Lumini și umbre în subsol

18 May. 2012, 19:15 Microscop
Lumini și umbre în subsol

Două serii și-au lămurit problema retrogradatelor direct, adică a doua și a treia. Comprestul va juca din vară la Liga a IV-a, iar în seria a III-a lucrurile erau lămurite de etape bune după ce s-a retras și Turrisul, astfel încât s-a ocupat și unul din cele trei locuri 13 retrogradabile după clasamentul special.

În schimb, în seria I, succesul „in extremis” al Focșaniului (foto, în meciul din retur cu Stoicescu) în fața râmnicenilor, cu goluri în minutele 88 și 90+1, le mai dă speranțe pentru locul 13, acolo unde se află acum Cetatea, cu două puncte în plus. Poli Galați și Stoicescu au făcut pași greșiți, dar în ultimele trei runde se vor disputa o serie de meciuri directe între cele patru echipe din subsol și astfel, cel care va pierde o va face pe mâna lui.

În seria a IV-a, celor de la Ghecon li s-au alăturat și argeșenii de la Atletic Bradu care și-au semnat retrogradarea directă după eșecul cu Prometeu Craiova. Pentru evitarea locului 14 se luptă cu ceva șanse Metaloglobus, care are cu două puncte mai puțin decât Prometeu, Oltchim și Mătăsari! În teorie, în luptă ar putea intra și satelitul Pandurilor care are doar trei puncte în plus față de bucureșteni.

În seria a V-a, Gloria Reșița așteaptă finalul de campionat pentru a vedea cine i se va alătura pe lista retrogradatelor. Cu câte 26 de puncte, Făgetul și Becicherecu Mic trage speranțe să o depășească pe Gloria Arad (28), Sebișul (31) părând greu de ajuns.

Seria a VI-a aduce în prim-plan cursa de urmărire a Zlatnei care încearcă să îi ajungă măcar pe cei de la Livezile, care au patru puncte în plus. Unirea Dej, aflată la șapte puncte distanță, pare la adăpost de orice emoții pentru moment. În schimb, sateliții Tg. Mureșului și Bistriței se pregătesc de meciurile din județ din sezonul viitor.

După această rundă vom face și o analiză a luptei de la locul 13, care va mai retrograda încă două echipe la finalul sezonului, în urma clasamentului special.

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Adi SOARE

18 May. 2012, 19:15 Microscop
Pe aceeași temă