Consolare amară pentru UTA în finala Cupei României Under 19. Mara și Adrian Petre au primit premii individuale după înfrângerea la penalty-uri cu Viitorul | VIDEO

Marius ANGHEL 28 May. 2017, 07:22 Cupa

În deschiderea finalei Cupei României pentru seniori, în care FC Voluntari a învins-o pe Astra în urma loviturilor de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute – Laurențiu Marinescu 83′ – pen. / Alexandru Ioniță 35′ – și 5-3 la penalty-uri – au marcat: Bălan, Marinescu, Voduț, Ivanovici, Achim, respectiv Fabricio, Săpunaru, Takayuki. A ratat pentru Astra: Alexandru Stan), pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești a avut loc și finala rezervată echipelor Under 19, în premieră de la organizarea acesteia. În ultimul act s-au întâlnit UTA Bătrâna Doamnă și FC Viitorul, iar constănțenii s-au impus cu 5-3 la loviturile de departajare, după ce în 90 de minute scorul a fost unul egal, 1-1.

Cu Jorza, Copaci, Tănase, Costin, Stahl și Adrian Petre în primul 11, jucători care fac parte des din prima echipă a UTA-ei, arădenii au fost nevoiți să se recunoască învinși de Viitorul. Petre, golgheterul UTA-ei și al treilea din clasamentul general al Ligii 2, a marcat golul egalizator din finală, iar la final a fost desemnat cel mai bun jucător. Dintre cele trei premii individuale acordate la final, unul a fost acordat încă altui utist, Sebastian Mara, acesta fiind desemnat „cel mai bun portar”.

Juniorii Viitorului au deschis scorul în finala Cupei României Under 19, prin Andrei Rusu, în minutul 7, atunci când l-a învins pe portarul advers cu o „scăriță”, după o pătrundere în banda stângă. Rezultatul la pauză a fost însă 1-1, după golul cu capul reușit de Adrian Petre în minutul 38. Cum în repriza secundă nu s-a mai înscris, deși Doru Dumitrescu (Viitorul) a nimerit de două ori transversala cu execuții de la distanță, partida a fost decisă la lovituri de departajare, fără prelungiri.

Pentru Viitorul au marcat Dumitrescu, Alex Pop, Ene, Kilyen și Manole, iar pentru UTA au înscris Petre, Gabriel Pop și Iulius Dinculescu, înainte ca Raul Iova să șuteze în bară. A fost 5-3 pentru Viitorul, care a primit trofeul Cupei României U19 din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

La festivitatea de premiere au participat și Mihai Stoichiță, Christoph Daum și Rudi Verkempinck, iar jucătorii remarcați în finală au fost: Sebastian Mara – UTA (cel mai bun portar), Doru Dumitrescu – Viitorul (cel mai tehnic jucător) și Adrian Petre – UTA (cel mai bun jucător).

UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚ – FC VIITORUL  4-6 d.l.d. (1-1 după 90 de minute, 3-5 penalty-uri)
Adrian Petre 38′ / Andrei Rusu 7′

Mara – Lazăr (Mandache 78′), Iuga (cpt.), Copaci, Dinculescu – Jorza (Vasile 88′), I. Tănase (Brănișteanu 64′) – Cr. Costin, G. Pop, Stahl (Iova 64′) – Ad. Petre
Rezerve neutilizate: Mureșan – Turcanu, Rogojan
Antrenor: Dan Oprescu

Dur-Bozoancă – Boboc, Ghiță (cpt.), Kilyen, Rusu – D. Ene, Iani (Crînganu 82′), Dumitrescu – Ciobanu (Zamfirescu 70′ ), Mihalache (A. Pop 64′), Manole
Rezerve neutilizate: Murariu – Vidrășan, Piciu, Tucaliuc
Antrenor: Nicolae Roșca

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: George Găman, Asistenți: Daniel Mitruți și Adrian Popescu (toți din Craiova).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: facebook Federația Române de Fotbal și facebook Academia de fotbal Gheorghe Hagi

 
 
 
Zamfirescu
Marius ANGHEL 28 May. 2017, 07:22 Cupa
Pe aceeași temă