Avancronica penultimei etape

04 Jun. 2009, 15:11 Special
Avancronica** penultimei etape

Sâmbătă vor avea loc meciurile penultimei etape din Liga a II-a. În Seria I lucrurile sunt aproape clare. Ceahlăul Piatra Neamț e deja promovată în Liga I, iar FC Ploiești mai are nevoie de un singur punct pentru a obține aceeași performanță. Retragerea Științei Bacău a rezolvat ecuația în subsolul clasamentului. Astfel, nicio echipă nu va retrograda ca urmare a rezultatelor din teren, toate cele patru locuri retrogradabile fiind "adjudecate" de Prefab Modelu, Forex Brașov, Progresul București și Știința Bacău din cauza unor decizii administrative.
 

 

În ceea ce privește seria a doua, în fruntea clasamentului situația e similara cu cea din prima. Unirea Alba Iulia e matematic promovată, în timp ce Internațional Curtea de Argeș mai are nevoie de un singur punct. În schimb, lupta pentru evitarea retrogradării se anunță extrem de dură, nu mai puțin de șase formații fiind angrenate în cursa pentru menținerea în al doilea eșalon.

SERIA I
 


Dunărea Galați – Dinamo II
După ce toate ecuațiile au fost reyolvate în Seria I, oaspeții vin pe malul Dunării cu poftă de peșteși de performanță,după ce Mircea Rednic a atacat echipa a două a clubului, afirmând că a fost scoasă de la pariuri. Partida poate fi un moment în care trupa lui Èšălnar să își recâștige credibilitatea. Gălățenii, de cealaltă parte, au șansa de a se apropia de … locul 6 ocupat de Dinamo II.

FC Botoșani – FC Snagov
Ierarhia din tur a fost răsturnată în retur, astfel că echipele au schimbat locurile în clasament. Cum însă rezultatele din final contează, doar microbiștii rețin că în tur oaspeții erau printre forțele Seriei I. Gazdele au aplicat o rețetă maagică în pauza competițională din iarnă, iar un succes sâmbătă i-ar apropia de locul 4 !


Petrolul Ploiești – Dunărea Giurgiu

Meci important pentru gazde care se pregătesc de sezonul următor cu toate forțele. De frica retrogradării, oaspeții au tras tare și au ajuns pe locul 7, după ce au tremurat serios în subsolul clasamentului. Partida pare totuși de unu solist.

Delta Tulcea – CS Buftea
Meciul poate conta pentru gazde doar dacă liderul câștigă meciul de acasă. Însă cum ultima impresie contează, fanii gazdelor nu concep un alt rezultat decât victoria favoriților lor. La final, vor putea spune că au făcut toate eforturile pentru a promova. Ilfovenii vin în deltă după șocul plecării lui Reghe și al Anei Maria Prodan și rămâne de văzut cât de afectat de acest fapt o sa fie jocul echipei.

FCM Bacău – Sportul Studențesc
Un joc de  vacanță cum am numit de câteva etape partide fără miză. Un meci între locul 8 și locul 11 care va conta pentru palmaresul fiecărei echipe și pentru configurația finală a acestui sezon. Cele două echipe de tradiție ale fotbalului românesc așteaptă noul sezon în speranț gloriei de odinioară.

Ceahlăul Piatra Neamț – FC Ploiești
Partida nu este recomandată cardiacilor și pariorilor. Orice se poate întâmpla. Teoretic, gazdele sunt favorite și ar trebui să își onoreze postura de primă echipă promovată în Liga I. De partea cealaltă însă, oaspeții vor da totul pe teren ca să obțină matematic promovarea. Calculele sunt simple: o victorie sau un egal îi trimite pe elevii lui Ion Moldovan pe prima scenă a fotbalului românesc.
 

 


SERIA II

FCM Târgu Mureș – CFR Timișoara   
Formația gazdă nu are cum să mai prindă pe acest final de sezon un loc promovabil, chiar dacă Piteștiul va pierde ambele partide. Meciul de la Târgu Mureș are importanță numai pentru CFR Timișoara, care ar putea să fie retrogradată matematic după această etapă.

UTA – Dacia Mioveni               
Meci care are o importanță minoră. Formația care va câștiga va termina sezonul mai mult ca sigur pe locul 6.

Mureșul Deva – “U” Cluj       
Partidă extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Deva ar putea să evite retrogradarea și dacă ar obține un punct, echipa lui Munteanu are nevoie disperată de victorie pentru a se menține peste linia retrogradării.

FC Bihor – Liberty               
Ambele formații sunt scăpate de emoțiile retrogradării iar meciul are importanță numai pentru suporteri.

Jiul Petroșani – Internațional Curtea de Argeș
Piteștiul va promova mai mult ca sigur în urma meciului de la Pitești. Și în cazul în care va pierde, formația lui Ștefan Stoica va avea șanse mari să fie matematic în Liga I.

Arieșul Turda – ACU Arad           
O altă partidă extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Turdenii ar putea să fie mulțumiți și cu un rezultat de egalitate, arădenii nu au decât varianta victoriei.

CS Târgoviște – Unirea Alba Iulia   
Falub va menaja mai mulți jucători la Târgoviște, caz în care echipa gazdă ar putea să obțină un rezultat pozitiv. Târgoviște a pierdut toate partidele jucate în ultimele cinci etape.
 

Minerul Lupeni – Râmnicu Vâlcea
       
Lupeniul poate să scape matematic de retrogradare în cazul în care va obține cele trei puncte cu Vâlcea.


Mechel – FC Drobeta   
           
Mechel a obținut etapa trecută primul punct după 17 înfrângeri consecutive. Drobeta a obținut numai două puncte în ultimele șapte meciuri din deplasare.
 

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup

 

04 Jun. 2009, 15:11 Special
Pe aceeași temă