Retrospectivă: Viitorul, în marș forțat spre promovare

11 Feb. 2012, 00:44 Analize
Retrospectivă:** Viitorul, în marș forțat spre promovare

Scăpați de grija interdicției de promovare ca urmare a îndeplinirii celor trei ani de activitate, elevii lui Cătălin Anghel au pornit turul campionatului cu obiectivul declarat de a juca din vara lui 2012 în Liga I. Și pentru că la război nu pleci cu mâinile goale s-au făcut o serie de achiziții importante, fiind acoperite toate compartimentele.

Între buturi, împrumutul lui Cătălin Popa a fost acoperit prin aducerea lui Mirel Bolboașă de la FC Argeș, o achiziție care avea să se dovedească mai mult decât reușită ca urmare a prestațiilor reușite ale acestuia. Deși a început ca rezervă a lui Costea, eșecul usturător la scor de neprezentare suferit la Snagov l-a adus titular pe Mirel din etapa următoare și nu a mai putut fi scos din primul unsprezece.

Desant stelist pentru primul 11

Restul compartimentelor au primit implanturi serioase de la Steaua II, proaspăt desființată la acea vreme. Bejan în centrul defensivei, Onicaș și Alex Lazăr la mijloc, plus Vlad Rusu și Marius Albu în ofensivă. Toți aveau să devină piese cheie în mecanismul Viitorului, Bejan fiind singurul care a pierdut un tempo din cauza problemelor medicale.

Tabloul a fost completat cu doi jucători de la Brănești pentru ofensivă: Călințaru și Vali Simion, dar și cu Turcu de la Năvodari și apoi Vișan Crețu de la Tg. Mureș pentru defensivă. Marele rateu avea să fie transferul lui Vajou de la Farul, francezul fiind marginalizat dacă se poate spune așa în condițiile în care a părăsit deja echipa fără a juca un meci în tur, dar având șapte prezențe pe bancă!

După atâtea sosiri s-au făcut și „reduceri de personal” astfel că un grup însemnat de jucători a ajuns la Eolica Baia, în Liga a III-a, acolo unde au avut șansa de a juca meci de meci.

Rateuri serioase în deplasare

Debutul constănțenilor avea să fie excelent după 4-1 cu Dunărea Galați și 5-1 cu Dinamo II ambele acasă și 0-0 cu Farul și 1-0 cu Delta în deplasare. Egalul cu Gloria Buzău de pe teren propriu a părut un accident, dar dușul rece de la Snagov soldat cu un 0-3 a dat frisoane. Problemele din deplasare s-au agravat după ce elevii lui Cătălin Anghel s-au întors cu un singur punct din următoarele patru deplasări și acela un 0-0 cu Săgeata în ultima etapă a turului. Mai dramatic a fost că Viitorul a marcat în deplasare un singur gol în tot turul!

Achiziții bombă pentru retur

Chiar și în aceste condiții, Viitorul a terminat turul pe locul 1 cu doar patru puncte avans față de Săgeata și Delta, beneficiind e drept și de jocul favorabil al rezultatelor. Pauza de iarnă a însemnat un tur de forță pe piața transferurilor, Viitorul culegând crema la nivel de Liga a II-a. Cea mai mare lovitură a fost de departe aducerea experimentatului Nicolae Dică, ex-stelistul acceptând să joace în al doilea eșalon pentru jumătate de campionat. Defensiva a fost betonată prin aducerea veteranului Liviu Ștefan, care va fi și antrenor secund, pentru ca la mijloc să fie aduși și Alex Iacob sau Claudiu Herea pentru a oferi soluții în caz de avarie.

La rândul ei și ofensiva a primit întăriri consistente după ce Marius Jianu de la Săgeata, dar mai ales golgheterul Ligii a II-a Cristian Cristea au semnat cu echipa lui Hagi. Este drept că momentan ultimul este în recuperare după operația suferită în iarnă, dar acum Cătălin Anghel nu mai duce lipsă de soluții pentru niciun post

Misiune grea pentru Cătălin Anghel

Sacrificați au existat și acum, după atâtea sosiri urmând și plecările. Dacă de Vajou am vorbit deja, Hertu a decăzut serios pe lista atacanților fiind exilat pentru un retur la colega de serie Callatis. Echipa din Mangalia a mai primit și alte cadouri de la Hagi, fiind direcționați acolo tineri precum Sin, R. Lupu, Nazîru și Cureteu.

Rămâne de văzut cum va reuși să gestioneze Cătălin Anghel situația tinerelor speranțe gen Benzar, Cârstocea, Gavra sau Iancu, care vor trebui să se mulțumească cu postura de rezerve. Și să nu uităm că pe bancă va mai fi nevoie de loc și pentru jucători precum Al. Iacob, V. Crețu, Simion, Cl. Herea, Jianu sau Chițu

Formula probabilă din retur

Bolboașă – Ninu, Bejan, Larie, L. Ștefan – Al. Lazăr, Onicaș, N. Dică – Pantelie (Cr. Cristea), Vl. Rusu, Cristocea

VEZI CIFRELE TURULUI PENTRU VIITORUL CONSTANȚA

Articol și statistică de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Academia Hagi

11 Feb. 2012, 00:44 Analize
Pe aceeași temă