Războiul declarațiilor înainte de FC Brașov – UTA. Dochița: „Nu e un derby” / Strătilă: „Au carențe în joc. Venim să luăm cele trei puncte”

Cristian Voicu 02 Oct. 2015, 14:33 Seria 2
Războiul declarațiilor înainte de FC Brașov - UTA. ** Dochița:
  •  Brașovenii au doar varianta victoriei în meciul de sîmbătă cu arădenii
  •  „Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche după victoria de la Tîrgoviște”, își avertizează jucătorii, antrenorul Adi Szabo
  • „Venim la Brașov deciși să luăm cele trei puncte”, declară mijlocașul brașovean al echipei arădene, Sorin Strătilă


FC Brașov joacă sâmbătă în campionat cu UTA Bătrâna Doamnă. „Stegarii” sunt încă în căutarea primei victorii pe „Tineretului”, în timp ce arădenii au procentaj maxim din meciurile disputate în deplasare, victorii la Universitatea Cluj și Olimpia Satu Mare. Un meci FC Brașov – UTA a fost considerat mereu un derby de tradiție în fotbalul românesc, însă acum părerile sunt împărțite pentru că există voci, inclusiv în Arad, care susțin că UTA Bătrâna Doamnă nu are nimic în comun cu vechea UTA. Actuala echipă a Aradului, UTA „Bătrâna Doamnă” a pornit, acum doi ani, din Liga a IV-a, după ce Adrian Marțian a falimentat vechea societate. Noua echipă a Aradului a promovat în această vară în „B”, iar actualul club beneficiază de sigla vechii UTA (deținut de fanii de la Suporter Club UTA). Antrenorul lui FC Brașov, Adrian Szabo, a evitat elegant să vorbească despre acest subiect. „Eu știu că sâmbătă jucăm cu UTA Bătrâna Doamnă”, a spus Szabo.

„Avem mare nevoie de cele trei puncte”

Tehnicianul „stegarilor” spune că meciul de sâmbătă trebuie câștigat cu orice preț. „Ne așteaptă un meci greu pentru că până acum nu am reușit să câștigăm la Brașov. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche după victoria de la Tâgoviște. Nu am avea nicio scuză dacă nu am câștiga acest joc. Băieții s-au pregătit foarte bine, îi văd concentrați și motivați. Avem mare nevoie de cele trei puncte și trebuie să le obținem”, a spus Szabo, care nu va putea conta în meciul de sâmbătă pe Mareș și Buga nerefăcuți, iar Perju este incert.

„Nu este un derby”

Președintele „stegarilor”, Vasile Dochița, spune că meciul nu este un derby de tradiție, pentru că vechea UTA nu mai există. „Sîmbătă vom juca cu UTA «Bătrâna Doamnă», o echipă înființată acum câțiva ani. Eu știu și acum pe de rost marea echipă a Aradului care a eliminat-o pe Feyenoord în 1970. Nu cred că actuala echipă are ceva în comun cu fosta UTA Arad. Cu siguranță, vom avea un meci greu, pentru că arădenii au o echipă destul de bună, care a avut rezultate bune în deplasare. Avem doar varianta victoriei, traversăm o perioadă bună și trebuie să legăm mai multe victorii pentru a urca în clasament. A sosit timpul să spargem gheața în meciurile de pe teren propriu, altfel victoria de la Târgoviște nu ar avea valoare”, a declarat Dochița.

Strătilă: „Venim să luăm trei puncte la Brașov!”

Un jucător de bază la UTA „Bătrâna Doamnă” este mijlocașul brașovean Sorin Strătilă. Acesta a făcut primii pași în fotbal la Tractorul, dar nu a apucat să joace la FC Brașov. Fostul jucător al celor de la Astra și Dinamo a avut în vară o ofertă clară de la FC Brașov, însă a preferat să continue la UTA. „În vară au fost discuții să vin la Brașov, dar oferta făcută de Romică Pașcu a fost mult inferioară celei de la Arad. Nu pot spune că meciul va fi unul special pentru mine. Eu am amintiri plăcute din duelurile de la Brașov, chiar îmi amintesc un meci cu Astra, pe care l-am câștigat clar cu 3-0 pe «Tineretului» în care am dat două pase de gol și am scos și un penalty. Acum, cred că meciul va fi echilibrat. Îi cunosc de la Brașov pe Buga, Codoban, Poverlovici și Rusu, toți jucători foarte buni. Brașovul are o echipă bună, dar au și multe carențe în joc. Noi vom veni la Brașov deciși să luăm cele trei puncte”, a declarat Strătilă.

Meciul FC Brașov – UTA Bătrâna Doamnă, contând pentru etapa a 6-a din Seria a doua a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00. Înaintea acestui joc, cele două echipe sunt vecine în clasament, UTA locul 6, FC Brașov (7), ambele cu câte opt puncte.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Cristian Voicu 02 Oct. 2015, 14:33 Seria 2
Pe aceeași temă