Giarmata, liderul surpriză!

28 Aug. 2011, 10:44 Microscop

Millenium Giarmata a învins clar Gloria Arad, scor 3-0, în cadrul etapei a doua din C5 și a devenit liderul seriei grație golaverajului. La gazde a debutat și fostul fundaș „alb-violet”, Cristian Dancia.

Partida de pe „CFR” din Timișoara a avut parte de un start dezolant. Atât în tribune, unde nu asistau nici măcar o sută de privitori, cât și în teren, unde singurul eveniment major al primului sfert de oră a fost o accidentare. Fundașul Gârba a ieșit după cinci minute din cauza unei accidentări urâte la genunchiul drept. Chiar și așa, gazdele aveau să deschidă scorul la mijlocul reprizei, când Băișan a centrat pentru Bungău iar acesta a reluat sub bară din apropiere. Oaspeții au replicat pe final de repriză prin Sălăjan dar „Pepu” Țurcaș a avut un reflex ca-n vremurile bune. Aici s-a cam încheiat și participarea oaspeților joc.

Repriza secundă a fost la dispoziția „milenarilor”. După ce Domșa nu a reușit să-l învingă pe Bujor din câțiva metri, înlocuitorul lui Gârba, Cengher, avea să aducă liniștea cu o lovitură de cap după un corner (63′). Leucă l-a testat și el pe goalkeeperul „tramvaiștilor” de la distanță. Pentru ca apoi, Corlățeanu să pună destinația celor trei puncte în afara oricărui dubiu cu un sfert de oră înainte de final. Un 3-0 pe care amfitrionii i l-au dedicat tânărului Flavius Gârba, care aștepta încă verdictul medicilor.

„Un meci bun, a doua repriză am controlat-o, am mai înscris de două ori, am și ratat multe ocazii. Din păcate un nou jucător accidentat, sper să nu fie așa grav. A debutat și Dancia, un jucător cu experiență, de valoare, care poate să facă față și în Liga I. Nu vorbim de promovare, noi vrem să câștigăm fiecare meci și să ne atingem obiectivul, locurile 1-6”, Călin Cojocaru, antrenor Millenium Giarmata

„Înfrângere dură, nu avem jucători bătrâni asta e problema, dacă noi aveam azi un Dancia, un Leucă sau Bungău, sigur că altcumva se puneau datele problemei. Giarmata nu e candidată la promovare, dacă Sălăjan marca pentru 1-1, nu știu ce se întâmpla atunci, ei au avut experiența. Nu am reușit decât un transfer, am pierdut cinci jucători. Recașul și Corvinul sunt favorite la promovare!”, Leo Pința, antrenor Gloria Arad

Millenium Giarmata – Gloria Arad 3-0
Ad. Bungău (25), Cengher (63), Corlățeanu (77)

Giarmata (antrenor Călin Cojocaru): Țurcaș – Rosenblum, M. Toma, Gârba (8′ Cengher), Dancia – Corlățeanu, Ad. Bungău (74′ Ursachi), Leucă (c), Domșa (85′ Oneț), Băișan – Gideon (64′ M. Călin).

Gloria Ar. (antrenor Leo Pința): C. Bujor – Draia (85′ E. Tulcan), Manea, Dubeștean (c), Hulbăr – Păvălan (66′ Cl. Goldiș), Sălăjan, Ban (74′ Negrea), Vițu (34′ Ct. Suru) – Ad. Popa – R. Eșanu.

Jiul Petroșani – Flacăra Făget 0-1
Boghian (69)

La fel ca la jocul de baraj, timișenii s-au impus în fața „minerilor”. Adrian Boghian care i-a „iertat” în câteva ocazii la acea partidă a înscris de această dată unicul gol al partidei și a semnat prima victorie în Liga a III-a a trupei pregătite de Adrian Săvoiu.

Făget: Rădulescu – Pană, Gălan, Demian, Petruș – Ilie, Șuleap (Cârmaci), R. Briciu, S. Popovici (Tache) – Rațiu (Doroi), Boghian (Dragodan)

FC Caransebeș – Național Sebiș 1-0
Covăsală (24)

„Victorie de moral, care ne dă speranțe, sunt pe jumătate mulțumit pentru că știu că băieții pot mai mult, s-au îmbunătățit și relațiile de joc. Sper să aducem trei puncte de la Valea lui Mihai!”, a declarat Nelu Ibric, tehnicianul „gugulanilor”. Aceștia s-au impus în urma unei faze contestate de oaspeți. Țimbota a trims mingea în poartă în urma unui corner respins slab dar pe foaia de joc marcator a fost trecut Robert Covăsală. Sebișenii au rămas și în inferioritate numerică în minutul 66 la eliminarea lui Șuteu.

