Bătălie pe viață și pe moarte la retrogradare

15 May. 2012, 19:05 Microscop
Bătălie pe viață și pe moarte la retrogradare

Reducerea numărului de retrogradate din fiecare serie de la cinci la trei echipe, la care se adaugă cele mai slabe trei clasate de pe locul 13 a revitalizat lupta în subsolul clasamentului. Retragerea Mihăileștiului și a Turrisului din seria a III-a a simplificat situația locului 13, astfel că în acest moment au mai rămas „doar” două retrogradate de stabilit în clasamentul special al locului cu ghinion.
Dar până la locul 13, despre care vom discuta după această rundă, să aruncăm o privire asupra situației locurilor direct retrogradabile din cele șase serii, adică pozițiile 14, 15 și 16.
În seria I, locul 16 este „ocupat” de Odorheiu Secuiesc, echipă retrasă încă dinaintea începerii sezonului actual. Focșaniul cu 15 puncte și Stoicescu cu 16, ocupă în acest moment pozițiile care duc direct spre Liga a IV-a. Speranța lor, pe cât de mică a mai rămas, se leagă de pașii greșiți ai Politehnicii Galați, care are 18 puncte și ai Cetății Tg. Neamț cu 20 de puncte. Cele două echipe în cauză vor avea meci direct în etapa de vineri și un egal sau un eșec al gălățenilor le-ar prinde bine vrâncenilor și buzoienilor. Bonus, Stoicescu are meci direct cu Cetatea în penultima etapă, iar ultima rundă a sezonului ne va oferi derby-urile Cetatea – CSM Focșani și Poli Galați – ABC Stoicescu.
În seria a II-a, lucrurile sunt clare. Cu Ulmu și Eforie retrase, ultimul loc retrogradabil este ocupat de Comprest (foto), care are două meciuri în plus față de Cireșu, dar și patru puncte mai puțin. În aceste condiții, bucureștenii nu mai au șanse de scăpare.
În seria a III-a, cu doar 12 echipe rămase, nu se mai pune problema nici măcar a locului 13. Retragerile Fieniului, Clejanului (ambele în tur), Mihăileștiului și Turrisului au dus la această situație incredibilă.
În seria a IV-a, întâlnim cea mai echilibrată situație. Dacă Ghecon Lăpușata este ca și retrogradată, fiind la 11 puncte de semi-salvatorul loc 13, iar Atletic Bradu speră la un miracol de la 6 puncte distanță de același loc 13, în schimb mai sus lucrurile sunt complicate. Metaloglobus se află pe 14 cu 28 de puncte, dar deasupra lor se află trei echipe cu 30 de puncte: Mătăsari, Oltchim și Prometeu. Asta ca să nu mai vorbim de FCM Târgoviște care se află pe 10 cu 33 de puncte! Jocul rezultatelor poate complica lucrurile de la o etapă la alta, în ultimele 360 de minute rămase de jucat, oricare dintre echipele de la locul 10 la locul 14 fiind în pericol.
Seria a V-a are o certitudine, Gloria Reșița fiind deja retrogradată cu cele doar 11 puncte pe care le are. În schimb, Făgetul și Becicherecu Mic au un deficit de 5, respectiv 2 lungimi față de locul 13, ocupat de Gloria Arad cu 28 de puncte. Deasupra arădenilor, mai au puține emoții Sebișul și Valea lui Mihai, ambele cu câte 30 de puncte.
Seria a VI-a are doi sateliți pe picior de plecare în Liga a IV-a: Bistrița II și FCM Tg. Mureș II, cu 13 și 16 puncte în clasament. Zlatna încearcă să îi ajungă măcar pe cei de la Livezile care au patru puncte avans, dacă nu chiar și pe Unirea Dej aflată la 6 lungimi distanță, dar șansele de reușită sunt în acest moment destul de mici.

COMENTAȚI CU MIHAI ANDRIEȘ SITUAȚIA DIN ZONA RETROGRADĂ‚RII ÎN SERIILE LIGII A III-A

15 May. 2012, 19:05 Microscop
Pe aceeași temă