UTA poate să rămână fără niciun jucător

21 Dec. 2008, 14:17 Seria 2
UTA poate să rămână fără niciun jucător

Sebastian Huțan și Florin Dan au creat un precedent, astfel că mai mulți componenți ai lotului arădean și-au depus memorii sau și le-au completat pe cele prin care își cereau doar salariile restante. Acum, firesc, cu toții doresc să devină liberi de contracte, pentru a putea să-și găsească alte echipe la care să evolueze în partea a doua a sezonului.

 

Prin urmare, data de 13 ianuarie 2009 devine crâncenă pentru UTA. Atunci va avea loc următoarea ședință a Comisiei pentru Statutul Jucătorului, care îi va elibera pe jucători de angajamentele cu UTA. Dacă până atunci, gruparea arădeană nu cunoaște o remediere a situației financiare și, mai ales, dacă nu ajunge la acorduri cu jucătorii, aceștia vor deveni liberi.

 

John Ibeh este primul utist care poate deveni liber în 13 ianuarie, după ce Roszel e liber din noiembrie, iar Huțan și Florin Dan au obținut același statut la mijlocul săptămânii trecute. Cazul Ibeh era pe rol și săptămâna trecută, dar a fost amânat pentru lămuriri, nigerianul având un contract ceva mai complicat, care îi oferă un salariu și câte 1000 de euro pentru fiecare meci. Vor urma, Bălan, Todea, Mihuț, Chița, Vâsâie, Mârne, Hidișan, Edson, Simao și Pașcovici, cu toții solicitând eliberarea de contractele cu UTA pentru neplata salariilor pe lunile septembrie, octombrie și noiembrie, Edson având restanțe și pe august.

 

În cazul în care UTA își pierde jucătorii, formația arădeană nu va putea să înceapă partea a doua a sezonului fără să se achite de datoriile față de ei. În ideea că clubul nu va avea parte de finanțare, în jurul datei de 20 februarie, când va avea de făcut dovada plăților la nivelul FRF, UTA va avea de achitat circa 400.000 de euro, salariile pe lunile septembrie 2008 – decembrie 2008, iar dacă nu va plăti, nu va fi programată în campionat. 
 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

 

21 Dec. 2008, 14:17 Seria 2
Pe aceeași temă