Utiștii își reiau antrenamentele marți!

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 17:02 Seria 2
Utiștii** își reiau antrenamentele marți!

Cele șapte contracte parafate joi de Adrian Marțian nu pun capăt problemelor „Bătrânei Doamne”. Într-adevăr, e un mic pas înainte făcut de finanțatorul „alb-roșiilor”, care, însă, are stins datorii urgente de aproximativ 100 de mii de euro, reprezentând salariile restante (eventual negociate cu beneficiarii pentru ca acestea să-și retragă sau să nu-și mai depună memorii) ca să nu mai vorbim de sumele ce trebuie investite urgent în alți fotbaliști și condiții de pregătire: echipamente, alimentație, vitaminizare, un posibil cantonament. Mai arde și datoria la Stat de 230 de mii de euro, pe care tot Marțian s-a angajat s-o achite sau măcar să o reeșaloneze.

Acestea fiind spuse, echipa încă tremură pentru viitorul său, iar de marți va simți din nou pe propria piele cât este de greu să te gândești la performanță la UTA zilelor noastre. Fiindcă sunt destui jucători noi care trebuie să-și mute lucrurile în orașul nostru, conducerea „textilistă” a decretat ziua de luni liberă.

Echipa e așteptată să revină la antrenamente marți seara, însă e interesant de urmărit dacă Adrian Falub se va mai ocupa de ea. Antrenorul nu a semnat încă un contract cu arădenii și nu mai pare dispus să lase de la el în încercarea de a face performanță la Campioana Provinciei.

Și Ene s-a despărțit oficial de „alb-roșii”

În acest moment, UTA nu se mai bazează pe serviciile niciunui fotbalist care au alcătuit linia de fund în sezonul precedent. Pornind de la portarii: Amadio, Matijas și Cioară și ajungând la apărătorii Supic, Gligor, Siminic, Matei toți au părăsit pe rând clubul din Calea Aurel Vlaicu încă de acum câteva săptămâni, „mohicanul” numindu-se Cornel Ene.

Fundașul de 19 se pregătește de aproape o lună de zile cu formația fanion a orașului natal, însă numai de câteva zile cele două părți și-au oficializat relația. Acest lucru a fost posibil pentru că CFR Cluj a activat clauza prin care își poate rechema oricând jucătorul la „bază”, iar în acest caz l-a și redirecționat spre nou promovata din nordul țării. „Îmi pare foarte rău de grupul unit și valoros pe care l-am avut la Arad sezonul trecut și de minunații suporteri ai UTA-ei. Într-o zi sper să mă întorc acolo, dar nu în condițiile actuale”, ne-a mărturisit una dintre surprizele plăcute ale „textiliștilor” în stagiunea trecută.

Ene a fost folosit în 70% dintre partidele oficiale ale „alb-roșiilor” în ediția de campionat 2012-2013 și a marcat două goluri, ambele cu capul, în contul teamului lui Falub. În momentul de față, UTA are sub contract 14 fotbaliști, însă niciun fundaș central.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Jul. 2013, 17:02 Seria 2
Pe aceeași temă