Stângă a plecat de la UTA! Marțian: „S-a simțit marginalizat”

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 11:58 Seria 2
Stângă a plecat de la UTA!** Marțian: „S-a simțit marginalizat

Ovidiu Stângă a condus ieri dimineață un ultim și încordat antrenament la UTA. De ce încordat, a explicat Adrian Marțian într-o conferință de presă, probabil ultima și pentru el ca reprezentant al UTA-ei.

„Acești mari jucători au început să invoce că îi înjură, că își bate joc de ei, că antrenamentele sunt foarte dificile. Eu, care am fost între ei, nu am văzut așa ceva. L-am luat pe Neagu, știu că e mai apropiat de Giovanni Catanzaritti, iar el l-a chemat și pe Zanardini. Au spus că nu e adevărat nimic, că antrenorul e profesionist, face antrenamente bune, ne place. Ce să mai înțelegi? De când a venit aici, a fost corect. De Falub nu se poate spune așa ceva, era doar unde interesul era mai bun. N-a fost pe placul nimănui”, a dezvăluit Marțian.

Gio l-a vrut doar pe Falub

La antrenamentul de dimineață, ceilalți trei jucători piteșteni rămași la Arad (Briceag a dezertat) – Ion, Crîstoiu și Ivănică – au invocat probleme medicale, după care s-au făcut nevăzuți. „Ovidiu i-a chemat pe băieți să discute cu medicul problema. Vrăjeală totală! Au spus că la hotel la Giovanni nu merge clima, că dorm pe jos, pe gresie. Și eu am dormit acolo și nu am nimic. Atunci le-am spus că dacă nu mai suportă, să meargă la o echipă care le poate crea condiții mult mai bune”, a continuat Marțian, indicând că antrenorul n-a fost niciodată pe placul lui Catanzaritti: „Am avut niște discuții cu Giovani, el vrea doar Falub. În prima fază n-am avut nimic împotrivă. El m-a atras în capcana asta, dar a declarat că nu are încredere în proiectul meu. Atunci nu mai valorează nimic pentru mine, subiectul e închis. Chiar și așa, am spus că dacă vin la Arad și el e aici, mergem înainte. Dacă nu, găsim antrenor. Am ajuns, nu era, nici nu a răspuns la telefon. Atunci l-am adus antrenor pe Ovidiu Stângă, cu care Giovanni nu a fost de acord sub nicio formă și i-a convins și pe jucători să nu-l accepte. Mai mult, un director sportiv mare de la club (n.r. Dorin Stana) l-a sunat să-l ia la rost care jucători nu sunt la antrenament. Dacă ești director, vino să vezi situația la teren, i-a răspuns Stângă. Dorin i-a spus că e peste el. Nu l-a dorit nimeni, omul s-a văzut marginalizat și a plecat. Cu piedici și denigrări nu mergi înainte”.

Stângă: „Nu sunt oameni profesioniști la club”

Ovidiu Stângă a fost apelat telefonic de Adrian Marțian și și-a motivat plecarea prin lipsa de profesionism a oamenilor pe care i-a găsit la Arad. Fără a nominaliza, dar e ușor de dedus, pentru că exceptându-l pe Laci Korossi alți oameni nu mai sunt în club, fostul internațional s-a referit la Giovanni Catanzaritti și Dorin Stana.

„Am plecat pentru că oamenii din jurul lui Marțian de la Arad nu erau suficient de profesioniști ca să se facă treabă. Și am înțeles că nu sunt de ieri, de azi, sunt de o perioadă lungă acolo. Am vrut să fac performanță, iar pe perioadă scurtă nu cred că pot. Era nevoie de oameni profesioniști pentru îndeplinirea obiectivului”, a spus ex-mijlocașul lui Eindhoven, care, cel mai probabil, va lua drumul Olandei, acolo unde e stabilit de câțiva ani.

„Trebuie întâi făcută curățenie la UTA, performanța nu poate fi făcută de pe o zi pe alta. În afară de 6-7 jucători interesanți pe care i-am găsit acolo, restul nu erau din categoria cu care să poți aborda promovarea. Trebuie făcută o organizare foarte bună, în care să primeze interesul clubului, nu al celui din stânga sau din dreapta”, a adăugat Stângă.

Ex-mijlocașul a punctat că nu s-a simțit neapărat jignit, dar s-a arătat amuzat de acuzele care i s-au adus, cum că i-ar fi înjurat pe jucători: „Eu nici nu știu să înjur și nu îmi stă în caracter. E chiar culmea, mă ia râsul”.

Marțian se gândise la o schemă cu Ionuț Popa manager general

În altă ordine de idei, Adrian Marțian a mărturisit că ieri dimineață a avut o întâlnire cu Ionuț Popa, gândind împreună un cadru nou pentru echipa arădeană.

