Suporterii lui Poli resping ideea unui „artificiu” sau fuziuni cu ACS Recaș pentru a rămâne în Liga a II-a

30 Jun. 2012, 12:09 Seria 2
Suporterii lui Poli resping** ideea unui

Suporterii din peluza timișoreană au postat un comunicat prin care își arată opoziția față de un viitor proiect cu ajutorul unui alt club, fără legătură cu Poli. Tot mai multe surse confirmă că AC Recaș se va muta la Timișoara după modelul Gaz Metan Severin, astfel alb-violeții ar putea continua în Liga a II-a și ar avea drept de promovare, marea dorință a autorităților.

„Nu, mulțumim!” e mesajul suporterilor în legătură cu un astfel de artificiu. Atât Peluza Sud, cât și Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” militează pentru un nou start, de la „zero”. Fanii preferând să înceapă din „Județ” decât să apeleze la o portiță din regulamentul FRF. Nu de aceeași părere sunt și noile autorități locale și județene, care nu concep ca la finalul mandatului Poli să nu fie în Liga I. Despre soluția care pare să implice clubul de fotbal din Recaș, primarul Nicolae Robu a spus: „Sunt convins că îi va mulțumi pe majoritatea iubitorilor echipei Politehnica și sunt la fel de convins că nu îi va mulțumi pe toți”. Acesta urmează încă de luni să vorbească cu Mircea Sandu pentru a pregăti întâlnirea ce va avea loc marți la FRF, unde va merge delegația timișoreană formată din foști fotbaliști ai Politehnicii.

Iată comunicatul complet al Peluzei Sud Timișoara:

„Nu, mulțumim!

Am preferat să stăm în umbră, încă de la începutul discuțiilor legate de viitorul Politehnicii, fiind convinși că Druckeria, asociația tuturor suporterilor timișoreni ne va reprezenta interesele în cel mai bun mod cu putință. Nu ne-am înșelat, însă am scăpat din vedere alte aspecte care acum ies la iveală. Am crezut că cei care au frâiele problemei POLI (pentru că prin bunăvoința „patronului” Marean asta a ajuns Politehnica, o problemă) se vor comporta așa cum îi obligă spiritul timișorean și bunul simț. Însă vedem pe zi ce trece că echipa noastră primește lovitură după lovitură, exact ca un boxeur în corzi, îndreptându-se rapid spre un KO. Un KO aplicat de interesele politice și conjucturile de moment, unei istorii și așa destul de zbuciumate … Un KO aplicat bunului simț de care vorbeam mai sus, cel care ar trebui să fie factorul principal într-o problemă atât de delicată.

După ce ne-am transformat din suporteri de fotbal în juriști, contabili, avocați, ba chiar moderatori de talk-show-uri (atunci când simțeam că situația o cere), acum aflăm cu stupoare că se dorește continuarea activității fotbalistice prin tot felul de artificii juridice de genul fuziunilor cu alte echipe care nu au nici o legătură cu Politehnica sau cu spiritul universitar care guvernează această societate sportivă de 90 de ani încoace. Deși ne-am prezentat foarte clar punctul de vedere încă de la începutul discuțiilor, se pare că există dispoziția de a călca pe cadavre și pe onoare pentru … chiar așa, pentru ce? Pentru a fi parte dintr-un sistem murdar, condus de oameni murdari și guvernat de reguli murdare? Nu, mulțumim! Ne menținem în continuare ideea pe care am marșat încă de la început, ideea unei construcții solide, morale, în care parteneri să fie trio-ul oraș-Universitate-suporteri, o construcție de viitor care să facă cinste acestui oraș, așa cum au gândit-o și pus-o în practică Traian Lalescu, Victor Vlad sau Ion Zăgănescu, acum 90 de ani!.

Sperăm ca cei care au puterea de decizie, frâiele de care vorbeam, să simtă apăsarea celor 90 de ani de istorie și să ia decizia corectă. Sperăm să fim noi cei care dăm dovadă de moralitate și cei care vom aplica o palmă unui întreg sistem mânjit. Sperăm să stăm drepți, primindu-ne soarta cu demnitate, așa cum au făcut-o și părinții noștri în acel decembrie al anului 1989 … Domnilor, sperăm să vă dați seama acum, în ceasul al 12-lea, că istoria obligă!

În orice alte condiții spunem încă o dată un hotărât „Nu, mulțumim!”

Peluza Sud

Timișoara,
29 iunie 2012″

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

30 Jun. 2012, 12:09 Seria 2
Pe aceeași temă