Probleme la Metalul. Primarul îl invită la Reșița „pe domnul Rufă pentru a clarifica câteva lucruri”. Patronul evită: „Nu pot să vin toată ziua”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2014, 18:25 Seria 2
Probleme la Metalul. Primarul îl invită la Reșița

Echipa pregătită de Daniel Oprița a făcut un tur de campionat foarte bun, însă partea a doua a campionatului a debutat nefericit, cu o înfrângere acasă și cu pierderea poziției de lider, dar și cu tensiuni la nivelul finanțatorilor!

Microbiștii reșițeni au început să viseze după parcursul bun al rosso-nerilor în acest sezon, dar entuziasmul începe să se stingă. Nu din cauza pierderii locului întâi, ci ca urmare a confirmării unor zvonuri care circulau de mai multă vreme, dar pe care nimeni nu le-a dezvoltat ca să nu fie afectată evoluția echipei. Primarul Mihai Stepanescu a rupt însă tăcerea și a trimis o „cotită”, execuția sa preferată, către patronul Cătălin Rufă.

„Nemulțumiri sunt mai multe, poate sunt justificate. În orice caz, eu îl invit pe domnul Rufă pentru a clarifica câteva lucruri, câteva aspecte legate de o parte din conducerea tehnică, o parte din consilierii locali și cred că este bine ca dânsul în persoană să vină la Reșița pentru a avea un orizont, a ne bucura de susținere. Nu sunt probleme deosebite, nu sunt salarii nedate de nu știu câtă vreme, dar sunt anumite probleme. L-am invitat public pentru că am făcut-o în mod particular și dânsul nu a venit. Să vedem în ce măsură poate să susțină la acest nivel fotbalul reșițean. Suntem alături de dânsul, că a avut tot felul de probleme, dar nu pentru mult timp. Suntem alături și trebuie să dovedim seriozitate și în ceea ce privește evoluția și, bineînțeles, susținerea echipei”, a declarat marți edilul-șef al Reșiței.

S-au întâlnit, dar n-au vorbit!

În ciuda faptului că Rufă și Stepanescu au fost prezenți la meciul dintre FC Caransebeș și Metalul Reșița, disputat la finele lunii trecute, nu și-au făcut timp pentru a discuta despre problemele invocate de primar. Ruptura dintre cei doi se pare că este cât se poate de serioasă. Doar așa se poate explica faptul că, la scurt timp după declarațiile lui Stepanescu, s-a transmis presei și un comunicat de presă pe aceeași temă.

„Ca urmare a neparticipării în nenumărate rânduri a domnului Cătălin Rufă, finanțatorul echipei de fotbal CS Metalul Reșița, la întâlnirile și ședințele privitoare la problemele clubului, la care a fost convocat, lansăm public invitația de a participa la Adunarea Generală a Acționarilor, care va avea loc joi, 13 noiembrie 2014, ora 13:00, la sediul clubului CS Metalul Reșița”, se arată în comunicat.

Patronul, convocat de primar

Stepanescu și Rufă nu mai găsesc cale de comunicare și apelează la mass-media, ceea ce ridică, fără îndoială, numeroase semne de întrebare.

Interesant este că patronul echipei nu poate înțelege declarațiile primarului: „Ultima oară am fost la meciul de la Caransebeș. Nu pot să vin toată ziua, am avut o ședință joia trecută, la care nu am putut ajunge, dar am delegat pe cineva să meargă în locul meu. Am și eu familie, am afaceri, nu pot pleca toată ziua de la București la Reșița. Nu-mi pot permite să plec tot timpul, tocmai de aceea am delegat o persoană care să mă reprezinte. Mă refer la nea Costică (n.r. – Gheorghe Constantin).

Rufă dă cât poate!

Dacă Stepanescu a dat-o „cotită” aducând în discuție aportul financiar al lui Rufă, acesta a preferat un contraatac rapid. „Faptul că eu nu pot ajunge nu afectează cu nimic bunul mers al echipei pentru că nu joc eu. Obligațiile mi le-am respectat anul trecut prin prisma faptului că echipa și-a îndeplinit obiectivul. Obligația Consiliului Local este să aloce un miliard de lei pe lună, iar obligațiile pe care eu nu mi le-am asumat contractual nu sunt de ordin financiar, ci de ordin sportiv. Eu trebuie să ating obiectivul, calificarea în play-off. Contractul e la vedere, nu mi-am asumat nicio obligație financiară mai mare decât aș putea s-o duc, drept dovadă nu am trecut nicio sumă în contract. Eu finanțez în măsura posibilităților. Eu dau bani de acasă de la mine. Dacă am, dau, dacă nu am, nu dau. În general, strategia clubului e făcută pe cele 12 miliarde de la primărie, după care eu vin și suplimentez în funcție de posibilități și de obiectivul clubului”, a explicat Rufă pentru expressdebanat.ro.

Cine bagă strâmbe?!

Patronul Metalului știe și cine are de câștigat din această ieșire a primarului, pe care o consideră total neinspirată. „Aceste discuții nu-i fac bine decât lui Poli Timișoara. Sunt alimentate nu știu de cine, dar nu fac bine. Trebuie să terminăm odată cu aceste discuții, fiecare să respecte ce și-a asumat. Discuțiile astea ajung prima dată la urechile jucătorilor și își vor face griji, antrenorului îi va fi greu să-i motiveze. Eu am făcut tot ce a ținut de mine. Am finanțat cu cât am putut eu. În afară de Dorinel Munteanu, care a venit cu niște prime, și de domnul Ioan Popa, care a venit cu niște produse alimentare, din Reșița nu am obținut un leu. Nu știu cine are interes să facă din țânțar armăsar. Consiliul Local s-a obligat prin contract să dea un miliard pe lună. Ă‚sta e motivul real pentru care am venit la Reșița. Eu completez bugetul respectiv în limita posibilităților. Dacă nu se respectă vedem ce facem. Astă vară am întrebat dacă mai continuăm. Nu văd cine are interes să strice liniștea de la echipă. Primarul e alimentat de cineva, probabil că i se spun tot felul de tâmpenii. Pe mine mă bucură interesul domnului primar. Probabil că încearcă să atragă și alte persoane lângă echipă”, a mai afirmat Cătălin Rufă.

Analiză, între tur și retur!

Cătălin Rufă nu va fi prezent nici la Adunarea Generală de joi, la care Stepanescu l-a convocat prin intermediul presei. „Nu am cum să ajung joi, o să vină un reprezentant, i-am și spus domnului primar. Dumnealui mi-a trimis un mesaj spunându-mi că mă așteaptă să facem o analiză. Din punctul meu de vedere nu se justifică să tragem concluzii acum, ele ar trebui trase cel mai devreme la iarnă, ca să pregătim play-off-ul. La iarnă, dacă ne întărim puțin, putem încerca promovarea”, a mai declarat pentru Express de Banat patronul echipei din Valea Domanului.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 12 Nov. 2014, 18:25 Seria 2
Pe aceeași temă