”Sper să evităm retrogradarea!”

13 Aug. 2009, 16:28 Seria 2
''Sper să evităm retrogradarea!

Transferat la FC Silvania în urmă cu mai puțin de două săptămâni, brazilianul Edvan Correia Edson do Nascimento s-a acomodat deja în orășelul de sub Măgură, unde a devenit unul dintre favoriții fanilor, dar și al colegilor de echipă, care îl alintă cu apelativul ‘‘Edy‘.

Folosit mai întâi în amicalul cu Luceafărul Oradea, primul stranier din istoria Șimleului și-a demonstrat calitățile în ultima partidă de verificare, cu SESO Iara, când a transformat magistral, la vinclu, o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Chiar dacă Șimleul nu reprezintă un nume pentru fotbalul celui de-al doilea eșalon, Edvan crede că FC Silvania va face o figură frumoasă în noua ediție de campionat.

‘‘Mă simt bine la Șimleu. Sper să evităm retrogradarea ‘‘, a declarat brazilianul pentru liga2.ro

Născut la Recife, unul dintre cele mai mici orașe ale Brazilie (capitala statului Pernanbucco), Edvan a început fotbalul la Santa Cruz, după care s-a transferat în Europa, mai precis în Portugalia, unde a evoluat pentru Estrella Amadora. În returul sezonului 2007 – 2008, el a evoluat în Divizia A cu ‘‘U‘ Cluj, fiind titular la acel meci de pomină, din ultima etapă, când ‘‘șepcile roșii‘ au pierdut în fața CFR Cluj și gruparea din Gruia a devenit campioană. În sezonul trecut, el a evoluat pentru o formație de liga secundă din Ungaria.

Transferul lui Pereș a căzut

Zilele trecute, conducerea Silvaniei anunța că va efectua două transferuri ”de marcă” pe ultima sută de metri. Din păcate, unul dintre ele a eșuat, iar al doilea este în impas.

Una dintre țintele șimleuanilor a fost atacantul Bogdan Pereș, care a mai evoluat la FC Baia Mare, Gloria Bistrița, FC Brașov și Arieșu Turda. Aproape de Șimleu la un moment dat, el a semnat cu FC Baia Mare, unde va încerca să suplinească plecarea lui Batin la UTA, via CFR. “Am sistat negocierile cu el, deoarece am aflat că a fost mai mult accidentat în ultima perioadă”, ne-a mărturisit președintele Ioan Gurzău.

Celălalt jucător cu care Silvania s-a aflat în discuții este Ionuț Șuteu. Pus pe lista de transferări de “U”^ Cluj, jucătorul și-ar dori să evolueze sub Măgură, unde l-ar reîntâlni pe Dacian Nastai (fostul său antrenor de la Someșul Satu Mare). Din păcate, clujenii nu vor să-i dea drumul decât în schimbul unei sume de bani, ceea ce îngreunează sosirea sa sub Măgură, conducerea Silvaniei nefiind dispusă să ia decât jucători liberi de contract.  

Articol scris de Ciprian PETRAN
 

13 Aug. 2009, 16:28 Seria 2
Pe aceeași temă