C-sebeș: Vulpescu – Țimbota, Patrona (Ov. Bălan), Covăsală, R. Dumitru – Ciobanu, Feneș(c), Suru (Șt. Bălan), Văcărescu (Dovlete) – Staicu (Tică), Fara.

Sebiș: Șoltez – Jude, Cornea, Lung, Viderok (Bîrdan)- Bozian (Băd), Francescu, Ember, Budur (Șuteu) – Necșulescu (Cl. Feieș) – Băd.

CSM Școlar – Gloria Reșița 2-1
Breșneni (72 -pen.), Ionaș (90+2) / F. Costescu (70)

Oaspeții au deschis scorul în derby-ul Reșiței. Reușita lui Flavius Costescu a fost însă anulată imediat de penalty-ul transformat de Laurențiu Breșneni. În prelungiri „rosso-nerii” au dat lovitura la ultima fază prin atacantul împrumutat de la CFR Timișoara: Alin Ionaș.

Bihorul Beiuș – CFR Simeria 1-0
Dosan (90 aut.)

Beiușenii au început bine noul sezon după emoțiile din primăvară. Singura reușită a partidei, cu una dintre echipele puternice ale seriei, a venit tocmai din piciorul unui oaspete. Adrian Dosan, fostul fundaș al Mureșului Deva a reluat în propria poartă în momentele de final ale jocului. Și iată că Simeria încă nu găsește calea spre prima victorie din noul sezon.

Poli Timișoara II – FC Hunedoara 0-1

Moroșan (78)

Partida de pe Știința a început cu o ocazie mare a hunedorenilor, aceștia au forțat apoi mai multe centrări prin căpitanul Bilia de pe dreapta dar jocul s-a stins treptat. Același Dănuț Bilia avea să aducă victoria printr-o execuție din lovitură liberă, deviată de puștiul Bogdan Moroșan. Culmea, tot un timișorean i-a pedepsit pe tinerii lui Adrian Stoicov, după Drăghici de la UTA în Cupă.

Poli II: Rusu – Belu, C. Toma, Zaluschi, Sandu (Damian, Coșovanu) – Silaghi, M. Stancu, Dobricean (Fuchs), Szalkai – Velici (D. Rotariu), Mucsi

Hunedoara: Bermudes William – Bilia, Crețu, Posteucă, Kelemen – P. Petrescu – P. Păcurar, Dimcea, T. Todea – Șandor – Fl. Negru. Au mai jucat: Șandru și Moroșan.

Mama Mia Becicherecu Mic – Unirea Valea lui Mihai 0-1
Dumiter (53)

Fac ce fac și „pizzerii” se regăsesc tot în subsolul clasamentului. Băieții pregătiți acum de Costel Ionilă au pierdut cu o formație văzută mai degrabă ca și contracandidată la retrogradare înaintea sezonului. Gazdele au ratat și un penalty în prima repriză așa că nu pot spune că nu au avut soarta jocului în mâinile lor. Trupa antrenată de Rudi Kovacs a adunat deja patru puncte din două partide.

ACS Recaș – CS Vladimirescu 2003 3-0
Nanu (11), R. Trandu (18), Sz. Szekely (30)

Văzuți și de adversarii din C5 ca una dintre principalele favorite la promovare, recășenii nu se dezmint și nu au avut probleme cu nou promovata arădeană. „Am tratat jocul cu maximă seriozitate, în jurul echipei oaspete s-a creat o emulație prin promovare”, a fost explicația diplomatică a tehnicianului gazdă, Cosmin Petruescu. Recașul adună patru puncte, în timp ce Vladimirescu se anunță deja în lupta pentru evitarea retrogradării.

CLASAMENT

1. Millenium Giarmata 2 2 0 0 6-2 6
2. Bihorul Beiuș 2 2 0 0 3-1 6
3. ACS Recaș 2 1 1 0 4-1 4
4. Valea lui Mihai 2 1 1 0 3-2 4
5. Hunedoara 2 1 1 0 2-1 4
6. CSM Reșița 2 1 1 0 2-1 4
7. Caransebeș 2 1 1 0 1-0 4
8. Național Sebiș 2 1 0 1 2-1 3
9. Flacăra Făget 2 1 0 1 3-3 3
10. Jiul Petroșani 2 0 1 1 2-3 1
11. Timișoara II 2 0 1 1 1-2 1
12. Gloria Reșița 2 0 1 1 1-2 1
13. CFR Simeria 2 0 1 1 0-1 1
14. Gloria Arad 2 0 1 1 1-4 1
15. Becicherecu 2 0 0 2 0-3 0
16. CS Vladimirescu 2 0 0 2 1-5 0

articol scris de Cornel BIHOLARI

28 Aug. 2011, 10:44 Microscop
Pe aceeași temă