Zile fierbinți la Pâncota! Se continuă sau nu în Liga a 2-a? Piroș: „E albă sau neagră, cheltuielile nu pot fi driblate”

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 18:09 Seria 2
Zile fierbinți la Pâncota! Se continuă sau nu în Liga a 2-a?** Piroș:

Chiar dacă UTA Bătrâna Doamnă a promovat, județul Arad ar putea rămâne tot cu o echipă și în ediția viitoare a Ligii a 2-a. Bugetul celor de la Șoimii Pâncota e în aer în acest moment, diferența dintre „cerere” și „ofertă” fiind undeva la 6 miliarde de lei vechi. Din informațiile Sport Arad, autoritățile locale din Podgorie au fost de acord să aloce 12 miliarde și pentru campionatul următor, însă necesarul atinge 18 miliarde.

Ședințele între factorii de decizie s-au ținut lanț în ultimele zile și vor mai continua și zilele ce urmează. Un lucru este, însă, cert și anume faptul că președintele – finanțator, Pavel Piroș, pune destul de radical problema. „Vorbesc des cu primarul Iosif Retter sau citymanagerul Monel Pîncotan, încercând să găsim soluții. Toate discuțiile pleacă, însă, de la o anumită sumă ce trebuie alocată de la bugetul local în noul an competițional, altfel nu văd cum am putea continua. E albă sau neagră, cheltuielile sunt aceleași pentru toate formațiile de Liga a 2-a și ele nu pot fi driblate. Sigur, încerc să mai conving o persoană-două cu posibilități financiare să vină lângă noi, dar asta numai dacă primesc undă verde de la autoritățile locale din Pâncota”, spune omul de afaceri arădean.

Bineînțeles, în toată schema se află și Ionuț Popa, omul pe care șefii  „șoimilor” doresc să conteze și la anul. Acesta și-a expus deja viziunea sa pentru viitorul campionat, doar că și planurile lui „Mister” trec prin „stomac”. „Se anunță un campionat de Liga a 2-a foarte puternic, cu bugete de milioane de euro. Dacă vrem să supraviețium nu ne putem juca de-a fotbalul, trebuie să investim și în câțiva fotbaliști de valoare. Problema e că la această oră nu știm exact câte serii vor fi, câți juniori Under 19 sau Under 23 trebuie să avem în echipă sau dacă vom beneficia de ceva bani din drepturi de televizare. Aceste lucruri ar trebui clarificate de Federație în cel mai scurt timp, în așa fel încât să știm și noi cum stăm”, a adăgat Piroș.

Lucrurile s-ar putea limpezi chiar în acest weekend, dacă nu cel mai târziu săptămâna viitoare. Problema mai e și că, în cazul în care nu se găsesc resurse de finanțare la nivelul ligii secunde, clubul nu poate alege varianta Ligii a 3-a, ci ar trebui să o ia de la capăt, din fotbalul județean.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 May. 2015, 18:09 Seria 2
Pe aceeași temă