Cine cade din Seria a II-a?

01 May. 2009, 16:13 Special
Cine cade din Seria a II-a?

Următoarele trei runde din Liga a II-a, programate în intervalul a doar opt zile, ar putea fi decisive pentru soarta mai multor echipe. Mai ales pentru cele angrenate în bătălia pentru supraviețuire.

 

În Seria Vest a eșalonului secund, ecuația retrogradării este rezolvată doar pe jumătate. Dacă nu învinge mâine la Târgoviște, Mechel Câmpia Turzii va fi prima echipă retrogradată și matematic. Nici gazda din week-end a “sârmarilor” nu are un viitor prea roz. Aflată la 11 puncte de salvatorul loc 14, FCM Târgoviște este și ea cu un picior în Liga a III-a. Alte șapte echipe vor duce o luptă dură în ultimele opt runde pentru a evita fatidicele poziții 15 și 16, care duc și ele pe coclaurile celui de-al treilea eșalon.
 

 

UTA

UTA este echipa paradoxurilor în această serie. În prima jumătate a campionatului, pe care au încheiat-o la cinci puncte de locul 2, arădenii erau luați în calculele promovării. În retur, din pricina problemelor financiare, “Bătrâna Doamnă” s-a trezit în zona minată și tremură încă pentru locul său în eșalonul secund. Decisive pentru soarta alb-roșiilor sunt jocurile de acasă și deplasarea de la Câmpia Turzii, celelalte meciuri de pe teren străin (Alba Iulia, Vâlcea și Drobeta) fiind imposibile.
 

 

ARIEȘUL TURDA

Formația lui Alexandru Pelici are un program greu pe acest final de retur, în care va întâlni trei dintre pretendentele la promovare (Drobeta, Internațional și Unirea), dar va și primi vizita a două contracandidate în lupta din subsol. Turdenii au și atuuri, deplasarea la vecinii de la Mechel, practic retrogradați, precum și parcursul bun pe teren propriu în acest sezon, cu o singură înfrângerea, cea cu CSM Rm. Vâlcea. Arieșul a câștigat ultimele trei meciuri de acasă și dacă obține șase puncte în următoarele două runde e ca și salvată.
 

 

MINERUL LUPENI

Echipa lui Carol Crăiniceanu are cel mai greu program dintre toate candidatele la retrogradare și are șanse minime să rămână în eșalonul secund, deși în acest moment este la patru puncte de locul 15, retrogradabil. La Lupeni vor veni în vizită Drobeta, Internațional și Rm. Vâlcea, dar și ACU, în timp ce deplasările sunt cvasiimposibile pentru “mineri’, la Cluj, Salonta și Alba Iulia luându-se greu puncte. Crăiniceanu mizează pe forma bună a jucătorilor săi, care au adunat 10 puncte în ultimele patru etape.
 

 

MUREȘUL DEVA

Pe loc de retrogradare la “adevăr”, Mureșul poate evita naufragiul dacă își păstrează parcursul bun de acasă din acest retur și își câștigă cele trei partide de pe teren propriu. Marea problemă a echipei lui Marian Barbu sunt deplasările, din care au adunat numai 2 puncte în tot sezonul. De menționat că Deva ar face bine să agonisească punctele salvării în următoarele cinci runde, fiindcă ultimele trei sunt de coșmar: deplasări la Drobeta și Internațional și vizită la Deva a lui “U” Cluj.
 

 

“U” CLUJ

„Șepcile roșii” au plătit scump schimbărilor dese de antrenori și au ajuns în subsolul clasamentului, fiind primii deasupra liniei, poziție pe care riscă să o piardă în week-end în cazul unui rezultat negativ la Tg. Mureș. Totuși, alb-negrii au șanse mari să evite retrogradarea dacă izbutesc să-și câștige cele patru partide de acasă, în care întâlnesc adversari accesibili. De asemenea, o victorie la Târgoviște, în daua cvasiretrogradatei echipe dâmbovițene, ar fi carne pe os pentru „studenții” lui Dorinel Munteanu.
 

 

ACU ARAD

Arădenii, care au început foarte bine acest retur, obținând cinci victorii în primele șase etape, ocupă după 26 de etape primul loc sub linia retrogradării, plătind tribut ultimelor trei runde fără niciun punct câștigat. Echipa condusă de Gheorghița Onu și antrenată de Costel Bogoșel se poate însă salva de la retrogradare, după numai un an în liga secundă, având un țintar favorabil în finalul de campionat, cu meciuri abordabile acasă și cu o singură deplasare dificilă, în acest week-end, la Rm. Vâlcea.
 

 

CFR TIMIȘOARA

Ocupanta poziției a 16-a are de asemenea un program destul de dificil în ultimele opt etape și este văzută de mulți deja cu un picior în Liga a III-a. Echipa lui Florin Bugar a agonisit numai 9 puncte în acest retur și numai o victorie mâine pe teren propriu cu Liberty ar putea să le dea dreptul să mai spere la menținerea în eșalonul secund. Decisive pentru timișoreni sunt “directele”, dintre care două în vecini, la Arad, și una lângă Gara Mare, în ultima etapă, contra Minerului Lupeni.
 

 

Miercuri este programată singura intemediară
 

 

Următoarea săptămână este una foarte importantă în stabilirea configurației finale a clasamentului. Etapa a 27-a se va juca mâine, iar miercuri, de la ora 18.00, va fi programată singura etapă intermediară din acest retur. Sâmbăta viitoare, pe 9 mai, se va juca runda a 29-a. Jiul, Liberty și FC Bihor ar putea să intre și ele în hora retrogradării după aceste etape.
 

01 May. 2009, 16:13 Special
Pe aceeași temă