Timofte, mulțumit de prima parte a campionatului: „Cele șapte puncte avans ne dau o anumită siguranță”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 18:09 Seria 2
Timofte, mulțumit de prima parte a campionatului:**

Aflat în Portugalia, managerul sportiv al lui ACS Poli spune că prestația echipei din prima jumătate a sezonului de Liga a II-a a fost conform așteptărilor. Ion Timofte nu consideră că echipa are nevoie de multe întăriri pentru primăvară, dar precizează că va discuta la întoarcerea în țară cu antrenorul Dan Alexa strategia legată de transferuri și contractele jucătorilor.

Ion Timofte a împlinit în urmă cu trei zile 47 de ani și de ziua sa s-a aflat, precum în cea mai bună parte a carierei sale de fotbalist, pe tărâm lusitan. Managerul bănățenilor e per total mulțumit de desfășurarea campionatului pentru ACS Poli. „Tim” e încântat că echipa lui Dan Alexa, pe care a ținut să-l laude, a arătat în ultima perioadă forță în ambele faze ale jocului. „Per ansamblu a fost o bună jumătate de campionat. Cele șapte puncte avans ne dau o anumită siguranță. Dar mai sunt 15 meciuri foarte grele. Tratăm foarte serios. Rezultatele sunt conform așteptărilor… Am avut într-adevăr două sincope. La Reșița, o repriză foarte slabă… și la Caransebeș. Au fost doar câteva, în rest ne-am descurcat bine. Am demonstrat că avem consistență. O apărare puternică, goluri puține încasate. Lucru care arată cât de solid e lotul. Nu numai că adversarii au avut puține ocazii, dar și echipa noastră a arătat forță ofensivă. Aceste lucruri arată măiestria antrenorului”, a declarat Ion Timofte pentru Sport9.ro.

Transferuri puține. Jucători la final de contract

Deși nu au fost anunțate decizii cu privire la lotul echipei, se pare că acesta nu va suferi multe modificări în iarnă. Timofte susține că nu va mai aduce jucători din Portugalia și că vor fi puține noutăți. „Nu voi mai aduce de aici. Deocamdată nu vor fi modificări în lot, poate unul sau doi jucători… Rămâne să vedem, voi discuta cu Alexa când mă întorc”, a precizat conducătorul cu referire și la discuțiile despre contractele jucătorilor.

De altfel „Chirurgul” a precizat la rândul său că dorește doar două-trei transferuri în această pauză.

În acest moment sunt mai mulți jucători care vor intra în ianuarie în ultimele șase luni de contract. Printre aceștia se numără Cristian Scutaru, Poparadu, Ov. Petre și Morariju. Celui din urmă nu i se va propune cu siguranță prelungirea. În timp ce în cazul altor jucători există posibilitatea extinderii înțelegerii din partea clubului, cum e cazul lui Rody sau Neagu, bănățenii vor încerca să-l păstreze pe Pedro Henrique, care e doar împrumutat până în vară din Brazilia.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 19 Dec. 2014, 18:09 Seria 2
Pe aceeași temă