„S-a tot vorbit de Steaua-Dinamo, dar UTA-Poli are aceeași anvergură”

28 Sep. 2011, 16:28 Seria 2

Florin Hidișan (29 de ani), unul din cei mai importanți fotbaliști sosiți la UTA în vară așteaptă cu sufletul la gură duelul cu Poli. Mijlocașul a mai evoluat la Arad între 2006 și 2009 și e deja familiarizat cu duelurile Arad – Timișoara.

Hidișan a jucat acum cinci ani pentru prima dată în derby-ul vestului. UTA a fost învinsă cu 2-0 pe „Dan Păltinișanu”, având parte de o aventură ca în filme pe malul Begăi. Autocarul UTA-ei, deși escortat de mașini de poliție, a fost atacat de timișoreni cu pietre, iar Marius Lăcătuș, antrenorul de atunci, a decis să-și urce echipa într-o mașină blindată de armată! „Au fost peste 30.000 de spectatori în tribune. Te simți fotbalist, e frumos să joci în astfel de meciuri. Ne-am revanșat în retur, când am învins acasă cu 2-1, goluri Edson și Hora. Eram suspendat atunci, am stat la tribuna a doua, unde a fost show total”, și-a amintit Hidișan.

Lecții de la fani

UTA aborda acel campionat într-o formulă nouă, echipa formîndu-se de la zero, după ce Aradul luase locul Salontei în Liga 1. „Înainte să înceapă campionatul, fanii au venit la stadion și ne-au cerut să câștigăm cu Poli. Atunci ne-am dat și noi seama ce înseamnă pentru ei acest duel. S-a tot vorbit de Steaua-Dinamo, dar UTA-Poli are aceeași anvergură”, a spus Hidișan.

Fără victorie acasă în acest sezon, alb-roșiii vor să spargă gheața chiar cu Poli. „Chiar dacă e alt eșalon, spiritul acestui derby rămâne. Va fi adrenalină pe teren, toți vor încerca să se autodepășească. Vom fi susținuți și împinși de publicul nostru și, pentru toată suflarea arădeană care așteaptă acest meci, ne dorim ca oamenii să plece fericiți de la stadion”, anunță „Hidi”.

„Depinde de noi”

Mijlocașul utist a vorbit despre avantajele pe care Poli le-ar avea în acest moment față de UTA, dar a subliniat că diferența se va face pe teren. „Ținem cont că Poli, dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat, a terminat pe locul 2, loc de Champions League. Și-au păstrat mulți jucători, de valoare, de calitate. Dar totul depinde de noi, de cum ne mobilizăm gândim și judecăm fiecare fază”, a anticipat Florin Hidișan.

Cifre

Din actualul lot al UTA-ei, alături de Hidișan, doar alți trei fotbaliști au fost în lotul de Liga 1 când a venit momentul unui meci cu Poli – Norbert Varga, Ionuț Bălan și Cornel Nădăban. Tot la nivel de cifră, sunt trei fotbaliști timișoreni care apără acum culorile UTA-ei, atacantul Tavi Drăghici, mijlocașul Alin Ignea și portarul Mădălin Smaranda. Niciunul n-a jucat la Poli. „Chiar am citit că Drăghici a spus că nu simte nimic pentru Poli. Când joci la un club care îți oferă o pâine, dai totul acolo. Ei sunt la Arad și trebuie să își facă treaba cât mai bine pentru echipa noastră”, a comentat Hidișan.

Sursa: Sport Arad

28 Sep. 2011, 16:28 Seria 2
Pe aceeași temă