Szabo vrea o victorie clară și un joc bun cu FC Bihor. Orădenii cred în șansa lor: „Nu trebuie să fim prăpăstioși”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2015, 12:03 Seria 2
Szabo vrea o victorie clară și un joc bun cu FC Bihor.** Orădenii cred în șansa lor:

Victoria de la Reșița a readus optimismul în tabăra celor de la FC Brașov. Sâmbătă, la Brașov, vine FC Bihor, o echipă aflată în pragul colapsului și care în primele trei runde ale campionatului nu a reușit să obțină niciun punct. În căutarea primei victorii pe teren propriu din acest sezon, Szabo mizează pe forma bună pe care o traversează jucătorii săi.

„Este cât se poate de clar că doar victoria trebuie să fie în mintea noastră la acest joc cu FC Bihor. Tot ce am făcut și am pregătit în această săptămână este în scopul atingerii acestui obiectiv, victoria. I-am atenționat pe jucători să nu aibă falsa idee că vom avea un meci ușor, ținând cont de faptul că orădenii nu au obținut niciun punct în primele trei etape. FC Bihor este o echipă care se apără aglomerat și care preferă contraatacul, au câțiva jucători cu o tehnică bună, cu execuții surprinzătoare. Vreau o victorie clară și un joc bun. Sunt foarte mulțumit de modul în care s-au pregătit jucătorii în această săptămână și sunt convins că nu vor fi surprize în meciul de sâmbătă”, a declarat, citat de Monitorul Expres, Adrian Szabo, care nu va putea conta în meciul de sâmbătă pe serviciile lui Mareș și Avram, ambii accidentați. „Mareș este accidentat, pe Avram încă nu l-am văzut la față!”, a precizat Szabo.

Mult mai greu în Liga a 2-a

Tehnicianul „stegarilor” a mai spus că este mult mai greu de lucrat în Liga a 2-a, decât în primul eșalon. „Este clar că e mult mai greu în Liga 2 și de aceea cu toții trebuie să facem tot ce putem pentru a duce această echipă în Liga I cât mai rapid posibil”.

Silaghi: „Nu trebuie să fim prăpăstioși, să credem în șansa noastră”

De partea cealaltă, FC Bihor va pleca spre Brașov vineri după antrenamentul de dimineață. Tehnicianul formației orădene se confruntă cu incertitudinea portarului Nagy, care este accidentat, dar și a mijlocașului Novak, căruia i-a recidivat accidentarea. În lot pentru acest joc vor apare însă mijlocașul Coroian și atacantul Trabalka, legitimați săptămâna trecută.

„Sunt convins că întâlnim una dintre pretendentele la promovare, cu jucători experimentați, plus că recent au schimbat antrenorul. Noi o să ne propunem mai multă combativitate și sper mai multă prospețime. Nu trebuie să fim prăpăstioși, să credem în șansa noastră, pentru că în fotbal fiecare are oportunitatea lui. Avem câteva probleme de lot, la nivelul portarilor, toată săptămâna antrenându-ne fără portar. Să vedem însă la meci cine va fi apt. Posibil să mai apără unele modificări în lot, însă vom rămâne cu aceeași idee tactică”, a declarat, citat de fcbihor.ro, antrenorul echipei orădene, Gheorghe Silaghi.

„Stegarii”, vizitați de Negraru!

Cele două echipe brașovene de liga secundă, FC Brașov și Unirea Tărlungeni, au primit, joi, vizita unei delegații formate din membrii conducerii AFAN, formată din președintele Emilian Hulubei și consilierul sportiv Cătălin Munteanu, dar și a ofițerului Comisiei de Integritate din cadrul FRF, Costin Negraru. Cei trei au discutat cu jucători despre proiectele „Spune nu meciurilor trucate” și „Arată cartonașul roșu rasismului”.

Costin Negraru a revenit la Brașov, după ce la finalul campionatului acesta a demarat ancheta în cazul meciului FC Brașov – Gaz Metan Mediaș din ultima etapă a Ligii I. „Vizita lui Negraru la Brașov nu a avut nimic în comun cu ancheta”, au precizat oficialii brașoveni.

Mai întâi, oficialii AFAN și FRF au fost la Tărlungeni unde au discutat, preț de 20 de minute, cu jucătorii lui Daniel Bona. După întâlnirea de la Tărlungeni, delegația AFAN și FRF s-a deplasat la Brașov, pentru a discuta și cu jucătorii pregătiți de Adrian Szabo. Astfel, la finalul antrenamentului, Buga și compania au primit codul de conduită și au arătat cartonașul roșu rasismului. „I-am informat pe jucători cu privire la meciurile trucate. Am prezentat materiale interesante, dar și codul de conduită pe care jucătorii trebuie să-l respecte. Fotbaliștii trebuie să știe că nu au voie să parieze pe sportul pe care îl practică”, a declarat Emilian Hulubei.

„Astfel de acțiuni ar trebui să-și arate efectul”

La întâlnirea cu reprezentanții AFAN și FRF a participat și antrenorul Adrian Szabo. „Este o acțiune gândită de AFAN și FRF la care am participat și eu. Ne-au fost prezentate mai multe materiale legate de pariuri, jocuri, racolări… Cred că astfel de acțiuni, în viitorul apropiat, ar trebui să-și arate efectul. Fotbalistul trebuie să știe ce îl așteaptă în eventualele situații propuse, ce are de făcut și cui trebuie să se adreseze atunci cînd este contactat”, a precizat Adrian Szabo.

Articol scris de Adi Marica (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Sep. 2015, 12:03 Seria 2
Pe aceeași temă