Superlativele vestului la fotbal

21 Jun. 2009, 15:47 Seria 2

Patru fotbaliști legitimați la cluburi de ligă secundă din județul Hunedoara s-au clasat pe podiumul topurilor sezonului 2008-2009 întocmite de crainicii Radio Timișoara

La exact o săptămână după ce s-a lăsat cortina peste campionatul ligii secunde de fotbal, Seria Vest a ligii secunde de fotbal și-a premiat superlativele sezonului 2008-2009: cel mai bun jucător, cel mai bun junior, golgheterul campionatului și cel mai bun arbitru.

 

Topurile au fost stabilite în urma nominalizărilor făcute de-a lungul întregului campionat de crainicii comentatori ai postului regional Radio Timișoara – divizia sport.


Cei mai buni din Seria a II-a

Festivitatea de premiere s-a desfășurat sâmbătă, în Sala Senatului de la Universitatea "Politehnică" din Timișoara, între orele 11 și 13 – interval oral care la fiecare sfârșit de săptămână este alocat exclusiv transmisiilor live ale meciurilor din Seria a II-a, Liga a II-a.

 

Superlativele pentru care crainicii și-au exprimat opțiunile la finalul fiecărei partide transmise, în direct, în fiecare sâmbătă sunt: Alexandru Sorin Chițu (Minerul Lupeni); cel mai bun junior: Gabriel Enache (Dacia Mioveni); golgheterul campionatului: Sorin Adrian Gheju (FCM Târgu Mureș) și cel mai bun arbitru: Claudiu Ștefănuți (Bistrița). Cei 4 au primit trofee și premii în bani.

 

"Mă simt onorat de acest titlu. Nu am făcut nimic special, ci am încercat să îmi fac cât mai bine treaba, să ajut echipa să câștige. A fost un campionat greu pentru Minerul Lupeni dar pe care l-am încheiat cu bine", a declarat Alex Chițu (foto, în centru) care a marcat 12 goluri pentru Minerul Lupeni.

 

De menționat că alți trei jucători hunedoreni au ocupat poziții pe podium în două dintre cele patru secțiuni. Astfel, mijlocașul Mureșului Deva, Alin Bițiș s-a clasat pe locul secund în topul celor mai buni fotbaliști poziție ocupată de colegul său Mihai Savin însă în clasamentul juniorilor în care a fost urmat de Daniel Vădrariu (Jiul Petroșani).
 

 

3.000 de lei și un echipament sportiv a primit Alexandru Chițu pentru titlul de "Cel mai bun jucător"

"Titlul câștigat de Alexandru Chițu este unul pe deplin meritat. El a avut un retur de campionat foarte bun. Vom continua tradiția începută în 1990 și promitem ca, în sezonul viitor, ierarhiile să fie mai riguroase"
Adrian Schindarli, coordonator divizia sport Radio Timișoara

"SUPERLATIVELE" SEZONULUI 2008-2009
Clasamentele, la vârf, în cele 4 secțiuni
 

 

JUCĂ‚TORUL SEZONULUI
1. Alexandru Sorin Chițu (Minerul Lupeni) – 8 remarcări
2-3. Alin Bițiș (Mureșul Deva) – 6 remarcări
2-3. Sorin Gheju (FCM Tg Mureș) – 6 remarcări
 

 

ARBITRUL SEZONULUI
1. Claudiu Ștefănuți (Bistrița) – media 7,33 (6 jocuri)
2-4. Marian Bordean (Sibiu) – media 7,25 (5 jocuri)
2-4. Ciprian Danșa (Oradea) – media 7,25 (5 jocuri)
2-4. Gabriel Rădulescu (București) – media 7,25 (5 jocuri)
 

 

GOLGHETERUL SEZONULUI
1. Sorin Adrian Gheju (FCM Târgu Mureș) – 18 goluri
2. Cristian Luca (ACU Arad) -16 goluri
3. Enache Câju (FCM Rm Vâlcea) – 14 goluri
 

 

JUNIORUL SEZONULUI
1. Gabriel Enache (Dacia Mioveni) – 16 remarcări
2-3. Mihai Savin (Mureșul Deva) – 14 remarcări
2-3. Daniel Vădrariu (Jiul Petroșani) – 14 remarcări

 

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Arpad Laszlo / Nyugati Jelen
 

21 Jun. 2009, 15:47 Seria 2
Pe aceeași temă