Retrospectivă: Portul Tulcea trebuie îmbunătățit pentru vasul Liga 1

26 Feb. 2012, 13:22 Analize
Retrospectivă:** Portul Tulcea trebuie îmbunătățit pentru vasul Liga 1

Visul de mărire al Deltei Tulcea este încă departe de a se împlini și asta datorită evoluțiile slabe de pe teren propriu care au costat-o scump în clasament, anulându-se parcursul excelent din deplasare, acolo unde nu au pierdut niciun meci în tur! Cristi Dulca a reușit să treacă peste cele două eșecuri neașteptate de pe teren propriu, suferite în debutul turului, ducând echipa pe locul 1 după 8 etape. A urmat o perioadă de trei etape de lapte și miere pe primul loc, însă runda a XI-a a dat semnalul declinului

Criza în avanposturi!

Cuplul de atacanți Florea – Henry a intrat într-o perioadă de impotență în fața porții, astfel că în ultimele cinci etape ale turului, tulcenii au marcat doar două goluri! Și culmea, unul marcat de un mijlocaș și altul de un fundaș. De altfel, acesta a fost călcâiul lui Ahile al Deltei pe perioada turului și se pare că nu s-au găsit soluții nici pentru retur ținând cont că a fost adus doar Bogdan Oprea de la Brănești, un veteran de 29 de ani cu doar 2 goluri marcate în tur! Și că tot vorbim de Oprea, trebuie spus că Dulca l-a folosit în amicale mai mult în linia de mijloc!

„Bătrânii” Deltei trași pe linie moartă

Prezenta ediție de campionat a adus și câteva schimbări majore la nivel de prim unsprezece, astfel că doi obișnuiți de-ai casei au înțepenit pe bancă, adică portarul Olteanu și fostul căpitan Grigorov. Nici Coconașu nu s-a simțit prea în largul lui, doar indisponibilitatea lui Ad. Ionescu din cauza unei accidentări, salvându-l pe Cristian de la aceeași soartă amară. Culmea ironiei a făcut ca tocmai Grigorov să dea golul de onoare al Deltei în umilința suferită pe teren propriu de la FC Snagov.

Amenințare cu desființarea din partea Primăriei

Declinul de pe final de campionat care a coborât Delta tocmai pe poziția a treia – e drept cu același număr de puncte ca ocupanta locului secund, dar cu un golaveraj mai slab – a stârnit reacții și din partea Primăriei, principalul investitor la echipă. Astfel, la începutul lunii decembrie, într-un comunicat remis presei locale, primarul Hogea a declarat că: „E ori laie ori bălaie, nu ne mai putem scălda în mediocritate. Sunt decis să nu mai continuăm dacă nu facem performanță, sincer m-am săturat. Fie ajungem pe prima scenă, facem istorie pentru oraș, apoi mai vedem, dar nu cheltuim banii ca să jucăm în divizia B cu câteva sute de spectatori. Promovăm sau adio finanțare, gata”

Transferuri relativ modeste

În ciuda pretențiilor pe care le au tulcenii nu au reușit să aducă nume sonore la echipă, dacă e să comparăm cu mutările făcute de Viitorul Constanța, Farul sau Botoșani. Marincău și Oprea sunt jucători cu experiență, dar nu se compară cu un Paraschiv, Vali Badea, Dică, Cr. Cristea, Daniel Bălan sau Todoran, în timp ce revenirea lui Filip de la Buzău este doar un pansament pentru plecarea lui Voicu. Rămâne de văzut dacă ambiția tulcenilor, dar și învățăturile și indicațiile lui Cristi Dulca vor compensa acest dezavantaj. Să nu uităm că decăderea Snagovului și a Săgeții sunt în avantajul Deltei, deschizându-le drumul spre promovare, dar din spate vin periculos Brăila, Iașiul, Botoșaniul și chiar și Farul

Formula probabilă din retur

Stoicescu – Cârjă, Soporan, D. Munteanu, Cucu – Câju, Ad. Ionescu, B. Oprea, Tobă – Henry, D. Florea

VEZI CIFRELE TURULUI PENTRU DELTA TULCEA

Articol și statistică de Mihai ANDRIEȘ

26 Feb. 2012, 13:22 Analize
Pe aceeași temă