Anghel și Veselin, săltați pentru fraude la FC Caracal

Mihai Andries 20 Feb. 2014, 11:12 Special
Anghel și Veselin,** săltați pentru fraude la FC Caracal

Șapte persoane, printre care și fostul primar al Caracalului Gheorghe Anghel și Stelian Veselin (foto), fost director al IGO SA, au fost aduse, joi dimineață, la sediul DIICOT din Slatina, fiind acuzate de abuz în serviciu, delapidare și fals. De asemenea, procurorii au adus pentru audieri și cinci martori.

Dosarul vizează nereguli găsite la fostul club de fotbal din Caracal, de pe vremea când primar al municipiului era Gheorghe Anghel. SC IGO SA, condusă de Stelian Veselin, sponsoriza cu sume uriașe de bani Asociația Fotbal Club Caracal, unde tot el era șef (președinte al comitetului executiv).

Învinuiții sunt Stelian Veselin, Gheorghe Anghel, Cristian Georgescu (vicepreședinte al echipei și fost lucrător la Garda Financiară), Victor Botezatu (trezorier al asociației, administrator al SC Progres Club SRL și angajat la IGO), Petre Neacșu (secretar al asociației și angajat al IGO), Cosmin Stănescu (membru în biroul executiv) și Artemiza Pisică, angajată IGO.

VEZI IMAGINI DE LA ADUCEREA CELOR DOI LA SEDIUL DIICOT SLATINA

Aceștia sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals material, uz de fals, evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la 60 miliarde lei vechi.

Este a doua oară când Gheorghe Anghel este adus la DIICOT, el fiind reținut în noiembrie 2013 alături de mai mulți foști angajați ai Primăriei Caracal într-un dosar de delapidare.

Sursa: Gazeta Nouă

Mihai Andries 20 Feb. 2014, 11:12 Special
Pe aceeași temă