Timișoara a găsit soluția: preia modelul Severin! AC Recaș se mută pe Bega

29 Jun. 2012, 18:25 Seria 2
Timișoara a găsit soluția: preia modelul Severin!** AC Recaș se mută pe Bega

Noul primar al Orășelului vinului le-a transmis ieri conducătorilor lui AC Recaș că nu e interesat să finanțeze echipa proaspăt promovată în Liga a II-a. „Atleticii” caută soluții și au confirmat discuțiile avute cu cei care se preocupă de viitorul lui Poli. AC Recaș ar urma să se mute la Timișoara după modelul Gaz Metan Severin.

Ioan Miculaș, președintele alb-verzilor, a spus că e mâhnit de discuțiile avute cu primarul Teodor Pavel pe tema clubului de fotbal. „Ne-a dat o veste proastă. Nu poate susține echipa. Nici măcar la nivelul bugetului alocat până acum. Noi vom continua oricum, există varianta și cu Insitutul Politehnic. Există varianta să ducem echipa mai departe cu alți sponsori”, a declarat Miculaș pentru BanatSport.

Președintele „atleticilor” a confirmat totodată discuțiile de principiu purtate cu reprezentanții Politehnicii, proiectul fiind gândit după modelul Gaz Metan Severin, echipă mutată de la Craiova și lăsată să promoveze din primul an.

„S-a discutat neoficial cu cei implicați la Poli. Marți ei pleacă la București și discută cu cei de la FRF. Noi vrem să facem parte din club. Mulți au făcut pasul înapoi, domnul Ciobanu (fost vicepreședinte) a preluat postul de viceprimar. Noi asta vrem, ca nucleul de jucători care au reușit promovarea și antrenorul Cosmin Petruescu să fie la Poli”, a mai spus Miculaș. „Nu s-a vrut la Recaș, e o performanță care va rămâne în istoria clubului și orașului. Am investit ani buni și din propriul buzunar”, a adăugat președintele „atleticilor”.

Astfel, delegația timișoreană ce va pleca marți la București ar putea discuta cu federalii pe un model deja brevetat. Gaz Metan CFR Craiova s-a mutat la Severin, s-a numit Gaz Metan Severin, pentru ca după ce a promovat să renunțe definitiv la vechea particulă și se va numi în Liga I, CS Turnu Severin.

Robu: „O soluție în acord cu regulamentele în vigoare”

Primarul Timișoarei a vorbit din nou despre soluția de salvare a clubului și dorința de a recupera din vechii jucători. Atât Nicolae Robu, cât și Ioan Miculaș, au declarat că nu se va apela la o soluție precum în cazul Craiovei.

„Este vorba despre o soluție în acord cu regulamantele în vigoare ale federației, nu am cerut la conducerea federației să se acorde Timișoarei un loc prin bunăvoință așa cum s-a anunțat că se acordă pentru Craiova. Este o discuție la nivel de subtilități tehnice pe regulamentele actuale care să ne permită să avem echipă și ca ea să poată promova și la această echipă eu aș vrea să aducem cât mai mulți dintre jucătorii excelenți care au făcut performanță în liga a doua, care au reușit să finalizeze în condiții extrem de vitrege prin situarea pe locul întâi. O parte dintre ei sunt plecați, dar sunt în cantonamente cu alte echipe, dar nu au încă contracte definitivate, bătute în cuie cu acele echipe. Drept urmare, pe ei i-am putea aduce înapoi și vreau cât mai repede să punem lucrurile la punct astfel încât ei să vadă că pot continua activitatea fotbalistică în Timișoara, în Liga a II-a cu toate șansele de a ajunge în liga întâi”, a declarat Robu.

Articol scris de Cornel Biholari

29 Jun. 2012, 18:25 Seria 2
Pe aceeași temă