Viorel Boiț a fost numit vicepreședinte la ACS Poli!

Marius ANGHEL 17 Jan. 2013, 14:52 Seria 2
Viorel Boiț** a fost numit vicepreședinte la ACS Poli!

Fostul președinte al Politehnicii Timișoara din anii ”90, Viorel Boiț, a fost numit oficial miercuri în funcția de vicepreședinte al lui ACS Poli. Conducătorul bănățean a fost și președintele AFC Politehnica, deținătoarea palmaresului, care s-a asociat în decembrie 2012 cu noul club.

Sub conducerea lui Boiț, FC Poli a realizat performanțe pe bani puțini. Acesta a condus clubul alb-violet până în 1997. La „noua Poli” va ocupa funcția de vicepreședinte, alături de Jackie Ionescu. Viorel Boiț are un rol important în privința palmaresului istoric al Politehnicii. Asociația condusă de el a păstrat numele și culorile tradiționale. Mai întâi s-a asociat în 2007 cu Marian Iancu pentru ca cel din urmă să includă AFC-ul în societatea sa (ex-FC Timișoara) înainte de excluderea echipei din Liga a II-a.

Pe 7 decembrie 2012 autoritățile locale au anunțat semnarea unui acord tripartit între societatea lui Marian Iancu (Politehnica SA), cea a lui Viorel Boiț (AFC Politehnica) și cea sosită de la Recaș (ACS Poli). În urma acordului, AFC a încetat colaborarea cu societatea aflată în datorii și s-a asociat cu noul club de la Timișoara, pentru ca palmaresul să revină clubului care joacă acum pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 17 Jan. 2013, 14:52 Seria 2
Pe aceeași temă