Arbitrajele din primele trei ligi vor fi analizate de conducerea FRF la finalul sezonului

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 17:46 Special
Arbitrajele din primele trei ligi** vor fi analizate de conducerea FRF la finalul sezonului

Arbitrajele din primele trei eșaloane ale fotbalului românesc vor fi analizate de conducerea Federației Române de Fotbal la finalul sezonului, a anunțat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, la finalul ședinței Comitetului Executiv de joi.

„A fost o propunere pertinentă a domnului Argăseală legată de arbitraje. Urmează ca la finalul campionatului să facem o analiză a tot ceea ce s-a întâmplat la Comisia Centrală a Arbitrilor în ediția 2014-2015. Iar până săptămâna viitoare, conducerea FRF va avea o întâlnire cu reprezentanții CCA, vizavi de anumite lucruri semnalate la toate eșaloanele. Până la următorul Comitet Executiv, din 11 mai, va avea loc această întâlnire. Iar dacă se va constata că nu se simte o îmbunătățire sau nu se răspunde la doleanțele cluburilor, atunci vom informa Comitetul Executiv și se vor putea lua și alte decizii”, a spus oficialul FRF într-o conferință de presă.

Chivorchian a adăugat că președintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, nu a solicitat demisia președintelui CCA, Kiros Vassaras. „Nu, domnul Argăseală a făcut o propunere pertinentă ca până la următorul Comitet Executiv să avem noi o întâlnire cu membrii CCA, dar nu se referă numai la Liga I, ci la tot fotbalul românesc. În urma concluziilor pe care le vom trage, noi, conducerea federației, vom lua o decizie pe care o vom supune aprobărti Comitetului Executiv. Arbitrajul este o problemă care ne interesează și pe noi și nu e întâmplător ce se întâmplă în arbitrajul românesc, dar cred că ar trebui ca atunci când analizăm altor persoane sau comisii să analizăm și activitatea proprie”, a menționat Chivorchian.

Întrebat dacă sunt șanse ca Vassaras să fie destituit la următoarea ședință a Comitetul Executiv al FRF din 11 mai, Chivorchian a răspuns: „Toată lumea vorbește de Kiros Vassaras. Firește este președintele CCA, dar eu vorbesc despre CCA, pentru că este o comisie care ia decizii, nu numai Kiros Vassaras. Știm foarte bine că domnul Vassaras nu a venit cu arbitrii din Grecia și i-a implementat în fotbalul românesc. Dânsul a moștenit acești arbitri. Firește, că dumnealui împreună cu ceilalți membri ai CCA încearcă să modernizeze această activitate, pentru ca ea să fie foarte corectă și pertinentă”.

Secretarul general al FRF susține că delegarea de arbitri străini la meciurile din acest final de sezon nu este posibilă. „Nu a solicitat nimeni arbitri străini. Oricum, este o convenție încheiată cu UEFA în acest sens. Și e imposibil să încalci un document”, a explicat Chivorchian.

De la începutul returului Ligii I, mai mulți conducători de cluburi, antrenori și jucători din Liga I s-au arătat nemulțumiți de arbitraje, susținând că erorile arbitrilor au influențat rezultatele finale ale anumitor partide. Ultimul care a criticat prestația arbitrilor a fost Valeriu Argăseală, acesta precizând la finalul partidei Steaua – Oțelul Galați de duminică seara că Robert Dumitru ar trebui „să se ceară afară”.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 17:46 Special
Pe aceeași temă