Brașoveanu: „Modificările apărute se pot face doar din sezonul următor”

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 15:00 Special
Brașoveanu:** „Modificările apărute se pot face doar din sezonul următor

Stabilirea sistemului competițional pentru sezonul 2013-2014, care prevede două serii a câte 14 echipe în Liga a II-a, a stârnit o serie de supoziții legate de modalitatea alcătuirii acestora. Inițiatorul înființării LPF 2, Auraș Brașoveanu, spune că orice modificare legată de sistemul de promovare și retrogradare luată în timpul competiției trebuie aplicată doar din stagiunea următoare.

Pe 11 martie, CEx al FRF a stabilit, ca urmare a retragerilor mai multor formații, ca din sezonul 2013-2014 Liga a II-a să nu mai fie formată din 16 echipe, ci din 14. Pentru a se ajunge la alcătuirea a două serii de 14 echipe există voci care susțin că ar urma să retrogradeze de la locul 12, inclusiv, în jos, deși, la începutul sezonului membrii afiliați știau că vor retrograda trei echipe, mai exact locurile 14-16.

„Actualul sezon s-a început cu serii de 16, prin urmare primele două locuri promovează, iar trei echipe, din cele două serii, retrogradează, implicit locurile 14-16. Modificările apărute în iarnă nu au nicio problemă, dar aplicabilitatea lor se poate face doar din sezonul următor, altfel s-ar încălca regulamentul, așa spune ROAF-ul. Locurile 12 și 13 nu erau retrogradabile la începutul sezonului. Chiar dacă vor să înceapă cu 14 echipe, nu cred că se poate, pentru că Rapid și U. Cluj cred că vor retrograda din cauza licenței, mai vine și Craiova… Din Liga I vor retrograda cele de drept, cele care nu au luat licența, iar locurile vacante nu se mai ocupă. Dacă se păstrează hotărârea, Liga I poate începe cu mai puține echipe, pe litera regulamentului, care în situația asta văd că se respectă”, a declarat inițiatorul înființării LPF 2, Auraș Brașoveanu.

Legat de LPF2, Auraș Brașoveanu speră ca organismul să obțină în cel mai scurt timp personalitatea juridică. „Așteptăm de 6 luni să ne fie redactată hotărârea Comisiei de Recurs pentru a ne înscrie la Tribunal ca ligă profesionistă, dar așa se întâmplă în România. Noi sperăm ca până începe sezonul viitor să putem funcționa”, a mai precizat Auraș Brașoveanu, desemnat președinte LPF2.

Sursa: Gazeta nouă

Foto: Ionatan ȚUȚU

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 15:00 Special
Pe aceeași temă