Avancronica etapei a 18-a – Seria I

27 Feb. 2009, 08:00 Special

Sportul Studențesc – FC Snagov
Un meci de care pe care. Sportul se poate lăuda doar cu “pierderea” lui Varga și a lui Tibi Bălan, însă studenții au demonstrat mereu că au resurse valoroase în propria pepinieră. De partea cealaltă se află echipa din Snagov, care deși a suferit câteva pierderi grele în această iarnă (Iorga, Șuleap, Voicu, Bucuroaia) este o echipă destul de deficilă. Singurul compartiment al echipei care poate fi problematic la oaspeți este poarta. Asta deoarece Florin Olteanu, noul titular, are de demonstrat că evoluțiile sale mediocre din tur, când a apărat la Alba Iulia, au fost un accident.

Ceahlăul Piatra Neamț – Lotus Luceafărul
Un meci de 1 solist. Indiferent ce nume ar purta echipa oaspete, fie Știința, fie Lotus, fie Rocar, este imposibil de crezut că o echipă adunată de pe drum va reuși să facă probleme liderului la el acasă.

FC Botoșani – Dunărea Giurgiu
Un meci cu un rezultat greu de anticipat. Gazdele și-au pierdut unul dintre cei mai buni oameni din echipă, căpitanul Papp, plecat la Vaslui. Rezultatele amicalelor din pauza competițională nu sunt concludente, ținând cont că au fost multe meciuri cu echipe din Liga a III-a, mai slab cotate decât clubul din Botoșani. E de urmărit noul venit Adi Dumitru, care a marcat multe goluri în amicale
Oaspeții au reușit o serie de achiziții foarte bune, cea mai importantă fiind sosirea lui Cojenel. Marin Barbu a reușit să încropească o echipă bătăioasă cu jucători muncitori și care pune multe probleme adversarilor. Nu trebuie scăpată din ochi revenirea lui Nicodim la Botoșani, de data asta din postura de adversar, la nici două săptămâni după ce a fost dat afară de la club din cauza lui Porfireanu.

FCM Bacău – Cetate Suceava
Băcăuanii par a avea prima șansă după o vacanță de iarnă agitată, în care au obținut sprijinul autorităților locale. Acest lucru a dus implicit la plecarea Științei Bacău din orașul lui Bacovia. Sosirea lui Gheorghe Poenaru la echipă a adus și ceva schimbări pozitive în jocul echipei, iar noile achiziții, printre care trebuie menționat și experimentatul Hăisan, par a se fi integrat foarte bine.
De partea cealaltă, sucevenii au avut parte de o schimbare radicală a echipei, renunțându-se la marea majoritate a jucătorilor care nu erau localnici sau din județ. Au fost aduși mulți jucători crescuți de Cetatea sau care au fost elevii noului antrenor Murariu, la grupările din județ pe care le-a mai pregătit acesta. Accidentările din lot sunt alt dezavantaj pentru suceveni, câțiva posibili titulari urmând a vedea meciul cu Bacăul din tribune.
Ce va conta cel mai mult va fi că la finalul acestei întâlniri, învingătoarea va lua o opțiune serioasă pentru evitarea retrogradării.

Petrolul Ploiești – CS Buftea
Ambele echipe se află în fața unui nou debut. Gazdele, sub noua titulatură de echipă a Primăriei, iar oaspeții la primul meci fără cei peste 15 jucători de la Timișoara. Dacă cel puțin din punct de vedere al lotului, Petrolul pleacă cu prima șansă, echipa din Buftea condusă din tribune de vedeta Ana Maria Prodan are nevoie de un start bun ca de aer. Cu un lot aproape complet înnoit, cu mulți jucători talentați care speră să își relanseze cariera la Buftea, dar și cu ploieșteanul Cristi Vlad pe post de lider din teren, Buftea poate produce surpriza rundei.

Delta Tulcea – Dinamo II
Un meci foarte greu pentru gazde văduvite de plecarea jucătorilor împrumutați de la Farul. Oaspeții au atuul jucătorilor trimiși de la echipa mamă, al căror nume ne scutește de orice comentarii, asta dacă se adeveresc cele susținute în presă conform cărora Papa Malick și chiar Zicu vor face deplasarea la Tulcea.

 

Concordia Chiajna – FC Ploiești
Un meci de 2 solist. Numai la simpla enumerare a noilor veniți în lotul oaspeților, se vede diferența dintre cele două echipe. Singurul obstacol în calea victoriei oaspeților îl poate constitui desconsiderarea adversarului.
 

27 Feb. 2009, 08:00 Special
Pe aceeași temă