Adio, Mihai Mocanu!

21 Jun. 2009, 16:06 Special
Adio, Mihai Mocanu!

Mihai Mocanu și-a luat adio de la noi ieri, la Constanța. După multă suferință, cel mai bun fundaș stânga român al tuturor timpurilor a trecut la cele veșnice joi seară. Talent, muncă, devotament, valoare, sunt lucruri pe care le găsim din ce în ce mai rar în fotbalul românesc, cerințe esențiale pentru fotbal, Mocky Mocanu le avea pe toate.
 

 

File de istorie scrise de Mocanu într-o generație de excepție, cea a lui Dobrin, Dumitrache sau Lucescu. A fost, poate, cea mai reprezentativă glorie al Petrolului după Ilie Oană și Mircea Dridea. A câștigat campionatului alături de Petrolul în cei 11 ani petrecuți ca jucător la Ploiești, dar și eventul cu formația cipriotă, Omonia Nicosia.
 

 

Familia, foștii colegi de la Petrolul, prieteni dragi, dar și reprezentanți ai galeriei “Lupilor Galbeni”, au ținut să-l conducă pe ultimul drum pe Mihai Mocanu. Alături de coroane de flori, suporterii au afișat și un banner: “Ai fost un mare jucător, Ploieștiul îți e recunoscător”, la coborârea sa în groapă, s-a scandat “Te vom iubi mereu”, iar cei care au luat parte la această comemorare l-au aplaudat pentru cel care  a fost “fundașul de fier” sau “Nașu lu Jairzinho” sau doar omul Mihai Mocanu.
 

 

Dumnezeu să te odihnească, maestre!
 

Articol scris de Cosmin Manea

21 Jun. 2009, 16:06 Special
Pe aceeași temă