Puncte extrem de importante în joc la Bistrița

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 04 Apr. 2014, 17:32 Seria 2
Puncte extrem de importante în joc la Bistrița

În penultima etapă a sezonului regulat din Liga a II-a de fotbal, ASA Târgu Mureș va întâlni sâmbătă, 5 aprilie, ora 11.00, în deplasare, formația Gloria Bistrița. Partida are o mare încărcătură pentru ambele formații care luptă pentru asigurarea unui loc în play off.

După retragerea Universității Craiova și anularea rezultatelor acestora din retur, ASA a coborât pe locul IV în clasament, fiind devansată de Olimpia Satu Mare, care a remizat cu oltenii și au beneficiat de două puncte suplimentare. Totodată, ieșirea din sextetul fruntaș a echipei din Bistrița și apariția celor din Slatina au complicat situația echipei mureșene în clasamentul play off, deoarece cu FC Olt ASA a obținut un singur punct și au cedat prima poziție în acest clasament provizoriu.

Obținerea de puncte, sau chiar doar a unuia la Bistrița ar asigura mureșenilor locul în play off, având deja trei puncte la „masa verde” în ultima etapă, când urmau să întâlnească Universitatea.

În schimb, ar putea scoate din calcule echipa bistrițeană, cu care ar avea patru sau șase puncte. Gloria are de recuperat două puncte față de FC Olt și un ultim meci la Satu Mare, în timp ce oltenii au două partide cu echipe ieșite din calcule, UTA Arad și FC Bihor Oradea.

 „Bătrâna Doamnă” poate fi „arbitru”

Tot 34 de puncte va avea după această etapă și Metalul Reșița, care nu va face efort pentru cele trei puncte, urma jocul cu Universitatea. Metalul va evolua în ultimul meci pe teren propriu, cu UTA. Din nou echipa arădeană!

Astfel „Bătrâna Doamnă” poate deveni un adevărat „arbitru”, urmând să dispute ultimele două etape cu două formații care se află în luptă pentru play off. Pe de altă parte, cele trei puncte care le separă pe ASA și Gloria pot fi recuperate cu o victorie a bistrițenilor. Aceștia, dacă obțin o victorie și la Satu Mare, vor rămâne la egalitate cu roș-albaștri și rezultatul direct i-ar putea avantaja.

În tur, ASA a învins cu 2-1 și un 1-0 sau victorie la o diferență mai mare ar putea crea probleme mureșenilor. Golul gistrițenilor reușit de Feier din penalty în minutele de prelungire poate căpăta o valoare mai mare decât dublă de această dată. ASA a înscris în minutele 36, prin Heil și 72, autor fiind Buhăescu, dar a avut superioritate numerică din minutul 29, când Curtuiuș a fost eliminat. Cu un loc mai mult sau mai puțin favorabil în clasamentul de la care se va porni în play off, toate vor mai avea de disputat zece partide, doar cu primele clasate.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 04 Apr. 2014, 17:32 Seria 2
Pe aceeași temă