Zotic: „Vom aduce un număr 10 veritabil!”

17 Dec. 2008, 14:42 Seria 2
Zotic: „Vom aduce un număr 10 veritabil!

Aflați pe penultimul loc după terminarea turului de campionat, târgoviștenii nu se panichează și caută liniștiți soluții de a scăpa din zona minată a clasamentului.

În primă instanță ei doresc să aducă întăriri în compartimentul ofensiv și în consecință au contactat trei atacanți cu vechime în prima ligă. Cătălin Cursaru, Daniel Costescu și Florin Anghel au fost contactați de către oficialii târgovișteni, dar deocamdată jucătorii nu au dat nici un răspuns oficial.

 

„Am discutat cu ei, le-am spus ce pot să le ofer și nu m-au refuzat. Problema e că jucătorii își caută contracte cât mai aproape de casă. În cazul în care ofertele pe care le au nu se vor concretiza am primit garanții că vor semna cu noi.”, a declarat președintele clubului, Ghiorghi Zotic.

 

Odată venită pauza de iarnă târgoviștenii își pregătesc cu atenție mutările din lot. Vor veni unul sau doi fundași, pentru a întări compartimentul defensiv, cel care a avut cel mai mult de suferit datorită faptului că titularii sunt lipsiți de experiență. Deasemenea, vor fi cu ochii pe jucătorii ce vor deveni liberi de contract în această perioadă, fiind cunoscute problemele financiare cu care se confruntă echipele din eșalonul secund.

 

Dorim mari schimbări

„Vrem să ne întărin în defensivă, pentru că jucătorii cu care am evoluat în tur sunt lipsiți de experientță și asta se vede în poziția din clasament. În general avem o echipa bună și dorim să facem mari schimbări în această perioadă. Vrem să construim o echipă tânără, ajutată de ceva jucători cu experiență. Avem mare nevoie de un număr 10 la mijlocul terenului și vom aduce unul.”

 

Primii jucători care vor părăsi echipa sunt Câțea și Anton care în retur vor evolua în Liga I. Primul va îmbrăca tricoul Gloriei Bistrița, iar al doilea va semna cu FC Brașov.

„Încă nu am făcut o listă cu jucătorii care ne vor părăsi. Câțea și Anton sunt deocamdata singurele certitudini la capitolul plecări. Sunt jucători tineri și merită să facă pasul spre prima ligă. Câțea este în probe, iar Anton este dorit de mult de brașoveni.”

 

Legat de problema financiară care afectează cu vârf și îndesat cluburile din România, același Gheorghe Zotic a declarat: „Nu avem nici cea mai mică problemă. Toți jucătorii sunt cu banii la zi, cu două sau trei excepții. Câțiva jucături au fost plecați și nu am avut când să le dăm banii. Până miercuri, când vom avea banchetul de final de ani, se vor remedia și aceste probleme.”

 

Referitor la pregătirile din pauza de iarnă, președintele târgoviștenilor a declarat că echipa se va pregăti în primă instanță la baza proprie, iar apoi vor căuta să perfecteze câteva amicaluri. Toate pregătirile se vor desfășura în țară, neexistând posibilitatea unpr stagii în străinătate.

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

17 Dec. 2008, 14:42 Seria 2
Pe aceeași temă