Campionatul Ligii 2 începe în primul weekend al lunii august. Data limită până la care se pot înscrie echipele în competiție

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 19:40 Special
Campionatul Ligii 2 începe în primul weekend al lunii august.** Data limită până la care se pot înscrie echipele în competiție

Membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au aprobat în ședința de astăzi, 27 iunie, doar calendarul competițional al Ligii 1 și al Cupei României, ediția 2017-2018. În privința startului campionatelor Ligii 2 și Ligii 3 se va decide, oficial, în viitoarea ședință a CEx-ului, care va avea loc pe 11 sau 12 iulie.

Liga2.ro a aflat însă că data de start a campionatului Ligii 2 e stabilită deja, aceasta urmând a avea loc în primul weekend al lunii august, adică pe 4, 5 și 6 august. Noua ediție a Ligii 3 va începe ceva mai târziu, în a doua jumătate a lunii august. Sezonul de Liga 1 începe pe 14, 15 și 16 iulie.

„Pentru Liga a 2-a am avut discuția preliminară. Va începe pe data de 5 august și se va termina, prima parte, pe data de 9 decembrie, perioadă în care se vor disputa 19 etape din tur, plus două etape din retur. Și, totodată, vor fi și etape de Cupa României”, a anunțat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Următoarea ședință a CEx-ului are loc înaintea startului sezonului Ligii 1, cel mai probabil pe 11 sau 12 iulie. Iar până pe 1 iulie, adică în această sâmbătă, FRF va finaliza modificările la regulamentul de desfășurare a activității fotbalistice.

20 iulie, termenul limită de înscriere în Liga 2

În noul sezon al Ligii 2 ar trebui să se înscrie 20 de cluburi, însă, până în acest moment, singurul dinspre care vin informații că nu o va face este FC Brașov, acesta urmând a intra în faliment în acest an. Termenul limită de înscriere în noul campionat expiră pe 20 iulie.

În Liga 2 ar trebui să participe cluburile: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, FC Brașov, Dunărea Călărași, CS Afumați, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Balotești, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timișoara, Știința Miroslava, Metaloglobus București, SCM Pitești, Ripensia Timișoara și AFC Hermannstadt.

Dacă FC Brașov nu se va înscrie, locul acesteia va fi luat de Metalul Reșița, retrogradată din Liga 2.

Noul campionat al Ligii 3 ar trebui să fie format din cinci serii a câte 16 cluburi fiecare.

VEZI calendarul competițional al Cupei României, ediția 2017-2018

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 19:40 Special
Pe aceeași temă