„UTA e o formație periculoasă, dar Gazul are prima șansă”. Cum vede Grozavu derby-ul primelor două clasate din Seria I

Marius ANGHEL 14 Nov. 2015, 16:57 Seria 2

Ion Balauru a plătit tribut debutului slab de sezon pe banca Mediașului, astfel că, începând cu etapa a 9-a, echipa a încăput pe mâna lui Leo Grozavu. Debutul fostului antrenor al Botoșaniului a fost negative: 0-1 cu FCM Baia Mare, după care – însă – fosta divizionară a legat nu mai puțin de patru victorii: 5-0, la Caransebeș, 3-0, cu Reșița, 1-0 la Oradea și 2-1 cu Chindia Târgoviște. Aceste rezultate i-a urcat până pe poziția secundă în clasament pe ardeleni, care duminică au derby de locul 1 cu UTA Bătrâna Doamnă.

Grozav consideră confruntarea cu „alb-roșii” importantă, dar în niciun caz decisivă. „Ar fi bine să câștigăm și să ajungem acolo unde ne stă bine, adică pe primul loc, dar indiferent de ceea ce se va întâmpla e devreme să facem calcule. E doar prima etapă a returului, iar play-off va fi un alt campionat. Totul e să ajungem acolo, făcând cât mai multe puncte”, spune fostul fundaș.

Acesta nu crede că Mediașul are neapărat un ascendant moral față de UTA în calitate de unica echipă ce i-a învins pe arădeni în acest sezon. „Nu eram pe bancă în tur, dar îmi pot imagina faptul că din postura echipei nou promovate, UTA a evoluat cu puțină temere, reținere în fața Mediașului. Ei veneau din Liga a 3-a, noi din Liga 1, impactul a fost puțin mai dur pentru ei. Dar, între timp, au crescut de la meci la meci, au prins încredere, nu au mai pierdut de atunci, iar clasarea lor pe primul loc nu e deloc întâmplătoare. Suntem conștienți că vom avea în față o formație periculoasă, care îmbină excelent experiența unor fotbaliști cu nume, care au jucat și în Liga 1, cu tinerețea unor puști, care au impresionat și ei”, mai spune Leo Grozav.

„Jucăm acasă, suntem și noi într-un moment bun, eu zic că plecăm cu prima șansă în meciul de duminică. Asta nu înseamnă că nu putem avea surprize neplăcute dacă nu ne concentrăm la maxim, mai ales în fața unei echipe ca UTA”, a concluzionat antrenorul Gazului, completat și de Liviu Băjenaru, autorul unui gol frumos în „întermediară”: „Este un meci echilibrat. Chiar dacă am bătut în tur (n.a. 2-1), va fi un meci dificil. Miercuri, arădenii au reușit să întoarcă de la 2-0 la Tărlungeni”

Medieșenii nu au nicio problemă de lot în vederea confruntării cu UTA, programată duminică, de la ora 13:30.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 14 Nov. 2015, 16:57 Seria 2
Pe aceeași temă