Primarul din Râmnicu Vâlcea anunță investiții la stadion dacă TAS duce CSM-ul în Liga 1: „Așteptăm întâi decizia”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 12:52 Seria 2
Primarul din Râmnicu Vâlcea anunță investiții la stadion dacă TAS duce CSM-ul în Liga 1:**

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Matei, așteaptă cu interes deznodâmâtul de la TAS, unde CSM a reclamat FRF și LPF, cerând un loc de Liga 1.

„Sunt la curent cu acest proces, așteptăm decizia TAS. Dacă Vâlcea va fi în Liga 1, atunci obligatoriu se vor face investiții la stadionul din Zăvoi. Cred că echipa va avea bani de Liga 1, vin acele drepturi din televiziune, crește și aportul nostru, conform acordului cadru, este și sponsorul. Dar, întâi să vină hotărârea de la TAS” a explicat Ion Matei.

În schimb, varianta prezentată în urmă cu o lună de conducerea CSM-ului, de a se achiziționa nocturna și tabela de la Târgu Jiu, pentru ca Pandurii să poată juca în Zăvoi pe perioada reconstrucției stadionului, a rămas doar la nivelul de a fi prezentată presei. „La mine nu a venit absolut nimeni să discute această chestiune. Am citit și eu în ziare, însă, doar atât” a mai spus edilul din Râmnicu Vâlcea.

Avocații CSM-ului au fost chemați la TAS pe 27 mai pentru a prezenta cazul, o decizie din Elveția urmând a veni probabil în luna iunie.

Prin hotărârea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea,  de la 1 ianuarie 2014, Laurențiu Nicolae Nițu deține pachetul majoritar de acțiuni la CSM, 54%, Primăria locală are 45%, iar managerul clubului, Lucian Petre Munteanu are 1%. Conform acordului de asociere, Consiliul Local Vâlcea asigură clubului suma de 900.000 lei anual, la care se adaugă sumele obținute din închirierea spațiilor anexe din Zăvoi (circa 200.000 lei anual). Sponsorul principal, Laurențiu Nițu asigură anual suma de 1.500.000 lei.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 15 May. 2015, 12:52 Seria 2
Pe aceeași temă