Victoria lui Machado / Bihor – „U” 0-1

29 Aug. 2009, 15:12 Seria 2

 

În așteptarea lui Cornel Țălnar, „U” Cluj a descins la Oradea cu Marius Popescu pe bancă, la al treilea mandat ca interimar, în speranța de a șterge rușinea eliminării din cupă. Și a reușit, grație golului marcat de Machado, în minutul 39, demonstrând astfel (cel puțin în acest debut de sezon) că este o echipă care se simte mai bine afară decât acasă.

 

Prima jumătate de oră a tradiționalului derbi a fost apatică, cele două combatante mulțumindu-se în primul rând să se anihileze reciproc. Calculele lui Petcu, de a pasa rapid și pe jos, au fost date peste cap de elevii săi, care, au părut mai degrabă toropiți de căldură decât în poftă de joc. Sub aceste auspicii prima ocazie a partidei a aparținut „șepcilor roșii”, slalomul lui Adrian Popescu pe partea dreaptă terminându-se cu o centrare din aut, transformată de Machado. În timp ce oaspeții reproșau anularea golului, FC Bihor a repus mingea rapid în joc și Lukács de la 25 de metri a șutat violent, dar Huțan a reținut pe linia porții după ce în prealabil a scăpat mingea printre picioare.

 

Cele două ocazii de poartă au animat meciul și cei periculoși pe finalul primului mitan s-au dovedit a fi clujenii, mai întâi prin Adrian Popescu (36), care, a lovit transversala cu o torpilă de la 35 de metri, pentru ca Machado, în minutul 39, să nu mai greșească ținta, după centrarea lui Ungurușan, de pe partea dreaptă.

 

Machado a fost foarte aproape de 0-2, în minutele de prelungiri, după ce a trecut ușor de Kelemen, a șutat de la 14 metri la colțul scurt, și Pascal a respins cu greu în corner.

 

Mulțumită de avansul minim luat „U” Cluj a făcut pasul în spate spre nemulțumirea lui Marius Popescu, și repriza a doua a curs într-un singur sens, spre poarta lui Huțan. Din păcate pentru orădeni, oamenii de gol, Lukács și Lupașcu, au fost depășiți de miză, lucru care nu i-a împiedicat pe aceștia să-și treacă în două trei ratări mari cât roata carului, Lukacs (66), respectiv Lupașcu (48 și 54).

 

Astfel Ioan Petcu a pierdut primul meci ca antrenor al echipei orădene.

 

Articol scris de: Nicolae Mihalcea
Foto: Florea Nicoară

 

29 Aug. 2009, 15:12 Seria 2
Pe aceeași temă