Unirea se dezintegrează! Lovită din toate direcțiile, echipa albaiuliană își dă ultima suflare

Marius ANGHEL 18 Dec. 2012, 16:08 Seria 2
Unirea se dezintegrează!** Lovită din toate direcțiile, echipa albaiuliană își dă ultima suflare

Abandonată în dezinteresul cvasi-general, fără resurse financiare, sub spectrul desființării, FC Unirea Alba Iulia trăiește cele mai critice momente ale existenței. Intrată în procesul de insolvență, divizionara secundă pare un muribund ce așteaptă doar obșescul sfârșit pentru a se termina supliciul.

Penultima în ierarhia seriei vestice, după o serie neagră ce a cuprins numai două puncte adjudecate din 21 puse-n joc în ultimele 7 etape, corabia „alb-negrilor” se îndreaptă spre o desființare, fiind lovită din toate părțile. Părăsită de autoritățile locale și județene, cu conducători care susțin că nu-i mai interesează soarta echipei, Unirea are mult de suferit, aflându-se în pragul abandonului competițional. Deși de la încheierea turului au trecut 4 săptămâni, nici transferurile, considerate salvatoare, ale tinerilor Schuller și I. Stan nu s-au concretizat, cluburile de prim-divizie interesate FC Vaslui, Astra Giurgiu și FC Brașov așteptând ca Unirea să capoteze pentru a-i achiziționa gratis.

Memorii ce aduc depunctarea

Pleniceanu, Pecarov, D. Militaru și Contor și-au cerut drepturile cuvenite pentru campionatul trecut, clubul având de plătit în jur de 8.000 de euro. Amânate aproximativ o lună de zile, cazurile vor ajunge astăzi, 17 decembrie, pe masa comisiei abilitate din cadrul FRF și există riscul ca Unirea să fie penalizată cu două puncte. „Încercăm să evităm depunctarea. Noi au intrat din luna iulie în procedură de insolvență, iar respectivii jucători nu s-au înscris la masa credală pentru a-și recupera contractele neachitate, cerându-și drepturile doar la FRF”, a confirmat Mihai Dăscălescu, președintele Unirii Alba Iulia.

Oara și Mureșan au solicitat să devină liberi de contract

Jucătorii albaiulieni și-au primit un sigur salar în ultimele 6 luni, unii dintre ei încă își mai așteaptă banii, iar alții s-au săturat însă de minciuni și și-au depus memorii la Federație pentru a deveni liberi sau a-și recupera contractele. Cu toate că șefii au dus „politica amăgirii continue” în speranța vânzării lui Schuller și I. Stan, fotbaliștii au plecat în vacanță „pe uscat” după luni bune de foamete.

Unirea riscă să se desființeze pentru că nu există perspectivă, iar situația rămâne în beznă pentru fotbaliști. Astfel, Bucurică și-a depus memoriu pentru contractele neachitate, însă fundașul stânga și-a încheiat înțelegerea cu Unirea și este liber să-și caute echipă. De asemenea și M. Găldean a semnat cu „alb-negrii” doar până la finalul turului, iar Bumbac și Pascal (trimiși la juniori, ca și Bucurică pentru că s-au revoltat) vor să-și rezilieze contractele în căutarea altor destinații mai calde.

Cum nu există perspectivă pentru rezolvarea problemelor acute ale grupării fanion a județului, Cl. Oara (24 ani, cel mai bun echipier în tur, golgheter alături de Mândrușcă și M. Petrescu – cu 3 reușite) și Silviu Mureșan (21 ani) au solicitat să devină liberi de contract, situația lor urmând a ajunge pe masa Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor, termenul fiind marți, 18 decembrie.

Și astfel, Alba, care în urmă cu trei ani juca în elita fotbalului autohton, iar în 2013 ar trebui să aniverseze un deceniu de la prima promovare în Divizia A (cu Șunda, Ov. Maier, Găldean, Paleacu, Tibi Moldovan, ca să pomenim numai câțiva dintre protagoniști) riscă să devină un nou caz de genul Voința Sibiu, adică să sucombeze și să dispară!

Sursa: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 18 Dec. 2012, 16:08 Seria 2
Pe aceeași temă