Probleme în defensivă, concurență în atac

15 May. 2009, 13:37 Seria 2
Probleme în defensivă, concurență în atac

Ionuț Popa susține că UTA mai are nevoie de un punct pentru a scăpa de emoțiile retrogradării, însă arădenii vor juca pentru trei puncte în confruntarea de sâmbătă.
În urma ultimelor două succese, UTA aproape s-a eliberat de marea presiune a obiectivului. Victoriile din partidele cu Jiul Petroșani și CSM Râmnicu Vâlcea au adus liniștea de care avea atâta nevoie echipa în finalul de sezon. Urmează două meciuri pe propriul teren, împotriva formațiilor Mureșul Deva și CFR Timișoara, în cadrul cărora Bătrâna Doamnă va avea ocazia să joace mult mai degajată, deși adversarii vor pune probleme serioase, în tentativa lor de-a evita retrogradarea.

 
Ionuț Popa a calculat: UTA mai are nevoie de un punct!

 

„Din punctul meu de vedere,  UTA mai are nevoie de un singur punct pentru a exista siguranța îndeplinirii obiectivului. Vom încerca să obținem acest punct chiar în meciul de sâmbătă, cu Mureșul Deva, dar asta nu înseamnă că vom fi preocupați de un rezultat de egalitate. M-am săturat de rezultate de egalitate cum cred că s-a săturat toată lumea”, a explicat Ionuț Popa. Tehnicienii Bătrânei Doamne se confruntă cu probleme de lot înaintea confruntării de sâmbătă, ora 20:00, cu Mureșul Deva, însă UTA va fi capabilă să trimită în teren o formulă de start competitivă.

Pașcovici, Ghindaru și Văsâie au probleme medicale. Șansă pentru Gornic?

 

Defensiva este influențată de indisponibilitățile celor trei jucători de picior stâng care ar fi putut să acopere extrema stângă. Cosmin Pașcovici și Vasile Ghindaru s-au ales cu afecțiuni de ordin muscular în ultimul joc susținut de arădeni la Râmnicu Vâlcea. „Nu cred că Pașcovici poate fi recuperat până sâmbătă, iar în ceea ce-l privește pe Ghindaru sunt dubii”, a spus Ionuț Popa. Titularul postului de fundaș stânga, Cosmin Văsâie, este și el accidentat. Dacă Ghindaru nu va fi pus pe picioare până sâmbătă seara, Andrei Gornic va avea o mare șansă de-a prinde primul 11. Deși mijlocaș la bază, Gornic ar putea să acopere banda stângă a defensivei. A fost utilizat acolo în amicalul de marți cu Național Sebiș, însă rămâne de văzut dacă i se va acorda credit.


Pascariu și Pocuca n-au emoții, iar Toc ar putea fi pedepsit

 

În zona centrală a apărării nu sunt anunțate modificări, astfel că tehnicienii vor miza în continuare pe Claudiu Pascariu și Predrag Pocuca. „Din cauza problemelor medicale nici dacă aș vrea nu am cum să încerc și alte variante în centrul apărării. Ar fi acest junior, Muth, dar el este mai mereu plecat la lotul național, cum se întâmplă și acum. N-a apucat să debuteze, poate îi va veni rândul în ultimele etape, dar să-l avem măcar”, a spus Ionuț Popa.

 

În mod normal, Toc va fi titularul postului de fundaș dreapta. La începutul săptămânii s-a confruntat cu o problemă de ordin medical și a fost menajat, dar de miercuri a revenit în programul de pregătire. Având însă în vedere amenințările lansate de Ionuț Popa înspre Toc, privind atitudinea necorespunzătoare pe care tehnicianul consideră că o are juniorul utist, există posibilitatea unei surprize pe partea dreaptă a defensivei, acolo unde alte soluții ar fi Ciprian Olariu sau Cornel Nădăban, reprofilat ca fundaș dreapta în meciul-școală cu Național Sebiș.

 

Fără probleme la mijlocul terenului

 

Compartimentul median este singurul care nu furnizează probleme tehnicienilor din punctul de vedere al accidentărilor. Toți mijlocașii sunt apți de joc, Ionuț Popa, Roland Nagy și Dan Țapoș urmând să aleagă cea mai bună formulă. Este posibilă o revenire la sistemul 4-4-2, condiție în care apare o concurență pentru postul de mijlocaș central ofensiv între Lee și Drida. Pe dreapta, dacă Toc nu va fi pedepsit, Nădăban are cele mai mari șanse să joace, în timp ce Fritea e refăcut și apt să-și reia locul de titular în flancul stâng. Mutulescu ca închizător s-a dovedit cea mai bună soluție.

 

Concurență în atac

 

Și în atac sunt probleme. George Țucudean se antrenează la capacitate normală doar de miercuri, însă golgeterul UTA-ei susține că se simte bine, motiv pentru care este așteptată revenirea sa în primul 11. Alegerea pentru al doilea atacant se va face, probabil, între Alex Leucuța și Bebe Mitu.

 

„Mă bucur pentru zăpăcitul ăsta de Leucuța. E un băiat care își vede de treabă, a primit o șansă și s-a ținut de ea. Golurile de la Râmnicu Vâlcea i-au adus încrederea de care avea atâta nevoie, acum rămâne să se țină de treabă. Bebe Mitu are și el ceva probleme medicale, să vedem cum se va simți până la ora jocului. Ce să spun despre el? Intră, dă goluri, dă pase de gol, face în sfârșit exact ce ne așteptam de la el”, a declarat Ionuț Popa.


Articol scris de Sebastian ȘICLOVAN

 

15 May. 2009, 13:37 Seria 2
Pe aceeași temă