Retrospectivă: A fost odată Snagov pe locul 4

03 Mar. 2012, 08:44 Analize
Retrospectivă:** A fost odată Snagov pe locul 4

Una dintre cele mai mari surprize ale seriei I a fost parcursul incredibil al Snagovului condimentat cu multe scandaluri și rezultate bombă, unele demne de pariuri riscante cu câștig mare. Nici cel mai optimist fan al ilfovenilor nu ar fi crezut că la finalul turului echipa se va afla în cărțile promovării, cu atât mai mult cu cât după cinci etape Snagovul era pe locul 15, având doar o victorie cu 2-0, un egal nul și trei eșecuri fără gol marcat! Asta ca să nu mai spunem că Cristea avea să devină golgheterul Ligii a II-a la jumătatea campionatului!

Primul scandal al turului, extracomunitarii

Pe lângă forma slabă din debutul campionatului, ilfovenii au mai avut parte și de un prim scandal la finalul meciului cu CSMS Iași, atunci când oaspeții au depus o contestație privind numărul de extracomunitari folosiți de Snagov. Astfel, ilfovenii au început meciul cu israelianul Baruch între buturi și brazilianul Ze Adriano în apărare. În a doua repriză a intrat în locul lu Bereșoae un alt brazilian, Alex Santiago, pentru ca pe final de meci să apară și nigerianul Ibekwe în locul lui Iancu. Cum toți cei patru străini au fost prezenți concomitent pe teren, ieșenii au cerut pierderea meciului la masa verde deoarece s-a depășit limita de 3 extracomunitari (Israel se consideră non-EU). Au urmat mai multe înfățișări la comisii, acolo unde Ana Maria Prodan a încercat să demonstreze că Baruch are și cetățenie română, cu o cerere depusă acum câțiva ani, dar nefinalizată cu luarea pașaportului. În cele din urmă, contestația a fost respinsă și israelianul și a obținut oficial și cetățenia

Au detonat bomba cu echipa lui Hagi și nu au mai pierdut 10 etape!

Revirimentul avea să se producă în etapa a VI-a atunci când venea la Snagov chiar liderul Viitorul. Cu multe nume grele și aureolată de startul bun, echipa lui Gică Hagi nu a știut ce a lovit-o astfel că după jumătate de oră scorul era 2-0 prin dubla lui Cristea. Golul lui Viorel Dinu din finalul partidei a mai contat doar pentru statistică. A urmat derbyul local cu Otopeni, disputat în deplasare și adjudecat neașteptat cu 2-1. Încă două victorii pe teren propriu, ambele fără gol primit, dar și un egal la Botoșani aveau să urce echipa tocmai pe locul 4 după 10 etape!

Scandaluri monstruoase în deplasările constănțene

Au urmat patru egaluri consecutive, însă două dintre acestea aveau să aducă Snagovul în centrul atenției din cauza acuzelor de blat la pariuri, ambele meciuri având loc în județul Constanța. Mai întâi, la Năvodari, meciul a început cu aproape 25 de minute întârziere după ce un oficial al Săgeții a intrat la vestiare peste ilfoveni vociferând și strigând în gura mare că s-a încercat cumpărarea jucătorilor săi. Ce a urmat pe teren a stârnit alte discuții aprinse, după ce Teodor Crăciunescu avea să arbitreze ciudat, dând două roșii gazdelor, dar și două penaltyuri controversate pentru ilfoveni, ambele transformate în goluri!

A urmat meciul de neînțeles cu Farul, acolo unde gazdele au avut 3-0 pentru a fi egalate la 3 în ultimele 25 de minute. Finalul meciului a însemnat mai mulți jucători de la Farul acuzați public de blat de propriul patron și scoși din lot, dar și schimburi acide de replici între cele două tabere.

Final de tur apoteotic pe teren și în afara lui

O altă bombă a ilfovenilor antrenați de Reghecampf avea să cadă chiar în ultima rundă, atunci când Snagovul a spulberat la Tulcea echipa lui Cristi Dulca cu un umilitor 4-1. Și asta după ce gazdele au deschis scorul în minutul 3! Finalul de an avea însă să tulbure rău de tot apele la gruparea ilfoveană după ce primele semne de probleme au apărut atunci când Reghecampf a intrat în discuții cu Farul pentru a pleca de la echipă. În plus, brazilienii echipei nu au mai dorit să continue la echipă preferând să plece acasă sau pe alte meleaguri. Nori negri se adunau asupra Snagovului și bomba avea să pice în ultimele zile ale anului

Evadarea la Chiajna cu cățel și purcel

Demisia lui Diniță de la Chiajna avea să fie compensată prin aducerea lui Reghecampf la echipa de Liga I, puțin după jumătatea lunii decembrie. Și dacă tot a plecat de la Snagov alături de soția sa, Reghe s-a gândit să mai ia cu el și alți colaboratori de acolo. Așa că au venit în primul rând șapte dintre jucătorii Snagovului (Baruch, Bratu, Teuț, V. Dinu, Iancu, Filip și Popa), plus directorul sportiv Toader Vlad și secundul Petrea! Lotul Snagovului deja se diminuase considerabil după ce în tur părăsiseră echipa Oghinciuc, Nistor, Săceanu și Ze Adriano, iar Joabe și Alex Santiago plecaseră în primele zile ale lunii decembrie!

Arestarea primarului a dus echipa aproape de colaps

Lovitura cea mai grea avea să vină înainte de Crăciun, atunci când primarul Mușat a fost arestat sub acuzația de trafic de influență, el fiind principalul sprijinitor al echipei de fotbal. Doar revenirea lui Laurențiu Tudor pe banca tehnică a mai ținut echipa pe linia de plutire împiedicând dispariția echipei, dar, fără sprijinul Primăriei, returul se anunță incredibil de greu din cauza lipsei de fonduri. Pentru a pune capac, majoritatea jucătorilor au plecat la mai bine, pe lângă evadații de la Chiajna fiind pierduți aproape toți titularii. Cristea a ajuns în curtea lui Hagi, Zeciu la Ștefănești, Florea la Giurgiu, iar ultimii străini rămași (Efros și Ibekwe) și-au văzut și ei de drumul lor.

Adio promovare, gânduri doar de supraviețuire

După un scurt calcul matematic, 18 jucători nu mai sunt la echipă dintre toți cei care au evoluat în tur, iar acum echipa se bazează pe tinerii rămași în jurul supraviețuitorilor Iorga, alături de care au mai (re)venit experimentații Radu Cosma și Marius Rădulescu, dar și Tomozei. Au apărut mulți tineri la echipă, însă majoritatea sunt necunoscuți sau cu puțină experiență în Liga a II-a. Cea mai gravă problemă rămâne însă cea a banilor, oficialii recunoscând că momentan Snagovul trăiește pe muchie de cuțit. Și uite așa ia sfârșit visul frumos de la finalul turului de campionat, atunci când ilfovenii începuseră să viseze chiar și la Liga I.

Formula probabilă din retur

Iorga – M. Dumitru, R. Cosma, Petruț, Stelea – Bereșoae, Hanca, Ad. Udrea, B. Stancu – M. Rădulescu, Bâtfoi

VEZI CIFRELE TURULUI PENTRU FC SNAGOV

Articol și statistică de Mihai ANDRIEȘ

03 Mar. 2012, 08:44 Analize
Pe aceeași temă