2.000 de orădeni au participal la evenimentul caritabil organizat de Keșeru și Papp. Meciul dintre prietenii celor doi steliști s-a terminat la egalitate, 12-12

Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 17:27 Special

Arena „Antonio Alexe” din Oradea a găzduit, sâmbătă seara, un eveniment inedit. Spectatorii au putut vedea un meci de fotbal în sală între două echipe formate din foști și actuali sportivi de succes din Bihor și nu numai, totul în scop caritabil.

Proiectul „Campionii inimilor – Dar din dar pentru copii” a fost organizat la Oradea de Claudiu Keșeru și Paul Papp, coechipieri la echipa Steaua, cel din urmă fiind fotbalistul care a reușit dubla în meciul de calificare la Campionatul European împotriva Irlandei de Nord.

Cei doi fotbaliști au invitat orădenii la un meci caritabil pentru copiii din centrele de plasament din subordinea DGASPC Bihor. La intrare, spectatorii au fost invitați să doneze în niște urne speciale, iar toate sumele vor ajunge să-i ajute pe copiii abandonați, având în vedere că fotbaliștii s-au oferit să participe benevol la aceste eveniment, iar sala a fost pusă la dispoziție gratuit de Primăria Oradea.

Keșeru și Papp au reușit să adune la un loc mai mulți fotbaliști din diferite generații. Spre exemplu, din cele două loturi au făcut parte tinere speranțe ale fotbalului bihorean (George Pușcaș, jucător al Internazionale Milano și Ionuț Pop, legitimat la AS Roma), precum și ex-jucători precum Florin Prunea, fost portar al echipei naționale a României în perioada „de aur” a acesteia.

În echipele lui Keșeru și Papp au mai jucat Sebi Achim (CS Universitatea Craiova), Cristian Oros (Astra Giurgiu), Ioan Filip (Petrolul Ploiești), Marius Popa (ACS Poli Timișoara), Zeno Bundea (FC Hidișel), Vlad Ghețe, Ciprian Dianu (Crișul Sântandrei), Sebastian Sfârlea (Luceafărul Oradea), Florin Farcaș (CSC Sînmartin), Sebastian Ianc, Gabriel Vașvari (FC Botoșani), Dan Bucșă (U Cluj), Răzvan Pleșcă, precum și fostul internațional orădean Sorin Cigan.

Lovitura de începere a fost dată de unul dintre copiii din centrele de plasament, care s-a declarat suporter al Stelei, iar meciul, arbitrat de orădenii Octavian Șovre și Laurențiu Danșa, s-a dovedit a fi unul relaxat, dar totuși spectaculos. Niciuna dintre cele două echipe n-a vrut să cedeze, astfel că spectatorii au avut parte de o partidă spectaculoasă cu multe faze și, mai ales, multe goluri.

Deși a fost condusă pe aproape tot parcursul meciului – care s-a jucat în două reprize a câte 25 minute – echipa lui Keșeru a reușit să revină pe final, când în teren au intrat toți cei 10 componenți ai lotului acesteia. Până la urmă, la fel au făcut și jucătorii din echipa lui Paul Papp. Ba mai mult, la un moment dat Florin Prunea a preluat rolul de prezentator de la Victor Mihalcea, iar acesta a intrat în teren. Meciul s-a terminat, după cum era de așteptat, la egalitate, 12-12. „A fost o emoție enormă pentru mine. A fost o reușită să văd sala plină”, a spus Claudiu Keșeru la finalul meciului.

Pentru a aduna mai mulți bani pentru copiii din centrele de plasament, la pauză, Victor Mihalcea a licitat tricourile purtate de Paul Papp și Claudiu Keșeru. După un început mai timid din partea spectatorilor, Mihai Neșu, invitat special al evenimentului, a anunțat că vrea să cumpere tricoul lui Paul Papp cu 300 de lei, sumă la care a și fost adjudecat. În plus, Gheorghe Vajai, patronul companiei Gavella, a donat încă 1.000 de lei pentru același tricou, însă a preferat ca tricoul să rămână la Mihăiță Neșu.

VEZI o GALERIE FOTO de la eveniment

Tricoul lui Claudiu Keșeru, sau Cleo cum îi spun fanii orădeni, a fost adjudecat de Gavrilă Ghilea pentru suma de 2.000 de lei. Suma totală care a fost strânsă în urma evenimentului nu a fost anunțată încă.

Meciul a fost urmărit din tribune de circa 2.000 de spectatori, printre care s-au numărat mai mulți copii de la FC Bihor, precum și câțiva copii și adolescenți din centrele de plasament ale DGASPC Bihor. La final, Keșeru și Papp au dat autografe fanilor și s-au fotografiat cu aceștia.

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 28 Dec. 2014, 17:27 Special
Pe aceeași temă