Laszlo Balint a fost pe teren la penultimul UTA – Dinamo, disputat la Arad: „Meci eveniment între două cluburi de anvergură din fotbalul românesc”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 18:43 Cupa
Laszlo Balint a fost pe teren la penultimul UTA - Dinamo, disputat la Arad:**

Mai sunt 24 de ore până la meciul anului în fotbalul arădean. UTA o găzduiește pe Dinamo în 16-imile Cupei României la fotbal pe o arenă „Motorul” neîncăpătoare. Biletele s-au epuizat ca pâinea caldă, iar clubul a anunțat „Sold out-ul” încă de sâmbătă, când s-au vândut și cele aproximativ 100 de locuri nesolicitate de abonații clubului arădean joi și vineri.

A doua cea mai titrată grupare din fotbalul românesc nu a mai fost la Arad pentru un meci oficial de pe 7 mai 2008, când „Bătrâna Doamnă” era retrogradată matematic în liga secundă, iar „câinii roșii” s-au impus fără mari probleme. De aici se reia firul întâlnirilor oficiale. „Suntem în fața unui meci important și noi îl vedem din două perspective. În primul rând, din cea a Aradului fotbalistic, a publicului spectator din oraș și din județ. Vine Dinamo, un club de anvergură din fotbalul românesc, ce nu a mai vizitat Aradul de mai bine de zece ani și tocmai de aceea putem spune că mâine va fi un meci eveniment. Ne bucurăm că există acest interes din partea oamenilor de fotbal din Arad pentru a asista la această partidă, importantă și prin prisma tradiției, a anvergurii cluburilor. Sper eu să fie și un spectacol pe măsură. Pe de altă parte, noi, în vestiar, privim acest meci ca pe un test, vrem să ne măsurăm valoarea, să ne testăm nivelul la care suntem  și limitele. Putem vedea unde putem ajunge din punct de vedere fotbalistic, căci, e clar, Dinamo este una dintre echipele bune ale campionatului, în ciuda actualei  poziții din clasament. Dar și UTA e unul dintre cele mai importante cluburi din Liga a 2-a și din fotbalul românesc, iar un meci cu Dinamo reprezintă, fără doar și poate, o provocare. Vedeți că și din punct de vedere organizatoric a fost o provocare, adică toată lumea s-a zbătut mult să jucăm acest meci la Arad. Dar și fotbalistic e o provocare, ca să nu mai vorbim despre reacția publicului spectator la acest meci eveniment”, susține Laszlo Balint.

„Abordăm cu maximă responsabilitate meciul cu Dinamo”

La câte probleme de lot au arădenii, partida cu formația lui Dusan Uhrin jr. nu vine într-un moment tocmai propice pentru utiști. „E greu de spus că un meci cu Dinamo te poate încurca, dar e clar că trebuie să gândim o strategie puțin mai amplă pentru că partida cu Daco-Getica e extrem de importantă prin prisma valorii punctelor puse în joc. S-a strâns clasamentul acolo, la locurile 2-5, suntem patru echipe la egalitate și vor cântări enorm în economia clasamentului punctele de sâmbătă. Așadar, vom concepe o strategie orientată spre partida de sâmbătă. Dar, repet, abordăm cu maximă responsabilitate meciul cu Dinamo, sper să ieșim cu bine din el, adică apți medical. Altfel, din punct de vedere fizic avem timp să ne refacem. Știm că vom porni favoriți cerți la jocul cu Daco-Getica, care va alinia la Arad o echipă tânără, ambițioasă, ce vrea să demonstreze, așa că trebuie să fim la nivel maximal, atât fizic, mental și ca atitudine, iar atunci ne vom impune jocul și dorința de a câștiga”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Fotbalistul Laszlo Balint a jucat în penultimul UTA – Dinamo de la Arad, mai precis pe 17 martie 2007. Era meciul retur și „câinii roșii” au smuls un punct în Calea Aurel Vlaicu. Arădenii au deschis scorul în prima repriză, după autogolul lui Blay la capul lui Stojanovic, iar Liviu Ganea a egalat spre final cu un șut frumos, din alergare, de la marginea careului. „Îmi amintesc că am făcut un meci foarte bun atunci, am condus mult timp pe tabelă și ne-a egalat Ganea cu o execuție fantastică. Știu că de la acel meci, UTA a mai jucat de două ori cu Dinamo în Liga 1, dar eu eram deja la Urziceni. În general, eu m-am simțit bine în jocurile împotriva lui Dinamo, am și marcat împotriva lor un gol, pe când jucam la Brașov. Dar e mai puțin important ceea ce am reușit eu în acele vremuri, ci cum vor fi băieții mâine. Adică sunt sigur că motivația lor va fi maximă, vor da totul din ei pentru un rezultat care să facă cinste acestui club”, a mai spus fostul fundaș, retras din activitatea de fotbalist în 2011.

VIDEO, reușita lui Balint cu Dinamo, de pe 30 aprilie 2005:

CITEȘTE și: Amintiri noroioase de pe „Motorul”, pentru Feșnic: „Centralul” meciului cu Dinamo i-a mai fluierat pe arădeni doar în derby-ul „negru” cu Poli

Apărare și atac la „câini” de la Ilie și Rus: „La ce entuziasm au suporterii, o victorie ar fi ceva extraordinar!”

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 23 Sep. 2019, 18:43 Cupa
Pe aceeași temă