„Ionuț Popa trebuia să fie manager general, Ioan Pătrașcu director tehnic, iar Adrian Neaga ar fi fost director sportiv. Antrenor principal era Ovidiu Stângă, iar cu portarii se ocupa în continuare Dan Țapoș. Ionuț Popa a pus pe hârtie un lot de 25 de jucători, iar eu am pus 100,000 de euro pe masă, de unde să se continue. La care Giovanni a spus să îi dau lui acești bani, că se poate continua altfel. Probabil că și el a băgat niște bani și trebuie să și-i recupereze. Dar și eu am un drept aici și nu am timp să mă cert toată ziua cu Giovanni”.

Contactat de Marțian, Ionuț Popa a confirmat varianta. „Am spus că vin cu trei condiții: putere de decizie totală, lămurirea problemei cu Giovanni – Marțian, plus o sumă de bani de la care să se plece”.

„Am și rezolvat cantonament în Austria, aveam corpul administrativ și tehnic format. Dar a venit Ovidiu Stângă și a zis că pleacă. Așa că totul a căzut”, a afirmat Marțian.

Catanzariti e surprins de acțiunile lui Marțian: „Mi se plângea de Ionuț Popa că ne lucrează pe la spate”

Dacă UTA, cea mai galonată echipă din Provincie, nu ar fi scena, comedia la care asistăm de luni bune de zile și care astăzi și-a mai consumat un episod de succes, ar face deliciul arădenilor. Când în sfârșit a ajuns la Arad, Adrian Marțian a turnat scene în cascadă. Nu a fost zi, oră, poatre chiar minut în care să nu promită ceva, să acuze persoane din anturajul clubului, iar apoi să o întoarcă ca la Ploiești. Iar cei prezenți la antrenamentul de sâmbătă dimineața al echipei fanion pot sta mărturie acestui lucru. Mai întâi, Catanzariti a fost blatistul, apoi Falub a vândut meciuri, iar dacă acesta ar fi apărut la fața locului probabil de vină era magazionerul că UTA nu a mers ață în returul sezonului trecut.

În fine, să revenim la ziua de ieri. Marțian și-a expus punctul de vedere într-o conferință de presă, acuzându-l pe Giovanni Catanzariti, Gheorghe Constantin și Dorin Stana de trădare, rea voință și interese oculte. Dacă ascultăm varianta președintelui „textiliștilor” nimic nu prevestea asta. „În această dimineață, Marțian m-a provocat la vreo trei discuții, întrebându-mă ce facem mai departe. A recunoscut că nu ar mai vrea să continue la UTA, să-i găsesc o variantă de ieșire, ca pe urmă să zică că are în mașină 100 de mii de euro. Aceiași despre care a vorbit și la conferința de presă, dar pe care nu i-a văzut nimeni. Și mi-a mai spus că la conferința de presă o să se ia de Ionuț Popa, mi se plângea de el că ne lucrează pe la spate. Am aflat apoi cu uimire că a vrut să facă echipă de conducere cu el, nu pot să cred. A spus că-l mai atacă pe Țucudean, poate pe Falub, ca apoi să aflu din presă că m-a vorbit pe mine sau pe Gheorghe Constantin de rău. L-am sunat în această seară și la telefon mi-a spus din nou că nu s-a luat de mine, probabil presa a inventat din nou totul. Eu pur și simplu nu pot să-l înțeleg pe acest om”, a menționat italianul.

Referitor la faptul că fotbaliștii proveniți de la FC Argeș ar fi fost influențați de Catanzariti și Constantin să  nu se mai prezinte la echipă, șeful „alb-roșiilor” a adăugat: „Cârstoiu, Ivanică și Ion mi-au spus că Stângă s-a luat de ei și de aceea au refuzat să meargă la antrenamentul de astăzi dimineață. Briceag mi-a spus de vineri că el a venit la UTA pentru Dulcea, Gheorghe Constantin și Falub, iar dacă a aflat că și eu doresc să ies defintiv din club, nu și-a mai dorit să continue aici. Argeșul ne-a dat acești jucători, dar în anumite condiții. Conducerea noastră, respectiv finanțatorul are datoria să urmeze pașii impuși în acele precontracte semnate duminica trecută”.

În fine, aflând că Marțian a renunțat defintiv la a mai face echipă (de luni, marți sau oricare zi a săptămânii), Catanzariti spune că în acest moment nu i-a rămas decât varianta introducerii clubului în insolvență. Sau, poate, Adrian Marțian reînvie ca Pasărea Phoenix, fiindcă deja s-a lăudat că ar fi găsit un investitor… italian.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 11:58 Seria 2
Pe aceeași temă