Refuzat de „druckeri”, edilul Timișoarei se laudă cu mărinimia sa: „Am vrut eu să nu ceară”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 19:57 Seria 2
Refuzat de

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a întâlnit zilele trecute cu liderii suporterilor formației ASU Politehnica pentru a discuta despre o posibilă soluție comună în fotbalul local. Răspunsul Druckeriei a fost însă tranșant după întâlnire, deoarece asociația fanilor respinge categoric ideea de a fi „înghițiți” de ACS Poli. Nicolae Robu a prezentat punct cu punct întâlnirea sa cu ultrașii și a ținut să sublinieze că Senatul UPT ar fi putut interzice echipei din Liga a IV-a să poarte numele de Politehnica și culorile alb-violet dacă el ar fi vrut să fie rău intenționat.

Cum ACS Poli a promovat pe prima scenă Nicolae Robu a făcut un nou apel ca timișorenii care au ocolit „Dan Păltinișanu” în ultimii ani să se alăture proiectului susținut de autorități. Suporterii lui ASU Poli nu au refuzat propunerea, dar discuția nu a fost foarte diferită față de cea din vara lui 2012, când actualul edil a fost acuzat de fani că după ce a discutat cu ei despre proiectul din ligile inferioare, a doua zi, a făcut exact ce nu doreau ei, adică să aducă nou-promovata în Liga 2, AC Recaș, pe „Dan Păltinișanu”.

Primarul a evocat printr-un comunicat pe Facebook întâlnirea cu suporterii, folosind litere ale alfabetului, omițând „D”-ul. Cel mai interesant aspect apare la punctul „E”, acolo unde Nicolae Robu arată că deturnarea planurilor suporterilor stă în pura sa voință: „Așadar, deși n-avea niciun mandat în acest sens în tot acest timp scurs de atunci, echipa ASU Politehnica a folosit nestingherită culorile alb-violet și numele Politehnica, doar datorită acceptului tacit al Clubului ACS Poli Timișoara, care nu a cerut Senatului Universității Politehnica să intervină. De ce nu a cerut? Evident, pentru că am vrut eu să nu ceară. Și de ce asta? Simplu: pentru că îi cunosc pe liderii Druckeria și știu că mișcarea pe care ei au dezvoltat-o în jurul echipei ASU Politehnica -chiar fiind în cvasitotală eroare în privința ACS Poli- este una izvorâtă dintr-o mare pasiune, din mult entuziasm, din nonconformist, din aspirația la un fotbal curat…”.

Nicolae Robu arată apoi că Druckeria, în proiectul gândit de el, ar avea loc la masa deciziilor importante din club, în funcție de contribuția membrilor. Primarul consideră de asemenea că suporterii sunt de bună credință și că resping ACS Poli din motive eronate. Mai mult, acesta și-a arătat în final și susținerea pentru ASU Poli chiar prin achiziționarea unui card de suporter cotizant. „Ne-am despărțit în termeni amiabili, eu urând succes echipei ASU Politehnica în campania de promovare în Liga 3 și, mai mult, promițând că, dacă nu voi fi plecat din țară ca urmare a vreunui angajament luat deja, voi fi prezent să susțin echipa la meciul de baraj. În plus, membru de onoare vechi al Druckeria fiind, mi-am cumpărat cardul de suporter cotizant al SS Politehnica Timișoara, cel cu nr. 478”, arată Robu.

Primarul a precizat și că propunerea sa către „druckeri” rămâne valabilă în continuare.

Comunicatul complet al primarului Nicolae Robu poate fi citit AICI!

CITEȘTE și: Suporterii lui ASU Poli au răspuns invitației la dialog a primarului Nicolae Robu. Imaginea ironică postată de fani

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 19:57 Seria 2
Pe aceeași temă