul a investit peste două milioane de euro în construirea terenurilor de antrenament și modernizarea parțială a stadionului Ion Oblemenco.

Astfel, clubul de fotbal titular a fost izgonit de pe baza pe care o folosește de 47 de ani și a fost introdus în loc o persoană juridică înființată în mod ilegal care se folosește abuziv de investițiile clubului nostru.
În toată această perioadă din iulie 2013 clubul de fotbal Universitatea Craiova a fost nevoit să-și desfășoare partidele în localități precum Roșiori, Severin, să se antreneze pe terenuri improprii, deși clubul dispune de propriile terenuri de antrenament în incinta Complexului Ion Oblemenco dar pe care nu poate să le folosească din cauza abuzului reprezentantului dumneavoastră în teritoriu.

Nu știm dacă sunteți la curent domnule Prim-ministru, dar cu ocazia meciului dintre Universitatea Craiova și echipa abuzivă, înființată ilegal de reprezentantul dumneavoastră în teritoriu în complicitate cu Mircea Sandu, au asistat circa 20.000 de suporteri. Culmea, clubul care își are casa de o viață pe Ion Oblemenco, din cauza acestor demersuri ilegale, a fost nevoit să participe din postura de echipă oaspete, creându-se un precedent extrem de urât.

Vreau să știti, domnule Prim ministru, că 99,9% din suporterii aflați la acel meci au taxat în mod extrem de vehement această echipă creată abuziv.
Deși odată cu acest meci s-a confirmat realitatea și anume că oamenii nu agrează în niciun chip clona de la București, Lia Olguța Vasilescu și toți cei implicați au continuat cu sarabanda abuzurilor la adresa clubului de fotbal Universitatea Craiova cu intenția clară de a-l distruge, mergând pe premisa că numai prin distrugerea Universității Craiova pot să impună acest proiect odios adus de la București.

Domnule Prim-ministru, de circa opt luni de zile, clubul de fotbal Universitatea Craiova este supus unei prigoane ce i-ar face invidioși până și pe staliniștii din anii ”50.

Pe lângă faptul că am fost izgoniți de pe Stadionul Ion Oblemenco, reprezentantul dvs. în Dolj, prin influența și autoritatea politică pe care o are, ne-a impus un embargo și în celelate localități ale Olteniei. Nu mai putem să folosim nici măcar maidanele din apropierea orașului Craiova. Toate aceste aspecte sunt reale și arhicunoscute. Acesta este adevărul: sub administrația PSD se întâmplă lucruri și fapte care nu au nimic în comun cu democrația și cu drumul țării noastre în Uniunea Europeană.

De-a lungul acestei perioade, am tot sperat că o să vă autosesizați și o să faceți ceva, însă, din păcate, constatăm cu tristețe că nu aveți nici ochi și nici urechi pentru ceea ce se întâmplă la Craiova. Ceea ce este de neacceptat pentru un politician tânăr ca dvs. ca să ignore dreptul nostru minim la libertate și la libera asociere, dar mai cu seamă desfășurarea unei activități prevăzute în actul consitutiv al societății.

Vrem să știm, domnule Prim-ministru, dacă sunteți la curent sau nu cu această dramă a Universității Craiova, dacă vă pasă în vreun fel și, mai ales, dacă acțiunile reprezentanților dvs. la Craiova le considerati legitime.

Trebuie să știți domnule Prim-ministru că în spatele acestei suferințe sunt sute de mii de oameni care asteaptă o reacție din partea dumneavoastră.

Domnule Prim-ministru, în dubla dvs. calitate de primul om al partidului de guvernământ, dar, mai ales, ca prim-ministru al României, aveți datoria sacră să apărați drepturile și libertățile persoanelor din această țară, chiar dacă, prin apărarea drepturilor persoanelor, sunt afectate interesele obscure ale unor apropiați de-ai dvs, în speță Lia Olguța Vasilescu.

Ați câștigat puterea în România promițând oamenilor foarte multe lucruri. Noi nu vă cerem nimic, de fapt, decât să respectați legea și drepturile noastre constituționale, dar și dorința a sute de mii de oameni să-și exprime simpatia pentru o echipă de fotbal. Ei vor Universitatea Craiova a lor, nu o echipă hibrid, făcută într-o noapte la București.

Domnule Prim-ministru, lipsa dvs. de implicare în acest caz de la Craiova, care a devenit deja unul de interes național, dă apă la moară tuturor zvonurilor răutăcioase cu privire la un anumit „curent” venit de la București, dar și la influența pe care ar avea-o Sandu Mircea, inclusiv la persoana dvs. Așa că este corect și demn să nu ne neglijați și să ne răspundeți într-un fel sau altul pentru a clarifica această situație.

Vă informăm ca în acest moment, astăzi când redactăm această scrisoare, cu câteva zile înainte de începerea campionatului, suntem în imposibilitatea desfășurării activității, din cauza faptului că nu avem unde să ne antrenăm și unde să evoluăm, deși deținem în mod legal dreptul de a folosi arena «Ion Oblemenco». Reprezentantul dumneavoastră în teritoriu, Lia Olguța Vasilescu, aflată sub beția puterii, se comportă precum un dictator din anii ’50.

V-am scris aceste rânduri în speranța că în ceasul al 12-lea veți avea timp să vă interesați și de cauza noastră, deoarece orașul Craiova stă pe un butoi de pulbere și situatia poate oricând să degenereze. Reprezentantul dumneavoastră la Craiova, Lia Olguța Vasilescu se comportă ca un om lipsit de orice logică, de orice rațiune. Trăiește cu impresia falsă că Universitatea Craiova va putea fi distrusă iar numeroșii ei simpatizanți vor putea să fie transferați către acest club ilegal și abuziv și pe care doamna Lia Olguța Vasilescu în ciuda împotrivirii majorității absolute încearcă să-l bage pe gât craiovenilor.

Suporterii unei echipe de fotbal, cum sunt cei ai Universității Craiova, nu sunt precum politicienii care trec de la un partid la altul sau de la o ideologie la alta, ei rămân atașați unei cauze indiferent de situație și nu pot fi manipulați precum votanții cu ocazia alegerilor.

Domnule Prim-ministru, deja reprezentanții dumneavoastră au comis nenumeroase crime la adresa clubului! A sosit vremea să vă întoarceți fața și către acestă cauză, nu mai puteți tolera abuzurile unei doamne care nu știe să se comporte atunci când este la putere. Războiul împotriva Universității Craiova nu poate fi câștigat niciodată și cu cât se escaladează această situație pierderile vor fi din ce în ce mai mari, atât pentru acest club greu încercat cât și pentru partidul pe care îl conduceți dar mai ales pentru democrație.

Cu deosebită considerație,
FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA

Mihai Andries 28 Feb. 2014, 02:58 Special
Pe aceeași temă