Șoimii Pâncota încă nu își știe viitorul. Popa pune condiții pentru a rămâne: „Trebuie să schimbe multe lucruri”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 May. 2015, 17:13 Actualizat: 13 May. 2015, 17:14 Seria 2
Șoimii Pâncota încă nu își știe viitorul.  Popa pune condiții pentru a rămâne: „Trebuie să schimbe multe lucruri”

Odată cu ultimul fluier al partidei cu FC Caransebeș, s-a decretat vacanță la Șoimii Pâncota. Jucătorii nu au primit nicio lămurire despre viitor și – teoretic – își pot căuta alte angajamente începând cu sezonul următor. Nici antrenorul care a pus serios umărul la îndeplinirea obiectivului nu are mai multe informații. Practic, așteaptă și el acea întâlnire cu toate cărțile pe masă între oficialitățile locale din Pâncota și finanțatorul Pavel Piroș, care, din câte se pare, va avea loc undeva la începutul lunii viitoare.

Ionuț Popa spune că e neapărat nerăbdător să afle deznodământul acelei întâlniri, ci doar să știe că va exista o altă abordare a fenomenului fotbalistic din partea conducerii clubului, indiferent care va fi aceasta.

„Să dispară amatorismul!”

Fără a spune exact ce l-a nemulțumit în cele aproape două luni petrecute pe banca „șoimilor”, Ionuț Popa e ferm când vine vorba despre o posibilă prelungire a șederii sale la Pâncota. „Se știe că eu nu sunt antrenorul jumătăților de măsură. Am acceptat să ajut în aceste câteva săptămâni, obiectivul a fost îndeplinit, dar de la anul e o altă mâncare de pește. Dacă nu dispare amatorismul și nu vom tinde spre profesionalism, cu tot respectul pe care le port primarului Retter și domnului Piroș, nu voi mai continua la Pâncota. Trebuie să schimbe multe lucruri, de la condițiile de antrenamente până la sistemul de salarizare și premiere. În principiu, cei care conduc destinele clubului sunt la curent cu doleanțele mele, rămâne de văzut dacă le vor și accepta. Până la urmă, se poate merge mai departe și fără Ionuț Popa…”, a punctat cel mai bine cotat antrenor arădean al momentului.

Fără jucători indispensabili

Întrebat dacă a insistat deja pe lângă șefii clubului pentru prelugirea contractelor unor jucători, în așa fel încât să fie sigur că îi va avea la dispoziție și campionatul viitor, „Mister” a fost franc: „E în primul rând meritul băieților că Pâncota, un oraș de câteva mii de locuitori, va juca și la anul în Liga a 2-a. Nu le pot reproșa nimic, dimpotrivă, însă nu consider că în acest moment există fotbaliști indispensabili. Cei care doresc să rămână, pot să rămână, cei care doresc să plece, pot să plece. Nimeni nu îi ține cu forța. Sunt destui fotbaliști buni pe piață în circuitul ligii secunde”.

Prietenul „spaniol” revine în „peisaj”

Puțină lume își mai amintește, poate, că acum un an de zile, când Adrian Marțian dorea să cedeze contracost gruparea fanion a Aradului, Ionuț Popa ar fi avut un „colac de salvare”, în persoana unui arădean cu afaceri în Spania. „Chiar de curând Claudiu mi-a făcut cadou un rând de echipament original al lui Real Madrid. Dacă deseară cumva nu se califică în fața Juventusului, cred că o să-l dau primului om pe care îl întâlnesc pe stradă. Bineînțeles că mai țin legătura cu <>, așa cum îi spuneți, voi și chiar am informații că el și-ar dori să se implice în fenomen. Poate chiar la Pâncota, ca sponsor, mai ales că nepotul său, Dan Daniel, e component al echipei…”.

Având relații bune și cu fostul președinte al FC UTA-ei SA, Ionuț Popa a încercat să-l implice și pe acesta la gruparea din Podgorie, dar Giovanni Catanzariti rămâne ferm pe poziție și spune că investiția sa în fotbal se va limita la Viitorul Arad, club specializat pe creșterea copiilor și juniorilor ce a luat naștere vara trecută.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 May. 2015, 17:13 Actualizat: 13 May. 2015, 17:14 Seria 2
Pe aceeași temă