Walter, șef cu acte

14 Aug. 2009, 11:54 Seria 2
Walter,** șef cu acte

Primarul Sorin Apostu și Florian Walter au bătut palma pentru încheierea vânzării CFM “U”. Noul finanțator a virat, ieri, banii stabiliți în contract.

 

Florian Walter este, începând de ieri, noul acționar majoritar al CFM “U”, după ce a achitat suma de 5,1 milioane de lei, reprezentând datorii la bugetul de stat, plus încă 504.900 lei pentru pachetul majoritar, către Consiliul Local Cluj-Napoca. Walter și-a pus semnătura pe contractul de vânzare-cumpărare, în timp ce primarul Sorin Apostu așteaptă confirmarea plății către finanțe pentru a parafa actul.
 

Ziua de ieri poate fi una istorică pentru “U”. Prima, după 1996, când clubul clujean iese de pe mâna politicului, fie el de culoare roșie sau portocalie, și intră în ograda unui investitor privat. Florian Walter, acționar minoritar în cadrul clubului, a achitat Consiliului Local suma de 504.900 de lei, pentru 51 la sută din acțiunile clubului.
 

Apoi, omul de afaceri a făcut un virament, din club către finanțele statului român, de aproape 5,2 milioane de lei și a îndeplinit condiția pusă de către Primărie în contractul de vânzare-cumpărare, aceea de a achita datoriile către bugetul de stat. Primarul Sorin Apostu spune că mai există doar câteva formalități de efectuat până să semneze actul de vânzare-cumpărare.
 

 


“Domnul Walter a plătit suma cerută de Primărie pentru pachetul majoritar și mi-a prezentat un act, datat pe 12 august 2009, în care se stipula că a împrumutat clubul cu suma necesară plății datoriilor către bugetul de stat. Practic, banii au plecat, însă poate mai durează un pic în funcție de transferurile bancare. Contractul va fi semnat când am hârtia scrisă de la instituțiile financiare de stat, că totul e în regulă. E vorba de formalități”
, a explicat primarul Sorin Apostu.
 

De cealaltă parte, noul finanțator principal al Universității, Florian Walter, a declarat că, din punctul său de vedere, tranzacția e efectuată în proporție de sută la sută. “Am plătit toți banii necesari, suma totală depășește 5,6 milioane de lei. Din punctul meu de vedere, tranzacția e rezolvată în proporție de sută la sută. Eu am semnat contractul și, după ce va primi confirmarea plății de la instituțiile financiare de stat, o va face și domnul primar Apostu. E o zi de 13 și sunt sigur că va fi cu noroc”, a declarat, ieri, Florian Walter, noul patron al Universității Cluj.
 

Astfel, la nici două luni după ce a intrat în acționariatul CFM “U”, omul de afaceri a preluat pachetul majoritar al clubului. Walter a virat, până în prezent, peste 600.000 de euro în conturile clubului clujean.
 

Sursa: Ziua de Cluj

 

14 Aug. 2009, 11:54 Seria 2
Pe aceeași temă