Bătaie ca în „7 păcate” la Șoimuș!

14 Apr. 2009, 16:39 Special
Bătaie ca în

Meciul de fotbal Santos Boz – Olimpia Ribița din etapa a XIV-a a Ligii a V-a Hunedoara – Seria Valea Mureșului a fost întrerupt în minutul 59, la scorul de 0-1, de arbitrul Flavius Coroiu (foto) din Deva.
"Centralul" a luat decizia de-a pune punct jocului după ce câțiva dintre spectatorii care au început să se încăiere între ei în tribună au pătruns pe terenul de joc, unde au continuat să se bată.
Partida s-a disputat duminică, pe terenul de la Șoimuș. Observatorul meciului, Stan Hanzi din Deva, a notat în raportul suplimentar al jocului tot ce s-a întâmplat în afara și pe terenul de joc și spune că i-a dat notă de trecere "centralului" care, după părerea lui, "s-a achitat bine de sarcini, iar decizia de a pune punct jocului este acoperită de regulament".

Hanzi crede că întreaga vină pentru producerea incidentelor aparține oficialilor echipei Santos Boz – organizatorii meciului, care nu s-au asigurat că la teren sunt prezenți jandarmi și polițiști.
"Sunt de 30 de ani în fotbal, din care în ultimul deceniu ca observator, dar o bătaie între spectatori cum a fost la Șoimuș nu am văzut niciodată. Spectatorii s-au lovit între ei cu scânduri, cu pumnii și picioarele mai ceva ca în galele de Local Kombat. Odată intrați pe teren, bătăușii prezentau un real pericol chiar și pentru arbitri, care au fost înjurați și amenințați încă din primul minut. Și eu am fost agresat fizic", a declarat Hanzi, care arată cu degetul și spre conducătorii Asociației Județene de Fotbal Hunedoara (AJF).

"De dragul de a avea cât mai multe echipe în competiții, diriguitorii fotbalului județean acceptă ca multe meciuri să se dispute în orice condiții", a spus observatorul.

Organizatorii își pregătesc apărarea

Președintele echipei Santos Boz, Cornel Cornea, se apără spunând că incidentele au fost provocate de apropiați ai "centralului" Flavius Coroiu, care, prin maniera sa de arbitraj, a incitat spiritele în tribună.

"Golul Olimpiei a fost marcat dintr-un offsaid mare, iar în repriza secundă a mai dat un penalti contra noastră care însă a fost ratat", a spus Cornea. Cazul va fi judecat joi de Comisia de Disciplină a AJF.
 

Articol scris de Sami Tamaș

14 Apr. 2009, 16:39 Special
Pe aceeași temă