Istvan Kovacs, avansat de UEFA într-o categorie superioară

27 Dec. 2011, 10:45 Arbitri
Istvan Kovacs,** avansat de UEFA într-o categorie superioară

Arbitrul de fotbal Istvan Kovacs din Carei a fost avansat zilele trecute de UEFA într-o categorie superioară, la doar 18 luni după ce a promovat pe lista arbitrilor FIFA, a patra în ierarhia stabilită de forul european. Este un pas important pentru arbitrul în vârstă de numai 27 de ani, la momentul promovării lui în lotul internațional, în 2010, fiind cel mai tânăr arbitru european purtător al ecusonului FIFA.

Promovarea în această categorie îi va aduce lui Istvan Kovacs și unele delegări la meciuri din grupele Ligii Europa, iar dacă va avea prestații reușite, luând în considerare și vârsta lui, arbitrul careiean poate promova într-o clasă superioară. Chiar dacă recent a fost criticat, după meciul SC Vaslui – Rapid, scor 2-3, Istvan Kovacs a fost felicitat de Ioan Crăciunescu, președintele CCA, pentru modul în care a condus acel meci.

Istvan Kovacs a condus, la începutul acestui sezon, partida din Victoria Brănești și FC Botoșani, contând pentru etapa a doua din seria I, încheiată cu victoria categorică a gazdelor, scor 3-0.

Vezi aici lista completă a arbitrilor, pe categorii, pentru partea a doua a sezonului 2011-2012

sursa: Gazeta de Nord-Vest

27 Dec. 2011, 10:45 Arbitri
Pe aceeași temă